De Kraamhulp - Esther Verhoef (review)

De Kraamhulp - Esther Verhoef (review)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Titel: De kraamhulp.
Schrijver: Esther Verhoef.
Uitgeverij: Ambo/Anthos Uitgevers
Aantal pagina’s: 329 pagina’s
Genre: thriller, detective                  
Jaar van uitgave: 2014

Een tijdje geleden ik het boek ‘De Kraamhulp’ van Esther Verhoef gelezen. De tekst ‘Esther Verhoefs engste thriller ooit’ op de achterkant van het boek sprak me erg aan. Na verschillende verhalen over dit boek te hebben gehoord en nadat het me een paar keer aangeraden is omdat ik van ‘echte spannende’ boeken hou besloot ik dit boek te lezen.

Hier volgt een korte samenvatting van het boek:
Het boek ‘de kraamhulp’ gaat over tien beslissende dagen uit het leven van drie vrouwen: Didi, Hennequin en Miriam. Drie vrouwen die op het randje staan van een hele diepe afgrond.
Didi is net bevallen en zoekt thuis de rust op, Hennequin is de kraamverzorgster en Miriam is politiemedewerkster die de dood van haar broer maar moeilijk kan verwerken omdat hij ‘per ongeluk’ van de  trap is gevallen. Maar wat nou als het geen ongeluk blijkt te zijn en de kraamverzorgster niet het beste met Didi voor heeft maar juist het slechtste?
Wat als je niet weet dat je in een hoekje wordt gedreven maar er te laat achter komt?
Dit boek gaat over tien dagen, tien dagen die voor drie vrouwen beslissend kunnen zijn tussen leven en dood, wie kun je nog vertrouwen? En wie niet?…


Dit boek is me verschillende keren aangeraden omdat het zo ontzettend spannend schijnt te zijn en ik moet zeggen dat ik op sommige momenten echt daadwerkelijk ‘op het puntje van mijn stoel heb gezeten’ en dat heb ik niet vaak met boeken.
Het boek is in de derde persoon. Wel is in het begin het boek nog wat verwarrend omdat je drie verhaallijnen door elkaar heen leest en je in het begin nog niet echt de personages uit elkaar kan houden…
Ik vind het boek erg goed geschreven en de spanning werd echt langzaam opgebouwd, waardoor je steeds meer vragen krijgt en vraagtekens gaat zetten bij bepaalde gebeurtenissen in het boek.
De Kraamverzorgster was in dit boek de ‘slechte’, wat ik zo ontzettend goed vond was dat er steeds een ‘songtekst’ terug kwam in het boek die als het ware haar echte identiteit toonde, wat het boek op sommige momenten zelfs een beetje angstaanjagend maakte. Een voorbeeld hiervoor is:
There’ll be times
When my crimes
Will seem almost unforgivable
I give in to sin

Onder andere door dit leerde je steeds meer de ware identiteit kennen van de kraamverzorgster.
Het enige minpunt aan het hele boek is het einde hierover heb ik ook meerdere kritieken gelezen. Het einde van het boek lijkt een beetje afgeraffeld, het verhaal is heel gedetailleerd en geraffineerd geschreven maar op het eind lijkt dat niet meer het geval te zijn.
De ‘grote’ ontknoping van dit boek vond plaats in de laatste vijf pagina’s, ik vind het erg jammer dat er in het boek voor mijn gevoel naar hele grote ontknoping wordt toe gewerkt met een plot twist, maar uiteindelijk bleek het einde heel erg voorspelbaa, dat vond ik echt erg jammer ik had zelf gehoopt op de plot twist.
Helaas kan ik niet zeggen hoe het boek eindigt want dat zou het geen recensie meer zijn, maar ik kan wel zeggen dat ik toch wel een spectaculair einde had verwacht maar helaas mocht dit niet zo zijn.


Ik kan wel met zekerheid zeggen dat ik het boek aanraad aan iedereen die van spannende thrillers houdt en natuurlijk tegen een beetje bloed en moord kan want zonder dat is een thriller naar mijn idee niet compleet…
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Deze heb ik ook gelezen. De boeken van Verhoef zijn vlot geschreven...
| 21:43 |
Leuk dat je het ook gelezen hebt :-), en dat is zeker waar!
| 21:47 |
Goede recensie: jij geeft gelukkig niet al te veel details.
Andere (meer uitvoerige)recensies gelezen: naar mijn smaak te deprimerend.
| 06:48 |
Bedankt! Fijn om te horen :-)
| 12:39 |
Vind dit echt een heel leuk boek!
| 23:58 |
:-)
| 00:06 |
Klinkt als een leuk boek...
| 23:48 |
Zeker, ik raad het je aan te lezen!
| 23:48 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen