Een vos in problemen.-Hoofdstuk 7-

Een vos in problemen.-Hoofdstuk 7-


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De sneeuw heeft niet lang gelegen een paar dagen maar. Maar in die dagen heb ik geprobeerd om muizen mutsen te haken met de restjes van mam, dat lukte niet veel te klein zo een muizenhoofdje, het werd meer een muizenhuisje dan een muts en dus heb ik voor alle muizen een dekentje gehaakt.Ze zijn er allemaal zo blij mee, de koude dagen dat de sneeuw nog lag zijn ze er allemaal onder gekropen. Nu zijn sommige opgeborgen en andere worden nog elke dag gebruikt, Ben de jongste van het stel wil hem het liefst heel de dag overal mee naar toe nemen, hij doet me denken aan zo een kindje in de buggy met een knuffel waar mam er thuis nog tig van heeft, een voor in bed en een voor in de was en een voor in de buggy stel je dat hij hem kwijt zou raken. Maar goed de muizen hebben allemaal een deken voor de volgende koude periode, en mam heeft haar restjes op!

Maar goed ik ga weer op pad op weg naar het verloren bos. Ik ben er snel maar het is er luid en druk er lopen en vliegen allerlei dieren druk door elkaar en de meeste ken ik helemaal nog niet. Ze trekken zich niet heel veel van me aan totdat ik Munch de eekhoorn tegenkom en ik merk dat die helemaal van slag is. 'Hij zit vast, hij zit vast, de merels zijn terug naar het bos gekomen, hij zit vast, hij zit vast' Terwijl ik daar sta te kijken en er niet veel van begrijp wat Munch nu eigenlijk bedoelt doemt voor me de nevel van de bosgeest op wat donkerder dan vorige keer maar net zo wonderbaarlijk mooi.

Hij zegt 'Lieve Lotte we hebben je hulp nodig de merels zijn terug gekomen van buiten ons bos en vertellen dat onze vriend Vos vast zit en niet los kan komen, maar het is buiten het verborgen bos en de dieren die al zijn gaan kijken kunnen hem niet helpen, zou jij niet samen met de merels en Munch willen gaan kijken of je hem kunt helpen?'

O jee, een dier in nood 'zeker wil ik gaan kijken of ik kan helpen, is het ver?' De bosgeest antwoordt dat het niet ver is en dat de merels me de weg zullen wijzen. Met de merels voorop en Munch naast me in de bomen gaan we op pad. Eerst nog een stuk door het bos en daarna over een open akker, Munch komt dan bij mij op mijn schouder zitten heel gezellig en lief, maar tegelijkertijd kan hij niet stoppen te piekeren over de Vos.

Nadat we weer een bos in zijn gelopen is het inderdaad niet meer ver voor dat ik de vos zie liggen, hij is nog best klein lijkt nog jong en zit met een poot in een klem.

Terwijl ik me afvraag hoe ik hem daar nu uit moet krijgen hoor ik de stem van de bosgeest, hij vertelt me wat ik moet doen. de vos zit vast in de soort wortelstronk en door te trekken aan zijn poot is hij steeds verder vast komen te zitten. De boomgeest vertelt met dat ik de boom moet optillen omdat ik niet sterk genoeg ben nemen we een stevige tak en steek ik de onder de stronk, zo komt de boom een beetje omhoog en kan de andere Vos de gewonde Vos onder de stronk vandaag trekken.

Zijn poot is flink geschaafd en bloed en misschien is hij wel gebroken.'Breng hem gauw naar het verloren bos terug Lotte dan kunnen we samen voor hem zorgen!' hoor ik de bosgeest zeggen.Ik draai mijn sjaal om zijn pot en til hem voorzichtig op, hij is gelukkig niet zwaar. Weer met de merels voorop en met Munch en de andere Vos en wat vogels die nog meevliegen gaan we op weg naar het Verloren Bos, de terug weg lijkt wel korter want we zijn er zo.

Voorzichtig leg ik de Vos neer bij het boomhuisje en iedereen is er al ook de bosgeest. Ik ga het huisje in en haal de EHBO doos die ik had zien staan met opruimen eruit en neem hem mee naar buiten. De bosgeest is al bij de Vos en zijn nevel beweegt zich langzaam om de Vos en zijn poot heen, en tenslotte zegt hij 'Vos wat een geluk, hij is niet gebroken alleen flink geschaafd en wat blauw, je zult snel weer beter zijn!' Ondanks dat de Vos klaagt dat hij geen mensen dingen om zijn lijf wilt laat hij zich na een boze blik van Munch toch wat jodium en een verband om zijn poot doen.Als hij op wil staan en weg wilt lopen spreekt de grote Vos voor het eerst 'zeg Zoon zou je Lotte en de bosgeest en de andere niet bedanken voor hun hulp, zonder hen zou je nu nog onder de boomstronk liggen'. Beschaamt buigt de vos zijn hoofd en zegt 'Bedankt allemaal voor jullie hulp, vooral jij Lotte dat je me dat hele stuk hebt gedragen, ben ik niet vreselijk zwaar?' Iedereen reageert kort op de Vos zijn bedankje en ik verzeker hem dat hij niet zo zwaar is en dat het best lukt zo en dat ik het graag voor hem heb gedaan.

Samen met zijn vader strompelt de jonge vos het bos in, en verdwijn uiteindelijk uit het zicht.Alle dieren verdwijnen langzaam en gaan weer doen waar ze mee bezig waren. de bosgeest is ook weer verdwenen, ik raap mijn sjaal op daar zit wat bloed op. Wat moet ik daar nu mee doen ik kan moeilijk tegen mam zeggen hier alsjeblief was die sjaal even daar zit bloed van de vos op. Dan piept een van de muizen dat lossen wij wel op en met een paar muizen pakken ze de sjaal en lopen naar de beek en zijn daar met zijn allen druk in de weer! Als ze terugkomen is de sjaal wel nat maar niet meer vol met bloed de vlekken zijn eruit. De muizen zijn zo trots dat ze me hebben kunnen helpen dat ze bijna stralen van geluk.

Samen met mijn natte sjaal en nog onder de indruk van mijn avontuur met de Vos loop ik weer naar huis, gelukkig denk mam verder niet na over de natte sjaal en vraagt me hem over de verwarming te leggen om te drogen, ze heeft lekker een kop thee klaar en we drinken samen thee aan de keukentafel, zo een groot avontuur en ik kan niets vertellen.

Ze denkt dat ik in de bibliotheek ben geweest en dat houden we ook maar zo!

Nieuwsgierig naar de andere hoofdstukken die vind je via de onderstaande linkjes!

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Wil je net als ik lid worden van yoors, meld je dan aan en dan heten we je graag welkom!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (1 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat is nog eens een goede daad!
| 10:51 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen