×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Vandaag zou een feestdag moeten zijn...


8 juli 2017, het zou een feestdag moeten zijn. Volgens de kalender zijn wij, mijn vrouw en ik, na 14 jaar samen te zijn, alweer  12 jaar getrouwd. Het zou een feestdag moeten zijn. Gefeliciteerd!


Mijn gedachten zijn er niet bij deze morgen, na een slechte nacht slapen. Gisteren schreef ik al even mijn ongenoegen over de ballonnen die mijn messenger bevuilde. Ballonnen die ik associeer, mede wegens vorm en kleur, met een feestje.

Dat zou het vandaag moeten zijn. 12 jaar getrouwd…


Toen wij 10 jaar getrouwd waren, lag ik in het ziekenhuis. Natuurlijk hebben we elkaar gefeliciteerd toen ik aan de beademing lag. En een half jaar later ongeveer, toen ik 40 werd en een mooie verjaardag heb gevierd met een man of 20-25, hebben we allemaal 1 bloem aan de vrouw gegeven vanwege nog ons 10 jarig huwelijk, om zo samen een boeket te maken.
Nu zijn we 12 jaar getrouwd en ook vandaag is er geen feestje…

Niet alleen is de vrouw vandaag met haar werk op ‘vakantie’, mag ze samen genieten met ‘onze jongens’ (wat een geweldige jongens, waar we allemaal van houden!) genieten van rust, ruimte, vrijheid, natuur en de jongens zelf natuurlijk.

Maar ook…

Niet alleen heb ik slecht geslapen vannacht, doordat het hondje lag te piepen in de bench. Nee, was dat maar waar!

Ook pijn in het lichaam was mijn deel deze nacht, kon me der geen houding aan geven.

En dan was er gisteren ook nog heel vervelend bericht. Een onverwacht bericht. Vrienden die door een hele moeilijke tijd heen gaan.

Het zou een feestdag moeten zijn…

Maar vandaag, vandaag vier ik geen feest. Vandaag ben ik bedroeft. Niet alleen wat zich afspeelt in mijn lichaam, maar ook bij mensen om ons heen.

Vandaag laat ik geen ballonnen rond gaan (en morgen ook niet!), om een ‘held die is heen gegaan’.


Vandaag laat ik een traan en een uitschreeuwend gebed de hemel ingaan.

Die koperen hemel, waarvan het koper nu echt naar de klote mag gaan!

Vandaag zou het een feestdag moeten zijn…
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts