×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Scholen je wordt er doodziek van!

Scholen je wordt er doodziek van!


Deze hele maatschappij draait om papiertjes en om geld. Dat zijn we inmiddels wel gewend. Kom niet van school zonder diploma, want het enige dat je zou kunnen worden is putje schepper op volle zee, liefst in een plastic rooibootje met een scherpe putemmer. En kom niet bij de bakker om een brood, want er zal geld moeten rollen over de toonbank. Het laatste begrijp ik nog wel, ik bedoel een ander die voor jou het werk doet, mag daar best voor beloond worden. Anders moet je maar zelf dat brood bakken.

Maar echt hé, ik wordt helemaal doodziek van de scholen op het moment!

Er gaat geen dag voorbij of onze (maar ook andere meiden) komen thuis met de meest idiote verhalen. Afspraken die gemaakt worden, worden zelfs niet nagekomen door leraren! Het onderwijs gaat niet over taal en rekenen, nee tegenwoordig mag je een horror verhaal schrijven en een of andere Hindoe tempel bezoeken.

Nou dat dacht ik dus niet!

Met de steekwoorden die gebruikt moesten worden voor dat horror verhaal, is een verhaal geschreven dat ze GEEN horror verhaal zou schrijven. Hoewel ik wel een mooi verhaal uit mijn duim had kunnen verzinnen om de desbetreffende leraar aan een touwtje over een of ander balkon had laten bungelen met een spandoek om zijn nek dat hij horendol was geworden van het lesgeven in horrorverhalen en dat hij zelf vaak de hoofdrol erin speelde!

Een hindoe tempel bezoeken, omdat dit nu eenmaal in de lesstof staat? Volgens wel ingelichte bronnen leven we in een Christelijke natie, dus begin maar eens met goed en gedegen onderwijs in wat dit inhoudt, voornamelijk de normen en waarden ervan. We gaan toch geen fruit geven aan een tempel om te danken voor een rondleiding! Dus die hebben we handig geskipt doordat ze naar de dokter moest voor controle.

Een afspraak maken om een les te herkansen op donderdag en dan even op woensdag zeggen dat ze dat even die middag na 3 uur kunnen doen, als ze om twee uur al vrij zijn. Nou ze is dus maar thuis gekomen, want even een uur wachten, terwijl ze eigenlijk vandaag moet paardrijden. Daarnaast: als er een afspraak gemaakt wordt om op donderdag te herkansen, moet je niet op woensdag de gemaakte afspraak aan de kant schuiven en zeggen dat ze die middag het maar even moeten doen.

Waar zijn we in Godsnaam mee bezig?!

Al anderhalf jaar zit er een rotte appel in de klas. Zo’n kind wat met alles en iedereen ruzie maakt en vervolgens huilend bij een mentor te gaan staan en de hand boven het hoofd word gehouden…

Een eigen mening wordt de kop ingedrukt, want we moeten wel in het keurslijf gedrukt worden van de hele goegemeenschap en volgens hen voorbereid op de maatschappij. Welke maatschappij is dan nog even de vraag, want dat die inmiddels niet je van het is, daar zullen we maar niet over gaan discussiëren…

Enfin, het is weer bal en ik ben er inmiddels schijtziek van!

Dat ze dat maar even weten.

Ik denk dat er eerdaags maar eens een fikse mail uitgaat naar de schoolinspectie…


bijlenie
Ik ben er erg van gegroeid door iets te weten van verschillende godsdiensten en ik vind het geen enkel probleem als mijn kinderen dat ook doen , dat bezoek aan de hindoetempel kan je leren wat andere mensen geloven , persoonlijk vind ik daar echt niets mis mee. Dat horror verhaal kan je inkleden zoals je het zelf wil , wat je ook hebt gedaan 
Ik word er echt moe van dat mensen alsmaar leraren afzeiken , natuurlijk zijn er slechte leraren zoals er ook slechte ouders zijn , maar de meeste leraren doen gewoon hun stinkende best om kinderen goed op te leiden , de laatste paar jaren zijn daar allerlei dingen bijgekomen die ook leraren niet altijd fijn vinden. Naar mijn idee is het beter om de dialoog met school aan te gaan en duidelijk aan te geven waarom je ontevreden bent , de lesstof is deels bepaald door het ministerie , kinderen zullen inderdaad dus de verschillende Godsdiensten meten leren juist vanwege de vrijheid van Godsdienst denk ik 
En dan dat ene meisje , misschien is er wel iets met haar aan de hand dat maakt dat ze anders behandeld wordt , dat hoeven andere ouders en leerlingen ook niet altijd te weten . Ik heb ook van die kinderen die een moeilijke thuissituatie hebben of die ziek zijn of op een andere manier extra steun en hulp nodig hebben , ik ben van mening dat je mensen juist niet allemaal hetzelfde moet behandelen , dat is iets anders dan voortrekken . Een voorbeeld , wij hebben een leerling die slecht ziend is , ze mag een foto maken van de stof op het bord , dat mogen alle andere kinderen niet die moeten het gewoon overschrijven, ook heb ik een leerling die een ernstig zieke vader heeft war ze mantelzorger voor is , ze maakt standaard minder huiswerk dan de andere kinderen , er kan niet altijd verteld worden aan anderen waarom een kind wat extra compassie nodig heeft of soms dingen mag die een ander niet mag , ook leraren moeten zich aan de privacywet houden 
Ik probeer mijn kinderen te leren dat leraren ook maar mensen zijn , waar je prima mee kunt overleggen als iets je net zint , die net als alle andere mensen met respect behandeld moeten worden , allemaal christelijke waarden 
Ik ben op dit moment ernstig ziek de compassie en het medeleven van de docenten van mijn kinderen en hun mentoren maakt dat ze het toch volhouden op school , ik besef me dat ze er nu echt voor mijn kinderen zijn , misschien zegt nu een ouder thuis ook nou belachelijk iemand mocht de opdracht later inleveren! maar dat gaat dan over mijn kind , die naast zijn kotsende en doodzieke moeder misschien even niet kon leren , die zich misschien zorgen maakt en misschien even boos uitvalt . vraag naar de rede dat dat meisje zo anders behandeld wordt er kan best een hele goede rede voor zijn  en ga in gesprek met de school dat lijkt me hard nodig , ik zou gewoon een gesprek aanvragen 
04-12-2018 09:57
04-12-2018 09:57 • 3 reacties • Reageer
bijlenie
LWAlmanak en nu stop ik ermee hoor , ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk , geef les met passie en hou van mijn leerlingen , nu ik ziek ben merk ik dat dat wederzijds is , mijn huis ligt vol met kaarten en bloemen waarvan er veel van leerlingen en ouders komen . Ik ben een gezegend mens dat ik dit prachtige werk mag doen en het doet me oprecht verdriet dat werken mij de komende tijd niet zal lukken . 
Ik hoop oprecht dat de situatie op de school van jouw kinderen verbeterd!
04-12-2018 23:07
04-12-2018 23:07 • Reageer
bijlenie
LWAlmanak  het gaat er niet om dat je schrijft over wat er mis is op een school , het gaat erom dat je  aangeeft doodziek te worden van scholen en daarmee alle scholen over één kam scheert , dat lijkt mij niet de weg , ik heb niet alleen een reactie gegeven op jouw verhaal maar ook op de reacties daarop . Leraren schijnen niets goed te doen tegenwoordig . Ik kan je vertellen dat leraren en daarmee ook scholen het loeizwaar hebben in een sterk veranderende maatschappij met kinderen in de klas die tien jaar geleden nog op het speciaal onderwijs zaten en met ouders die ervoor kiezen om niet de school en de leraar aan te spreken maar alles op Facebook te gooien 
Fijn dat jij wel bent gaan aanspreken overigens , je kan nooit altijd iedereen bedienen op een school kinderen en ook de manier waarop ouders denken verschillen nu eenmaal , daarom pleit ik ervoor dat kinderen thuis opgevoed worden en dat scholen zich weer bezig houden met hun core business namelijk les geven en ja daar kan een excursie bij horen omdat dat soms beter werkt dan de theorie . Natuurlijk zijn er scholen die het niet goed doen , maar alle scholen als slecht te bestempelen zoals je in je titel suggereert dat gaat mij echt te ver. Als moeder en als docent zie ik namelijk iets heel anders , zeker op dit moment . Bovendien is het toch heel normaal dat je iets meeneemt als je op bezoek gaat of mensen bedankt voor hun tijd als je ergens op excursie gaat , zo voed ik mijn kinderen wel op tenminste , dat je even bedankt op welke manier dan ook als iemand zijn tijd aan je geeft 
Klagen mag , moet soms zelfs dan kom je namelijk verder , ik heb verder gen oordeel over jouw situatie want die ken ik niet maar ik denk dat verreweg de meeste leraren en de meeste scholen het best redelijk goed doen . Ik heb vele berichten van ouders om te bedanken voor de goede zorgen voor hun kind , ook van ouders war ik het niet altijd mee eens was. Hou de dialoog open en laten we als ouders de leraar niet afvallen en als leraar de ouders niet en de dialoog open houden dat vooral !
04-12-2018 22:44
04-12-2018 22:44 • Reageer
LWAlmanak
bijlenie Ik heb er op zich niets op tegen als mijn kinderen iets leren uit de theorie over andere 'godsdiensten', verre van. Maar om dan naar een tempel te moeten en ook nog wat mee te MOETEN nemen als dank, dat gaat mij veel te ver! 
De situatie hier zal verschillen van wat er bij jullie op school gaande is en hoe je bepaalde kinderen behandeld. Inmiddels is de school er nu zelf ook achter, doordat ik naar de raad van bestuur ben gestapt, dat er externe begeleiding MOET komen voor het groepsproces in de klas. Zegt genoeg denk ik... Tja en ik heb het even van me afgeschreven, of mensen dat zeiken vinden...? Het luchtte mij op om het te delen!
04-12-2018 15:44
04-12-2018 15:44 • Reageer
Karin van der Straaten
De kinderen worden overspoeld met van alles en nog wat waar je als ouder geen trek in hebt dat ze te veel over horen ja
02-12-2018 17:05
02-12-2018 17:05 • 3 reacties • Reageer
Karin van der Straaten
bijlenie duidelijk ja, er ligt een groot stuk verantwoordelijkheid bij de ouders..maar alles is even haastig en vluchtig bij velen, dat is gewoon ook voor de scholen weer geen doen.. er zal nog wel veel meer in beeld komen
05-12-2018 10:27
05-12-2018 10:27 • Reageer
bijlenie
Karin van der Straaten  er komt ook steeds meer op het bordje van de scholen , kind wordt gepest school moet het oplossen , kind is zwanger waarom heeft school geen seksuele opvoeding gegeven , steeds meer verslaafde jongeren och doe even voorlichting op scholen , kinderen in de schulden een project over omgaan met geld en zo kan ik nog wel even doorgaan . heel veel dingen die scholen nu doen zijn eigenlijk gewoon de taak van ouders maar scholen kunnen niet anders dan dat allemaal oppakken . dat wordt gewoon opgelegd het hele curriculum wordt door den Haag bepaald niet door scholen 
04-12-2018 22:48
04-12-2018 22:48 • Reageer
LWAlmanak
02-12-2018 20:16
02-12-2018 20:16 • Reageer
DiaantjesLife
Ik vond in mijn tijd de school al niks............... het is er zeker niet beter op geworden en helaas ontkom je als ouder vaak niet aan dit soort gein en ongein.............. Succes met je mail, zouden meer ouders moeten doen! 
28-11-2018 17:08
28-11-2018 17:08 • 1 reactie • Reageer
LWAlmanak
DiaantjesLife dat laatste denk ik ook ;-) Nee, het is er niet beter op geworden, individualisme en leugen regeren... niet mijn wereld waar ik graag in wil leven...
28-11-2018 20:37
28-11-2018 20:37 • Reageer
Bodycoach
Het is idd heel erg met 'het onderwijs' en vooral de leerkrachten!!!
Ik kan er ook wat verhalen over kwijt!!
Leerkrachten .... het is een speciaal ras!!!
GGRRRR, ik kom er lastig van als ik eraan denk.
Taken/opdrachten veranderen, te laat taken op schoolonline zetten (zondagavond om 21u !!!! Vind ik niet normaal!!!)


28-11-2018 15:02
28-11-2018 15:02 • 5 reacties • Reageer
bijlenie
Bodycoach  ja niemand wil straks meer leerkracht zijn , je werkt hard voor een relatief laag salaris als je kijkt naar verantwoordelijkheden en opleidingsniveau , krijgt niet alle uren betaald , steeds meer docenten verlaten het onderwijs en er komen er te weinig voor terug , dus dat probleem va de leraren gaat zich vanzelf oplossen denk ik , Die zijn er straks niet meer ! als  bij mijn kinderen iets veel te laat op magister wordt gezet , sturen ze een mail naar de docent en de afdelingsleider met de opmerking dat , dat vast een vergissing is en lossen ze het met elkaar op . Meestal lukt dat prima en lukt het niet dan stuur ik zelf een mail . Leraren zijn net mensen vergeten ook wel eens iets of maken een foutje . Ik weet trouwens dat ik ooit een mail kreeg van een ouder over een opdracht die ik drie maanden van te voren had opgegeven en kind vertelde dat ze het pas de dag ervoor wist , gelukkig had ik de mail nog waarin ik de kinderen op de hoogte stelde , leerkrachten inderdaad een speciaal ras en ze worden helaas met uitsterven bedreigd!
04-12-2018 22:58
04-12-2018 22:58 • Reageer
LWAlmanak
Bodycoach Tja, ik ben niet tegen het meegaan in de maatschappelijke ontwikkelingen, begrijp wel wat je zegt hoor. Maar ze kunnen doorslaan in dat proces en ik denk dat ze die streep behoorlijk aan het bereiken zijn...
28-11-2018 16:03
28-11-2018 16:03 • Reageer
Bodycoach
LWAlmanak Ze zouden beter, ipv van al hun moderne technologie, beter opnieuw gebruik maken van de klassieke agenda, echte papieren schoolboeken, .... dan zou de jeugd mss weer eens deftig kunnen schrijven en praten. 

28-11-2018 15:27
28-11-2018 15:27 • Reageer
Bodycoach
LWAlmanak dat is nog erger. Zo ver gaat het op dat vlak nog niet.

28-11-2018 15:25
28-11-2018 15:25 • Reageer
LWAlmanak
Bodycoach Inderdaad een groot ergernis dat hele online gedoe van school. Hier gebruiken ze magister. Ik heb er zelf NOOIT in gekeken en zal dat ook niet doen. Big brother is watching you! Eén minuut te laat en de ouders krijgen een mail: ongeoorloofd afwezig... Dan vraag ik me af: waar is mijn kind? Nou die zat gewoon in de klas, maar was net een minuut te laat... Stelletje eikels! ze was dus niet afwezig, de reden dat ze een minuut te laat was: ze was bij de laptopdokter, omdat er iets mis was met haar laptop! Duhhh
28-11-2018 15:08
28-11-2018 15:08 • Reageer
The Original Enrique
Ja, in mijn tijd was het allemaal al hopeloos. Dat horrorverhaal en die tempel, daar vind ik van dat je ook een (paar) andere keuze(s) zou moeten krijgen. We hebben nog altijd vrijheid van Godsdienst in Nl.
28-11-2018 14:58
28-11-2018 14:58 • 6 reacties • Reageer
The Original Enrique
LWAlmanak We zijn het eens! :+1::wink:
28-11-2018 16:14
28-11-2018 16:14 • Reageer
LWAlmanak
'Klein' precies...!
28-11-2018 16:05
28-11-2018 16:05 • Reageer
The Original Enrique
LWAlmanak Religie is een gevoelig punt, daar moeten ze van wegblijven, vind ik ook. Een schoolreisje en dat soort dingen kunnen best nuttig zijn. Een soort maatschappij in het klein. De financiële kant is daarbij vaak wel een probleem, snap ik. Een horrorverhaal hoeft voor mij ook niet. Het kan ook een ander, al dan niet fictief verhaal zijn met een keuze uit diverse thema's bijvoorbeeld. Op afgehakte ledematen zit niemand te wachten, haha.
28-11-2018 15:39
28-11-2018 15:39 • Reageer
LWAlmanak
'Klein' Het gaat mij vooral even om wat 'buiten reguliere lessen valt', bezoeken moskee, Hindoe tempel, kerk... Maar ook uitjes, waar al dan niet aan meebetaald moet worden. Dat zijn 'vrijblijvende zaken' waarin jezelf een afweging moet maken. Een opdracht om een horror verhaal te schrijven? Wel nu dient dat dan? Waarom niet een verhaal schrijven over de school zelf en wat jij wel of niet van de school vind? Of zou dat te beangstigend zijn voor de schoolleiding? Nou angst (voor horror) om een verhaal te schrijven is niet erg dan?
28-11-2018 15:21
28-11-2018 15:21 • Reageer
The Original Enrique
LWAlmanak ja, ik vind dat moeilijk. Nou moet ik er bij zeggen dat bij 'moeten' mij de nekharen ook recht overeind gaan staan dus ik snap heel goed wat je bedoeld. Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat je al die leerlingen -welke ongetwijfeld nog veel moeten leren- niet helemaal hun eigen gang kunt laten gaan, dan zou het hele onderwijs misschien te vrijblijvend worden. Waar leg je dan de grens? Maar nogmaals; ik snap heel goed wat je bedoeld.
28-11-2018 15:17
28-11-2018 15:17 • Reageer
LWAlmanak
'Klein' Nog buiten de vrijheid van Godsdienst, als mijn meiden niet mee willen, dan gaan ze ook niet. Ook al zou het een Christelijke kerk zijn! Het zijn individuele personen en ze moeten zelf de gelegenheid krijgen om hun eigen keus te maken wel of niet mee te doen/gaan. Kerk en staat gescheiden, maar wel verplicht naar een Hindoe tempel??? Ze worden in een keurslijf gedwongen, ondertussen mogen ze zichzelf niet meer ontwikkelen tot wie ze zelf zijn... :(
28-11-2018 15:03
28-11-2018 15:03 • Reageer