Dit is waarom je geen make-up doekjes meer moet gebruiken

Dit is waarom je geen make-up doekjes meer moet gebruiken


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik denk dat iedereen ze wel heeft liggen in de kast, de gemakkelijke make-up doekjes. Maar wist je dat deze helemaal niet zo goed zijn voor je huid?

Waarom moet je ze niet gebruiken?

Er zijn maar weinig reinigingsdoekjes die ingrediënten bevatten die alle make-up en viezigheid op je gezicht echt verwijderen. Dus in principe ben je alleen maar bacteriën en make-up resten over je gezicht aan het verspreiden. Op deze manier duw je de make-up resten in je poriën. 

Reinigingsdoekjes zijn extra schadelijk wanneer je er mascara of eyeliner mee probeert te verwijderen. De kracht die je gebruikt om je ogen schoon te vegen kan de huid irriteren. Als je reinigingsdoekjes over een langere periode gebruikt (zelfs al is het maar één keer per dag) kan die irritatie en wrijving de kans op fijne lijntjes, rimpels en hyper pigmentatie verhogen.

Welke producten moet je dan gebruiken?

Hoe je gezicht dan wel moet schoonmaken? Met een cleansing gel of een watje met micellair water. Zelf gebruik ik graag nivea, maar je hebt er veel verschillende in. Ook al zijn reinigingsdoekjes zo gemakkelijk in gebruik... Niet meer doen!

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Met watjes wordt mijn gezicht inderdaad een stuk schoner dan met gezichtsdoekjes. Op vakantie had ik geen gezichtsreiniger mee, dus heb ik goedkoop gezichtsdoekjes gekocht, maar die gebruik ik ook om m'n handen schoon te maken / tas / wat dan ook.
| 22:17 |
Met watjes wordt mijn gezicht inderdaad een stuk schoner dan met gezichtsdoekjes. Op vakantie had ik geen gezichtsreiniger mee, dus heb ik goedkoop gezichtsdoekjes gekocht, maar die gebruik ik ook om m'n handen schoon te maken / tas / wat dan ook.
| 22:08 |
Dat wist ik helemaal niet.. toch maar overstappen dan
| 16:28 |
maar als je met een watje met ander spul veegt, veeg je toch net zo goed over je gezicht?
| 16:25 |
In micellair water zitten veel minder oliën dan in doekjes. Door oliën raken je poriën verstopt waardoor je dus eigenlijk al je make-up resten erin smeert..
| 16:33 |
zal eens kijken wat er in mijn doekjes zit, ik ervaar ze niet als vet, en ik heb ook geen last van mijn huid. Zal dus allemaal niet zo heel extreem slecht zijn.
| 16:56 |
Goed om te weten dank je
| 14:23 |
Ooh gadsie, ik vond ze altijd wel makkelijk voor op vakantie
| 21:37 |
Nee... dat heb ik nog nooit gedaan. Een watje met coconut oil gaat prima en gezond, 
wat je niet in je mond kan stoppen moet je ook niet op je huid smeren, 
want dat gaat dan toch in je lijf en heb je wel eens gekeken op de achterkant van al 
die make up en schoonmaakmiddelen, (hoewel ik gebruik wel mascara, maar dan 
denk ik dat is voor mijn oogharen), wat voor vreemde artikelen er allemaal in zitten, 
gewoon beangstigend en we proberen allemaal zo gezond mogelijk te eten, 
maar we vergeten wat we op de huid smeren. 
| 03:42 |
bedankt voor de goede tip!
| 09:35 |
Ik verwijder make-up met baby-doekjes; was een advies van mede-yoorsie LivingThaGoodLife. Daarna was ik mijn gezicht met water en douchegel.
| 07:33 |
Zal het mijn dochter doorgeven. 
| 02:05 |
Fijn om te weten voor de dames
| 23:20 |
Dat wist ik nog helemaal niet
| 23:20 |
Ik gebruik was handje en koud water om me huid te reinigen en daarna scrub 
| 22:24 |
Informatief!! Ik gebruik ze zelf niet...
| 17:13 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen