Op stap met mijn huiswerk.-Hoofdstuk 6

Op stap met mijn huiswerk.-Hoofdstuk 6


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Eigenlijk moet ik huiswerk maken, maar mijn broertje is zo druk en schreeuwt en rent door het hele huis. Ik doe mijn huiswerk en mijn etui in mijn rugzak samen met een krenten bol en een flesje drinken en pak mijn jas van de kapstok en ga op weg naar het verloren bos misschien is het daar wat rustiger.

Tegenwoordig ben ik al snel in het bos het lijkt wel alsof het steeds sneller gaat, en ik loop meteen door naar het boomhuis, het is een gure koude dag en op de radio zeiden ze dat het kon gaan sneeuwen, ik vindt sneeuw wel leuk mijn vader en moeder niet die vinden het maar rommel. Maar ik vindt het leuk als het maar genoeg is om te sleeën en het geen modder wordt.

Omdat ik toch mijn huiswerk moet gaan maken haal ik mijn rugzak leeg en leg alles op tafel zodat ik kan beginnen, ik hou mijn jas nog wat aan en stook het kacheltje voorzichtig warm zodat ik wat thee kan zetten en het in het boomhuis wat warmer wordt.

Ik begin aan mijn huiswerk terwijl ik mijn krentenbol opeet, eerst wat Nederlands dat is zo af dat doe ik graag en daarna een opdracht van wiskunde dat vindt ik iets moeilijker maar ook dat gaat goed en snel ben ik klaar met mijn opdracht, tenslotte lees ik nog wat in een boek over inheemse vogel dat ik gevraagd had aan mijn vader, ik zoek eerst de Vlaamse gaai op en zie inderdaad een afbeelding van een vogel die precies op Jop lijkt, Ik lees dat Gaaien vooral insecten eten en 's winters eten ze vooral eikels, maar ook beukennootjes, granen (mais), fruit en ander eetbaars. In het najaar hamsteren gaaien de eikels en verstoppen die in de grond. Bij voedselgebrek worden ze opgegraven. De eikels die ze niet opgraven, kunnen uitgroeien tot bomen. 

Grappig ik zie het al helemaal voor me Jop die in de grond graaft om een eikel te verstoppen en hem dan later niet meer kan vinden, ik moet wel lachen bij de gedachte.

Er staan nog meer mooie vogels in paps boek en ik vraag me dan ook af welke er nog meer in het bos wonen, en ik hoop dat ik er nog wel een paar tegen kom.

Buiten hoor ik wat stemmetjes en gestommel onder het boomhuis, ik hoor Mevrouw Muis zeggen "nee we gebruiken dit holletje want als het straks gaat sneeuwen en vriezen zitten we hier veel beter en veiliger dat onder de koffiepot,schiet nu op haal je spulletjes en breng ze naar hier toe zodat we klaar zijn alvorens het begint met sneeuwen"

Ik loop naar buiten en loop de trappen af naar waar ik denk dat ik de muizen heb gehoord onder het boomhuis, ik zie er nu geen muizen meer en begin richting de koffie pot van de familie Muis te lopen daar is het een drukte van jewelste, iedereen loopt rond met dekentjes en walnootdopjes gebruikt als kleine doosjes met piepkleine spulletjes in.

Ik ga door mijn knieën en ga op de grond zitten "Hallo Familie Muis zou het niet handiger zijn als we wat spullen in mijn rugzak stoppen en dat ik het naar het boomhuis draag dan hoeven jullie niet zo vaak op en neer te lopen" Daar gaat iedereen mee akkoord en zo gezegd zo gedaan we laden mijn rugzak vol, nooit geweten dat de muizen zoveel spullen in hun holletje hadden, en breng ik alles daar het boomhuis.

Daar laden we alles uit de rugzak en ik leg het voorzichtig neer en de muizen beginnen druk alles naar binnen te brengen ze lopen bedrijvig in het uit het holletje tot alles binnen is en dan komt Meneer Muis naar buiten en zegt" Dank je wel Lotte dat maakte onze verhuizing veel makkelijker, bedankt voor je hulp"

Dat heb ik natuurlijk graag gedaan, heel graag zou ik eens binnen in hun holletje willen kijken hou het er uitziet maar ik ben natuurlijk veel te groot. Ik leg mijn sjaal op de grond en ga erop zitten en al snel komen de muizenkinderen naar meneer Muis en roepen "Pap en wat nu met de schommel van Lotte?" en heel snel roept een van hen "Lotte kan hem toch gaan halen!" Maar weer opstaan en even naar de koffiepot die ligt er nu wat verlaten en stil bij, ik pak de schommel voorzichtig op en draag hem naar het boomhuis en zet hem op een beschutte plek onder het boomhuis in de buurt van het muizeholletje.

Al gauw wordt hij weer gebruikt en Mevrouw Muis staat lachend te kijken naar haar kinderen. "Ze hebben er zoveel plezier mee Lotte nogmaals bedankt." Mevrouw Muis gaat binnen weer aan de slag om hun holletje klaar te maken voor de nacht en om voor iedereen een slaapplaats te maken.

Een van de muizenkinderen kruipt op mijn schoot en zoekt zich een weg naar boven naar mijn hoofd en mijn muts "O wat zacht en wat mooi, wat is dat Lotte?" ik probeer haar uit te leggen dat dat een muts is om mijn hoofd warm te houden en dat mijn moeder die voor mijn heeft gehaakt. Ze blijft maar over mijn muts heen klimmen en zeggen hoe zacht hij wel niet is. Voorzichtig haal ik haar van mijn hoofd af houd haar voor mijn gezicht en zeg "Ik zal mam vragen of ze nog wol overheeft, ik kan ook haken niet zo goed als Mam maar misschien kan ik een mutsje of een dekentje voor je maken" Het kleine muisje slaat haar pootjes in elkaar en kijkt me zo lief aan "Ga je dat echt voor me doen Lotte?" Tuurlijk beloof ik haar ik ga het zeker proberen.

Als ze weer op de grond staat roept ze opgewonden "Ik krijg een muts ik krijg een muts."

Dan merken we op dat het inderdaad begint te sneeuwen de eerst vlokken vallen en de muizen gaan snel allemaal hun holletje in om te helpen om alles klaar te maken daarbinnen. Ik loop terug het boonhuis in en pak mijn schoolspullen terug in mijn rugzak en het lege flesje ook dat gooi ik thuis wel weg.

Ik was de theepot af en het kop en schoteltje, en maak het kacheltje uit alhoewel het hout alleen nog smeulde en niet meer brandde. Ik pak al mijn spullen vooral het boek van Pap niet vergeten en vertrek weer naar huis inmiddels sneeuwt het al wat harder en de sneeuw blijft ook liggen.

Onder het boomhuis is niemand meer te zien en ik ga maar naar huis.

Op het pad lopen al mensen met hun honden en ik loop snel door naar huis. Thuis aangekomen zeg ik Mam gedag en vraag ik of ze nog wat restjes wol heeft die ik mag gebruiken om te knutselen, ze geeft me een opbergdoos met allemaal restjes en bolletjes wol ook de haaknaalden zitten erin en een boek over haken, ze zegt dat ik dat allemaal mag gebruiken als ik wil.

Blij toe nu dat mijn huiswerk af is ga ik naar mijn kamer en ga eens kijken in het haakboek al ben ik bang dat daar geen patroon in staat voor een muizenmuts!

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (1 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Nee, ik denk dat je dat patroontje zelf moet bedenken :-)
| 10:49 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen