Zomer gevoel...

Zomer gevoel...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Bovenstaande is een al wat oudere foto van mij en onze oudste dochter. In het jaar 2013 hebben wij een rondreis gemaakt door België en Frankrijk. Vanaf huis zijn wij eerst richting Breda gereden en hebben daar 1 nacht overnacht op een camping, in onze eigen caravan. Van daaruit zijn wij naar de Belgische kust (de Panne) gereden en hebben daar een week gestaan. Toen nog een week naar Camping de La Traye in Bresles en van daaruit naar Zuid Holland, waar we nog een paar dagen hadden gestaan op de camping Hoeve Bouwlust bij mijn moeder in de buurt.


Ja, we zijn wat dat betreft echte kampeerders en genieten daar ook enorm van. Maar helaas, aan alles komt een einde en voor zover het mij betreft, vanaf einde seizoen ook de huidige wijze van kamperen. We zijn op zoek naar een stacaravan! 

In principe weten we inmiddels naar welke camping we graag heen zouden willen, omdat er voor de kinderen ook voldoende te doen is. Maar de stacaravans zijn ons helaas te duur!
Dus onze zoektocht gaat verder.We zijn dol op het buiten leven.

In 2014 waren we in Limburg en hadden een paar scooters gehuurd om een dagje lekker te toeren met de kinderen. Dat was heerlijk en ik heb wel eens zitten denken: zo'n scooter zou wat voor mij zijn! Alleen hoe neem ik krukken mee, of in het uiterste geval mijn rolstoel?

Deze wens blijft waarschijnlijk nog lang onvervuld dus...Dat is dus ook een beetje et punt dat we aan het rondkijken zijn voor een stacaravan: mijn gezondheid!

Afgelopen jaar heb ik gemerkt dat het opbouwen van de voortent mij zoveel moeite heeft gekost en energie, dat ik er echt helemaal zat van ben. Dus moet je jezelf een conclusie trekken: opbouwen en afbreken voor lief nemen, maar dan een week niets doen achteraf wegens vermoeidheid en extra pijn, of de caravan eind van het seizoen vaarwel zeggen?

Maar dan? want gezondheidstechnisch is het wellicht geen optie meer om met een toercaravan op stap te gaan, maar dat wil niet zeggen dat vakantie vieren helemaal niet meer mogelijk is!

Wat ook meespeelt in de overwegingen zijn de voorzieningen voor gehandicapten op vele campings. Of het regent veel, waardoor je met een rolstoel constant door de bagger moet. Wat dus loodzwaar is! En campings die zeggen aangepaste badkamers te hebben, zijn vaak vreselijk duur of badkamers zijn ingericht naar eigen inzicht en voldoen niet aan de normaal gestelde eisen voor een aangepaste badkamer.

Ik ben helaas niet de enige die hier keer op keer achter is gekomen!

En daarom gaat mijn voorkeur nu toch uit naar een stacaravan, waar ik, hoewel met hulp wellicht, kan douchen in eigen caravan, of op eigen plek in een schuurtje iets kan bouwen om toch te kunnen douchen.

Het is zoeken naar de mogelijkheden en daar hebben we gelukkig nog alle tijd voor. Dit seizoen maken we af in onze huidige toercaravan, in de hoop dat we iets tegen het lijf lopen, waar we wel iets mee kunnen en wellicht kunnen aanpassen naar de wensen die wij hebben, zodat we nog jaren met plezier kunnen genieten!


Over ziek zijn en zo...

Lees hier mijn persoonlijke verhaal over ziek zijn.

Over ziek zijn en zo... (2)

Het vervolg op de voorgaande aangehaalde blog.

De weg naar het succes...

Zie die man daar nu zitten, de stumpert. Zou hij ziek zijn? Een ongeluk hebben gehad? En dan twee van die jonge kinderen. Zielig hoor!

Onderweg naar succes 2

We hebben een vooronderzoek gedaan om te komen tot een betere rolstoel in verband met de weerbaareidstraining, die ik mag volgen, maar waar ik niet geheel tot mijn doel kom met de huidige rolstoel.

Vrienden Uitnodigen

Ga ook betaald bloggen en ontvang direct 125 YP als nieuw lid van dit platform!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zomergroetjes aan jou en je dochter
| 15:35 |
Dank je wel, groetjes terug.
| 15:36 |
Heerlijk zomer groetjes an
| 22:56 |
Je ken der beter stormachtige groetjes van maken ;-)
| 09:15 |
Ja helaas
| 14:40 |
Heel mooi en warm geschreven
| 21:25 |
Dank je wel Vicky.
| 22:19 |
Heel veel succes met zoeken. Volgens mij kunnen ook scooters een aanpassing krijgen om een rolstoel te vervoeren, evenals een klein aanhangwagentje erachter waar de rolstoel in kan. Dit kost alleen veel helaas, zou is informeren bij de gemeente of een stichting die zich inzet. Misschien dat hun nog wat kunnen betekenen en misschien dat een deel vergoed kan worden.
| 20:00 |
Helaas word het door de gemeente niet vergoed. Ach, we moeten dromen houden ;-)
| 20:06 |
Jammer en een groundfunding (of hoe je het ook schrijft)?
| 20:16 |
crowdfunding... inderdaad wel even aan gedacht, maar dat wil ik hiervoor niet gebruiken. Ik vind dat jou pleziertjes niet uit een andermans zak betaald zouden moeten worden. Wel denk ik er over als de gemeente niet mijn nieuwe rolstoel die ik heb aangevraagd wil vergoeden, die kost ruim 2500 euro...
| 20:21 |
Ken je de website Eelke droomt?? Die is van mijn nichtje: zij test de toegankelijkheid van B&B en vakantiehuizen en volgens mij ook campings. Misschien heeft ze tips?!
| 08:31 |
Kun je mij de link even in een privé bericht sturen? Ik ben nog niet thuis, maar dan zoek ik hem vanavond even op. Ik ken hem dus nog niet.
| 09:46 |
Staat in je inbox
| 10:12 |
Thanks!
| 13:58 |
Oudere huisjes en stacaravans zijn flink in prijs gezakt. Probleem is de jaarlijkse kosten van veel campings.
Als het een goede en leuke camping is springen de investeerders erop en moeten de "gewone" mensen weg om investeringsobjecten te plaatsen.
Eigenlijk moet je dan gewoon oprotten :-(
| 10:05 |
Genoeg te koop voor weinig geld alleen de plekken zijn zo schrikbarend duur.....ik hoop dat jullie wat geschikts vinden, succes
| 00:16 |
Ook daar proberen we naar te kijken, maar inderdaad is het best duur.
| 09:25 |
Ik hoop oprecht dat je vind wat je zoekt en ervan kan gaan genieten!
| 09:56 |
Dank je wel zonnebloem :-)
| 09:58 |
Ik snap je overweging en wens je veel succes met je zoektocht!
| 22:12 |
Dank je wel Forever!
| 22:51 |
Zou een vrijwilliger, die een dagje komt helpen met die voortent, een oplossing zijn?
| 19:16 |
Die had ik, maar die is inmiddels de 70 gepasseerd en heeft problemen met de gezondheid, voordat hij niet meer kan, zou ik wat anders willen hebben...
| 21:20 |
Ik kan me er alles bij voorstellen. Ik hoop dat het je dit jaar lukt een geschikt exemplaar te vinden!
| 19:00 |
Dat hopen wij ook Hans, als ik hem zo kan maken dat die voor mij geschikt is, kan ik hem evt ook verhuren aan andere gehandicapten in de toekomst...
| 21:21 |
Dat zou natuurlijk nog mooier zijn
| 21:34 |
Ja toch, ik moet vooruit kijken en als ik dan een ander tevens een mooie vakantie kan bezorgen...
| 21:42 |
Pakkend geschreven! Succes met jullie zoektocht
| 18:43 |
Dank je wel!
| 21:21 |
mooi beschreven en hoop dat jullie toch snel een leuk en lekker plekje vinden. Ik weet niet of je plaatsgebonden bent maar in Vorden op camping de Goldberg is heel veel mogelijk....
| 15:06 |
Dat is voor ons te ver, wij wonen in Den Helder en willen max anderhalf uur rijden. Willen wel graag regio Friesland/Drenthe blijven.
| 16:00 |
Aha, ja dan is Vorden een beetje te ver uit de richting. Succes met zoeken.
| 08:31 |
Dank je wel!
| 10:02 |
Ik hoop dat deze droom snel mag uitkomen!
| 14:57 |
Dat hoop ik ook, maar we hebben helaas niet zo'n groot budget. Een beetje redelijke caravan kom je al gauw op 5000 euro, wij willen gaan tot mag 2500 euro... (ook ivm eventuele aanpassingen die we zelf moeten bekostigen dan).
| 14:59 |
Succes met het zoeken. In welke regio zoek je? Ik neem aan daar waar je met je boot terecht kan.
| 14:44 |
We zijn nu aan het kijken rond Diever (Drenthe). Nee, mijn boot blijft hier hoor, die gebruiken we eigenlijk alleen voor dagtochtjes, ivm mijn gezondheid zal ik geen verre tocten meer (kunnen) maken...
| 14:48 |
Oh oké. Daar zijn campings zat.
| 14:54 |
Ja zeker, nu nog een stacaravan voor weinig, die in redelijk goede staat verkeerd (waterdicht, 2 slaapkamers, waarvan 1 met stapelbed of twee losse bedden). Mag wat werk aan zijn, maar niet al te veel!
| 14:57 |
Er is veel aanbod. En zoek daar maar eens de beste uit.
| 15:05 |
Klopt, maar weinig plaatsen en je kunt beter op een camping direct kopen, zodat je zeker weet dat je een plaats hebt en geen onnodige transportkosten ;-)
| 15:54 |
Zeker. Let wel op dat je eigen grond hebt of erfpacht. Als je huurgrond heb, bestaat de kans dat de eigenaar je kan verwijderen. Volgens mij heeft de ANWB veel informatie hieromtrent.
| 16:12 |
Klopt, maar eigen grond of huurpacht is vet duur en kan ik niet betalen... Nee, helaas zullen we maar uit moeten gaan van het goede van de camping baas...
| 16:17 |
Dat is helemaal waar. Onze vakantiewoning staat op erfpacht, dus ja, het is duur. Soms moet je uitgaan van het goede van de mensch.
| 16:28 |
Inderdaad :-)
| 16:33 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen