Help! Ik heb zonneallergie wat nu?

Help! Ik heb zonneallergie wat nu?


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Zonneallergie is voor mij nu al ongeveer 5 jaar een probleem en helaas word het met het jaar erger en erger. Als ik maar even in de zon heb gelopen komen de bultjes alweer opzetten. En helaas blijft het niet daarbij, die bultjes worden bij mij blaasjes.. En omdat ik al zo lang opzoek ben naar de juiste oplossing en hem eigenlijk niet kan vinden, vind ik dit best een belangrijk onderwerp waar veel mensen nog niet veel over weten.

Hoe herken je zonneallergie?

De meest voorkomende vorm van zonneallergie is polymorfe lichteruptie (PMLE). Polymorfe lichteruptie wil zeggen: huiduitslag die zich in verschillende uitingsvormen voordoet, onder invloed van (zon)licht. Meestal begint de allergie op jongvolwassen leeftijd. Zonneallergie ontstaat doorgaans één tot vijf dagen na blootstelling aan zonlicht. Enige uren worden de delen die zijn blootgesteld aan de zon rood. Er kunnen ook blaasjes of bultjes ontstaan die hevig jeuken. 

Hoe wordt zonneallergie vastgesteld?

Nadat je bij je huisarts bent geweest kun je een doorverwijzing krijgen naar de huidarts. Die gaat kijken naar je huidtype, maar ook of je allergie gebaseerd is op UVA of UVB. Als de huidreacties zich ook voordoen achter glas, in de schaduw of tijdens lichte bewolking, dan gaat het waarschijnlijk om UVA. Merk je de allergie alleen na blootstelling aan de zon op, dan is het probleem waarschijnlijk UVB. Je kunt in het ergste geval een lichttherapie krijgen. Die heb ik ook gehad alleen is het bij mij nooit minder geworden.

Wat kan je er zelf aan doen?

 • Blijf uit de zon tussen 11:00 en 15:00 uur
 • Kleding geeft de beste bescherming tegen zonnestralen
 • Achter glas bereikt UVA de huid wél en UVB niet
 • Een vochtige huid is gevoeliger voor zonlicht
 • Wind werkt verkoelend, maar maakt zonnestralen niet minder sterk
 • Sneeuw en zand reflecteren veel zonlicht, gras daarentegen weinig
 • Een zonnebril die aan de zijkant gesloten is, geeft de beste oogbescherming
 • Zonlicht komt ook onder de parasol, met name UVA
 • Een zonnebrandmiddel beschermt voornamelijk tegen UVB en weinig tegen UVA
 • De zon heeft een groter effect als je stil ligt, dan als je beweegt
 • Zelfs als het bewolkt is, bereikt veel zonlicht de aarde

Wat doe ik er zelf aan?

Buiten alle tips die ik hierboven al heb benoemd heb ik ondertussen al aardig wat producten of manier geprobeerd om zonneallergie zoveel mogelijk te verminderen.

 • Momenteel gebruik ik zonnebrand van het merk sunvison met factor 50. Dit breng je aan een halfuur voor je naar buiten gaat en hoef je 8 uur niet meer te smeren. Mijn zonneallergie is dan een stuk minder maar het kan ook averechts werken.
 • Voor het lente seizoen begint ga ik opbouwend onder de zonnebank. Let hierbij wel op dat wanneer je merkt dat je huid het niet meer aankan, je ook stopt. 
 • Mocht je toch de zon in willen zorg dan voor luchtige kleding, kleding wat kan broeien maakt je allergie alleen maar erger!
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Vervelend dat je het hebt. Gelukkig weet je hoe je er zelf mee moet omgaan
| 16:29 |
Ooh bah zo vervelend die zonneallergie! 
| 21:39 |
Ah bah dat is vervelend zeg!
| 19:58 |
Vervelend dat je het hebt
| 21:17 |
Wat je doet tegen zonneallergie is dus hetzelfde als bij verbranden. En opbouwen zonlicht. Al eens tomatenpuree geprobeerd. Dagelijks eten. Wie weet helpt het
| 16:52 |
En wat zou de werking zijn van tomatenpuree?
| 17:00 |
In tomaten zit een stof waardoor de huid minder vatbaar is voor invloed van zonlicht. Tomatenpuree is sterker. Het is getest op mensen met erg witte huid (geloof Engelsen). Het verbranden werd (na 3 weken gebruiken) aanzienlijk minder.
| 17:11 |
Hm.. ja zonneallergie heeft misschien wel dezelfde dingen als verbranden van de huid maar is toch echt anders
| 17:39 |
Niet geschoten is altijd mis. Zonnenbrandmiddel is ook niet bedoeld tegen zonneallergie. Mijn opa had het en moeder ook (zelfs licht allergie). Het lijkt nu over
| 17:28 |
Lijkt me echt heel vervelend
| 09:57 |
Nee is niet l leuk  als je dat hebt.idd veel uit de zon tussen de kwetsbare uren als het kan. 
| 17:09 |
Heel vervelend dat je dat hebt!!! En fijn dat Sunvision bestaat ☀️😎
| 12:35 |
Werkt ook vaak averechts dus helaas ook geen wondermiddel
| 12:39 |
Ah balen
| 12:45 |
Dat lijkt me lastig ...
| 11:50 |
Ik heb zonne allergie gekregen nadat ik, toen ik 18 was, op vakantie ging naar Kreta, daarvoor nooit buiten Nederland geweest. Het ging over na de geboorte van mijn laatste kind, wonderlijk genoeg. Ik gebruikte altijd Urtizon korreltjes (homeopatisch) de hele zomer door, daar hield ik het redelijk mee onder controle. Sterkte!
| 11:01 |
Zelfs de urtizon heb ik een zomer geprobeerd maar helaas werken die niet voor mij 😔
| 11:04 |
Jammer, ik heb er echt goede ervaringen mee gehad. 
| 12:08 |
Heel lastig en vervelend zonneallergie. Mijn zoon heeft er vanaf dat hij 3 was ook zo.n last van gehad. Nu is hij 11 het lijkt minder te worden. Vaak werkten de zonnebrand juist averechts. Ook heel veel geprobeerd maar niets leek te helpen. Sterkte ermee. 
| 10:55 |
Dat ervaar ik ook! Helaas zijn er steeds meer mensen en heel veel tips helpen gewoon niet. Heeft uw zoon al is de zonnebrand van vision geprobeerd? Helpt 9/10 keer echt goed bij mij
| 10:57 |
Vervelend dat je dat hebt. Goede tips. 
| 10:51 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen