Vandaag zou een feestdag moeten zijn...

Vandaag zou een feestdag moeten zijn...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

8 juli 2017, het zou een feestdag moeten zijn. Volgens de kalender zijn wij, mijn vrouw en ik, na 14 jaar samen te zijn, alweer  12 jaar getrouwd. Het zou een feestdag moeten zijn. Gefeliciteerd!


Mijn gedachten zijn er niet bij deze morgen, na een slechte nacht slapen. Gisteren schreef ik al even mijn ongenoegen over de ballonnen die mijn messenger bevuilde. Ballonnen die ik associeer, mede wegens vorm en kleur, met een feestje.

Dat zou het vandaag moeten zijn. 12 jaar getrouwd…


Toen wij 10 jaar getrouwd waren, lag ik in het ziekenhuis. Natuurlijk hebben we elkaar gefeliciteerd toen ik aan de beademing lag. En een half jaar later ongeveer, toen ik 40 werd en een mooie verjaardag heb gevierd met een man of 20-25, hebben we allemaal 1 bloem aan de vrouw gegeven vanwege nog ons 10 jarig huwelijk, om zo samen een boeket te maken.
Nu zijn we 12 jaar getrouwd en ook vandaag is er geen feestje…

Niet alleen is de vrouw vandaag met haar werk op ‘vakantie’, mag ze samen genieten met ‘onze jongens’ (wat een geweldige jongens, waar we allemaal van houden!) genieten van rust, ruimte, vrijheid, natuur en de jongens zelf natuurlijk.

Maar ook…

Niet alleen heb ik slecht geslapen vannacht, doordat het hondje lag te piepen in de bench. Nee, was dat maar waar!

Ook pijn in het lichaam was mijn deel deze nacht, kon me der geen houding aan geven.

En dan was er gisteren ook nog heel vervelend bericht. Een onverwacht bericht. Vrienden die door een hele moeilijke tijd heen gaan.

Het zou een feestdag moeten zijn…

Maar vandaag, vandaag vier ik geen feest. Vandaag ben ik bedroeft. Niet alleen wat zich afspeelt in mijn lichaam, maar ook bij mensen om ons heen.

Vandaag laat ik geen ballonnen rond gaan (en morgen ook niet!), om een ‘held die is heen gegaan’.


Vandaag laat ik een traan en een uitschreeuwend gebed de hemel ingaan.

Die koperen hemel, waarvan het koper nu echt naar de klote mag gaan!

Vandaag zou het een feestdag moeten zijn…Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (26 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wens jullie veel sterkte toe
| 13:48 |
Dank je wel! Komende tijd wordt het weer een interessante tijd met diverse ziekenhuis bezoeken.
| 16:17 |
Sterkte
| 17:58 |
Dank je wel!
| 19:15 |
Klink idd niet echt best!!
| 19:50 |
Dat is het ook niet echt op het moment...
| 19:55 |
Ik hoop dat jij je nu ondertussen iets beter voelt, wetend dat je altijd pijn hebt.
Ik liet de ballonnen ook niet door gaan voor een held want er zijn zoveel kindjes die strijden tegen de nare ziekte
of kindje die zijn gestorven om wat dan ook ik vind het echt erg hoor maar ballonnen NEE sorry ik kan het niet waarderen.
Peter ik wens je heel veel sterkte X liefs Gertiena,
| 21:34 |
Met mij gaat het nog steeds niet zo goed, wat dat betreft is het weer een zware dip in de gezondheid... Helaas!
Dank voor je reactie!
| 21:36 |
Sterkte Peter en hele dikke knuffel voor jou.
| 21:47 |
Dank je wel Gertiena
| 21:55 |
Gaat het nu beter met je? Warme knuffel doet altijd deugd dus hier eentje voor heel je gezin xx
| 19:11 |
blijft zeuren, komt vast goed, hoop ik ;-) dank je!
| 19:33 |
Knuffe van mij
| 16:34 |
Dank je wel An! xx
| 16:37 |
Hmmmm heftig! Knuffel voor jou.
| 15:00 |
Dank je wel! Knuff
| 15:01 |
gefeliciteerd met jullie trouwdag en geef jezelf een mooi cadeau.....blijf positief ook in moeilijke tijden dan blijft het allemaal wat dragelijker.
| 13:26 |
Tja... Bedankt voor je reactie!
| 13:34 |
Wat klink je down kapitein, ik schrik er een beetje van al begrijp ik je wel, maar kop op er zijn nog zoveel mooie dingen in het leven oom bij jou gaat de zon weer schijnen en je pijn verlichten. Ik feliciteer je toch met jullie trouwdag en wens je alle mooie dingen van het leven !!!
| 10:43 |
Dank je wel Annet, ook dit hoort bij het mensen leven. Het is niet allemaal rozengeur en mannenschijn ;-) Gezondheidshalve gaat het al een paar weken niet goed. Oververmoeidheid in het hele lichaam. Als het goed is krijg ik direct na de vakantie een nieuwe, meer permanente rolstoel die meer ondersteuning moet gaan geven. Ook wat wij hoorden van onze vrienden is ingeslagen als een bom! Het hoe en wat laten we maar even achterwege... Tja en dan het geheel rond de caravan, dat we moeten besluiten, wegens gezondheid naar een stacaravan te gaan (heel blij mee overigens), maar et betekend ook dat we (misschien) nooit meer een rondtocht kunnen maken met een toercaravan door Frankrijk, wat ik graag nog eens had gedaan. Soms is het leven even geen feestje, dan zijn die kut ballonnen net de druppel... Hihi, maar de zon schijnt vandaag, dus ik ga er toch proberen van te genieten.
| 10:58 |
Ik hoop dat je hebt genoten gisteren en de knop weer een beetje hebt om kunnen zetten. Ik heb ook niets met " die balonnen" het is triest maar het gebeurd dagelijks, schrijnend voor hen die niet die aandacht krijgen denk ik dan, maar ja t jochie snapte er wrsch ook niks van t zijn de grote mensen die de gekte aanstaken met de lak. Afijn kapitein zo zal het altijd wat zijn en we laten ons er niet door ontmoedigen. Ik hoop dat je een mooie zomer krijgt en t lijf een beetje mee gaat werken en dat je een fantastisch rolstoel krijgt die je de ondersteuning bied die je nodig hebt. Kop op !!! Groetjes van de landrot :-)
| 13:31 |
De knop gaat heel langzaam om, de zon begint weer een beetje te schijnen: vandaag komt de vrouw weer thuis :-) Dat gelukkig wel! Maar ik ben zo vreselijk moe!!! Morgen ochtend toch maar eens even de huisarts weer bellen....
| 13:35 |
gefeliciteerd met je trouwdag en wat naar allemaal. Sterkte voor jou
| 07:30 |
Dank je wel Lia!
| 09:51 |
Mooie woorden.
Toch gefeliciteerd .
En sterkte
| 23:09 |
Dank je wel!
| 23:41 |
Wel gefeliciteerd met je trouwdag maar ook sterkte, lieve Peter.
| 22:55 |
Dank je wel Gerda!
| 23:41 |
Xxx
| 23:47 |
toch gefeliciteerd met je trouwdag!
| 14:30 |
Dank je wel hoor!
| 14:51 |
Mooi verwoord en balen dat het geen feestje kan zijn vandaag
| 14:29 |
Ken ook niet elke dag feest zijn ;-)
| 14:50 |
Twaalf jaar is hoe dan ook een felicitatie waard,
maar ik kan mij voorstellen dat je van de kaart
bent als je je voelt zoals jij vandaag.
Dat je zegt: geef die pijn liever een pak slaag!

Ik wens je sterkte, vreugde en kracht
en de zegen van Hem, die je door de nacht
van je leven heen de volharding schenkt
om samen te strijden met de vrouw, die aan je denkt.
| 13:35 |
Dank je wel man, mooi woord!
| 13:48 |
Laten we Hem de eer maar geven... ☺
| 13:50 |
Lijkt me een goed idee!
| 14:50 |
Dan vandaag maar aan de nare dingen denken en de volgende dagen in je leven de liefde die jullie voor elkaar voelen vieren.
| 12:56 |
Zou ook kunnen ;-) Dank je!
| 13:11 |
Gefeliciteerd met je trouwdag, sterkte met alles wat pijn doet en zwaar is.
Het leven kent hoogte en hele diepe dieptepunten.
| 12:19 |
Dat is zeker zo Piteke, dat is zeker zo. Dank je wel en dikke knuff en kus!
| 12:26 |
Een hele dikke kus en knuffel van mij!!
| 12:09 |
Dank je wel! xxx
| 12:18 |
Iedere dag zou het mogelijk moeten zijn om de pijn, het verdriet, het leed om te buigen naar het positieve. Van iedere dag zou een feestje gemaakt moeten kunnen worden. Begrijpelijk dat je dit niet altijd zo kunt ervaren, toch van harte gefeliciteerd, dikke kus en knuffel
| 11:13 |
Dank je wel Dana, het valt soms niet mee, daar mogen we ook eerlijk over zijn ;-) Dikke kus en knuffel terug!
| 11:31 |
ja, eerlijk erover zijn kan al voor een stuk verlichting zorgen. Dat doe je goed, Peter
| 11:50 |
Happy-clappie genoeg op FB, maar zo gaat het vaak niet in het leven...
| 11:54 |
Alsnog gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag
| 11:01 |
Dank je wel Vicky
| 11:02 |
Hele dikke knuf xxxx
| 10:19 |
Dank je wel Joyce knuff xxx
| 10:22 |
;) xxx
| 10:24 |
Kippenvel Peter,
sterkte op deze dag en toch gefeliciteerd met jullie huwelijksdag. Jullie huwelijk en liefde voor elkaar toont toch maar mooi, hoe moeilijk het leven ook is, liefde overwint en geeft kracht aan elkaar. X
| 10:19 |
Daar eb je zeker gelijk in! Dank je wel!
| 10:22 |
Zo is het soms ook, sterkte!
En ondanks de narigheid: gefeliciteerd met jullie trouwdag
| 10:17 |
Dank je wel hans!
| 10:21 |
Heel veel sterkte!
Ondanks de pijn, verdriet en afwezigheid van de vrouw , toch van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag.
| 10:11 |
Dank je wel hoor! :-)
| 10:17 |
Naast alle pijn en zorg die feestdaggevoelens kwijt zijn door de pijn
zou wietolie voor eht slapen gaan iets kunnen betekenen?
Gebruik ikzelf de laatste maand en t helpt mij
heel veel sterkte
| 09:58 |
Ik moet geen troep meer in mijn lichaam ;-)
| 10:01 |
handenvol pijnstillers? heb je die eruit geduveld?
| 10:31 |
Ik heb alle medicatie twee jaar terug in de prullenbak gegooid, slik nu alleen nog paracetamol in het uiterste geval. Wil graag helder blijven van geest, totdat de Here terug komt!
| 10:34 |
Goed avn je, wijs ook
Zover als mogelijk ik ook, wiet olie zonder thc blijf je jezelf van..met THC is je hoofd niet helder.
Zo was ik eerder net zo...toch zijn er dagen dat de pijn extreem is en dan dus wel
k lag jaren wakker..maakte mij niet druk..maar t zegt genoeg toch
| 10:51 |
oh wat een verdriet lees ik hier, beterschap
| 09:44 |
Dank je! Soms wil ik gewoon een eerlijk verhaal schrijven, en niet alleen maar 'happy-clappie', maar het leven zoals het is/gaat...
| 09:52 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen