×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Examenzenuwen, wat doe je er aan?

Examenzenuwen, wat doe je er aan?


Vandaag had ik een B+E examen te begeleiden, wat me op een CBR locatie bracht. De voorzienigheid had geregeld dat dit samenviel met een examen van een andere leerling van onze verkeersschool, die aldaar zat te wachten tot haar motor instructeur met haar voorganger terug zou komen.

 

Ik sloot me bij haar aan en merkte dat deze vrouw op was van de zenuwen. Ze was helemaal hyper en toen ik haar vroeg of ze echt zo heel zenuwachtig was, barstte ze bijna in huilen uit. 

 

Normaliter maak ik niet zo snel bekend dat ik zenuwen weg kan halen met mijn magnetisme en al helemaal niet in een CBR wachtruimte waar mij onbekende mensen, vreemd zullen opkijken van dit fenomeen. Het schrikt soms mensen af of men vind je nog al makkelijk eng of raar.

 

In dit geval ging het echter vanzelf, ik had er geen zeggenschap over.
Ik sprak de woorden; Ik help je, blijf maar rustig zitten! En voor ik door had, dat ik dit in een openbare ruimte ging doen, hield ik mijn handen boven haar hoofd en trok de zenuwen er uit. Haar geruststellend toesprekend en wat wijze raad gevend, deed ik mijn ding. Even later gaf ze aan zich helemaal relaxed te voelen en ik wijdde me weer tot mijn eigen leerling om hem nog even te overhoren over de kentekenpapieren. 

 

Een minuut of 10 later was het zo ver, beide kandidaten moesten tegelijkertijd op. Ik ging met de mijne mee en mijn inmiddels teruggekeerde collega ging met zijn 2e kandidaat, deze dame mee. Na de rit kwamen mijn leerling, de ons toegewezen examinator en ik terug bij de CBR locatie. Bij de deur van de zaal aangekomen kwam de dame juist op dat moment naar buiten, ze vloog me spontaan om de hals en plantte een kus op mijn wang. Ze was geslaagd!

Na ook een positieve uitslag van mijn leerling in ontvangst te hebben genomen, kon mijn dag (en die van de leerlingen) niet meer stuk.

De afgelopen jaren hielp ik al diverse mensen geholpen met het verwijderen of onder controle houden van hun examenzenuwen, sollicitatiegesprekken, logeerangst, heimwee, presentaties enzovoorts. 
Mijn zoon, nichtjes, neven en zussen vragen er (vaak per app) al standaard om, als ze een school examen, toets of iets anders spannends moeten gaan doen. Mijn behandeling zorgt er voor dat ze de nacht(en) vooraf goed slapen en het examen of spannende moment zelf kalm doorstaan. Ook diverse eigen leerlingen en klanten die per toeval of via Facebook van mijn gave op de hoogte zijn heb ik al geholpen. 

In praktijkexamens ben ik er echter geen voorstander van examenzenuwen weg te halen. Dit omdat ik weet dat men voor zulke toetsen / examens juist wat zenuwen nodig heeft om goed te kunnen presteren en als ik ze helemaal weg haal, is er de valkuil van nonchalance.

 

Deze mensen adviseer ik het zeer effectieve middel; Rescue Bachbloesem Remedie dat onder andere bij iedere goed reform drogist te verkrijgen is, maar ook online en bij diverse collega's uit de wereld van de alternatieve geneeswijzen.

 

Als vooraf al bekend is dat de zenuwen erg aanwezig zullen zijn, adviseer ik zelfs 1 week van te voren te beginnen met deze remedie, 1x 's morgens en 1x 's avonds tot en met het bewuste moment. Dit heb ik samen met diverse leerlingen al beproefd en blijkt erg succesvol. Echter in sommige gevallen is dit gewoonweg niet genoeg. Dan heb ik het over mensen met échte zware examenvrees. In deze gevallen wil een energetische behandeling dus erg goed helpen.

Ingrid Tips en meer
Daar heb ik wel eens van gehoord ja, Bach remedie.
21-10-2016 17:21
21-10-2016 17:21 • Reageer