×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Goede voornemens

Goede voornemens


Heerlijk, al die goede voornemens. Heel Facebook ontploft. We gaan allemaal minder eten, minder drinken, stoppen met roken, meer bewegen. Pfff wat zullen we gezond worden. De sportscholen spelen er handig op in en bieden met korting allerlei abonnementen aan. Ze weten dat ze dat rustig kunnen doen. De helft van de mensen sluit vol goede bedoelingen een abonnement af en komt vervolgens nooit opdagen. De sportschool hoeft alleen maar te incasseren. Meestal zit je gelijk een jaar vast aan een dergelijk abonnement. Ach, misschien heb je verder op in het jaar nog wel eens tijd en zin.

Bloggers en vloggers strijden om het hardst met elkaar. Wie schrijft het beste foodblog. Welke ingrediënten moeten we gebruiken om niet ons eigen verval op ons geweten te hebben. De meest exotische namen komen voorbij, we gaan vlierbloesem, hibiscus en rozenblaadjes eten. En dat zijn dan nog bekende namen. Wat te denken van superfoods in poedervorm, matcha en macawortel. Ik denk dat je echt veganist moet zijn om dat te begrijpen.

Ook wordt 2019 het jaar van de foodswaps. We vervangen alle ongezonde ingrediënten door groente. Want tenslotte is food de innerlijke cosmetica van de mens. De visie op voedsel evolueert van voedend naar helend en reinigend. Ik heb het niet zelf verzonnen hoor, een zeer vooraanstaand foodblogger vertelt mij dat ik het in 2019 heel anders moet gaan doen.

Ikzelf heb niet zoveel met goede voornemens. Natuurlijk, ook ik neem me voor om het komende jaar geen stomme dingen te doen. Tot tien te tellen voordat ik iets bots zeg. Ook ik probeer weer zo gezond mogelijk te leven. En ik weet dat dit ook voor de komende jaren mijn goede voornemens zullen zijn.

Maar ik zal toch blij zijn als het allemaal weer overgewaaid is en ik weer op zondag aan het eind van de middag een glaasje port kan inschenken zonder dat de hele goegemeente me vertelt dat ik niet zou mogen drinken.


1960-1980
Helemaal mee eens. Je leeft maar één keer. Alles met mate en vooral genieten. 
06-01-2019 20:03
06-01-2019 20:03 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
En wie is die zeer vooraanstaand foodblogger? Leef je eigen leven. Vandaag een glaasje rode wijn gedronken en vanmorgen een gebakje na een stevige wandeling. Omdat het kan! 
06-01-2019 19:55
06-01-2019 19:55 • Reageer
Encaustichris
Ik sluit me graag bij je aan. Proost!
06-01-2019 19:11
06-01-2019 19:11 • Reageer
Els Vergaerde
Als we van onze voornemens een gewoonte kunnen maken, zijn we op de goede weg. 
06-01-2019 10:38
06-01-2019 10:38 • Reageer