We gaan op vakantie -Hoofdstuk 15-

We gaan op vakantie -Hoofdstuk 15-


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Sinds ik in het bos kom zie ik thuis ook steeds meer dieren, ik denk dat ik er gewoon beter op let. Er zitten ook dieren en vooral veel vogels in onze tuin, mam hing s’winters wel al eens een mezenbol op maar ik wil graag meer gaan doen. Zo vond ik afgelopen weekend een vogelhuisje in de schuur dat heb ik helemaal schoon gemaakt want er zat nog een oud nestje in en met hulp van pap weer een nieuwe laag verf heb gegeven. Hij heeft het ook opgehangen aan een haak aan de schuur best hoog zodat er geen katten aan kunnen. Pap en ik hebben samen afgesproken dat we een voederhuisje gaan maken voor de winter, ik moet op zoek naar een leuk idee en dan helpt pap me mee met het te maken.

En ik denk dat er ook muizen zitten, naast de schuur onder de struik is een heel klein holletje dat best van muizen zou kunnen zijn. Mam vond het maar niets en wou muizenvallen gaan zetten, ik heb haar overtuigd dat pas te doen als we ze echt zien of als we er echt last van gaan krijgen. Zolang ze buiten in de tuin blijven doen ze toch geen kwaad heb ik gezegd en mam ging ermee akkoord af te wachten en te zien wat er gebeurd! Er hoeft nu niet bijgevoerd te worden de vogels vinden genoeg voer zegt pap en als we geen last willen krijgen van de muizen mag er dus ook niets buiten gelegd worden van eten of zaad. Jammer ik had graag wat achtergelaten voor de muizen maar ik moet voorzichtig zijn als mam of pap ze zien plaatsen ze muizenvallen en dat wil ik niet!

Het feest is alweer een paar dagen geleden en in het bos gaat alles weer gewoon zijn gang, er zijn een paar hele warme dagen geweest waarop ik met mam en pap en Stijn en de honden naar het strand ben geweest en inmiddels is de vakantie begonnen en ben ik elke dag vrij, dus kan ik net wat vaker naar het bos. Vaak lig ik dan op de elvenplek op de grond met een boek en geniet van de zon. Als het regent ga ik naar het boomhuis en daar krijg ik bijna altijd bezoek van de dieren die de laatste nieuwtjes komen vertellen of hulp komen vragen.

Zo kwamen de konijnen Sara en Bart vragen of ik naar hun jongen wou komen kijken, ze mochten uit het hol en ze waren zo trots op hun 6 jonkies. Dat waren al echt kleine konijntjes alle 6 bruin net als hun ma en pa, en allemaal hun eigen karakter dat kon je nu al zien, de ene was stil en de andere ondeugend en weer een andere bleef kort bij ma en vond mij maar groot en eng. Er is er een met een witte pluim aan zijn staart dus kwam meteen naar me toe en liet zich aaien dat brak het ijs voor de andere en er is er maar een bij ma gebleven de rest is even komen aaien en knuffelen ze zijn nog zo klein en teer en hartstikke lief!  En Sara en Bart zijn zo trots op hun jonkies!

Nu hebben mijn ouders plannen gemaakt om op vakantie te gaan, twee weken op een camping op Texel, we gaan met de caravan en meestal is dat heel gezellig met mijn ouders en Stijn en de honden vaak komt tante Hilde ook nog een dagje op visite. Als het weer mooi is zijn dat altijd fijne dagen met uitstapjes of we gaan zwemmen en als regent het dan doen we veel spelletjes in de voortent of knutselen samen. Soms zet pap de laptop op en zet een film voor ons op. Maar het liefste zijn we op het strand, lekker zwemmen en schelpen zoeken en een ijsje eten voor we terug naar de camping ga.

En Boris en Bakkus vinden het strand ook geweldig ze zwemmen in de zee en gaan daarna lekker in de zon liggen genieten en soms springen ze achter andere honden aan, maar gelukkig luisteren ze heel goed en hoeven we maar te roepen en ze zitten weer naast ons. Een keer hebben ze vriendschap gesloten met een grote poedel die met zijn baasje naast ons op het strand lag, we zijn met ze naar de zee gelopen en ze hebben met hun drieën als gekke geitjes door de golven liggen springen, nu kan ik ook heel goed zwemmen maar toen nog niet en moest ik van mam voorzichtig zijn en mocht ik niet het water in, ik verheug me er nu op om met Bakkus en Boris de zee in te kunnen en samen te zwemmen.

Maar dat betekent wel dat ik 2 weken lang niet in het bos kan komen, ik ga dat heel erg missen. Alle dieren en de boomgeest en het boomhuis. Ik hoop dat het rustig blijft in het bos zolang ik weg ben en er geen rare dingen gebeuren of dat ik heel mooie dingen mis zoals het feest laatst.

Maar nu zeg ik gedag tegen Sara en Bart en hun jonkies en ga op zoek naar Munch ik vertel hem dat ik er twee weken niet zal zijn omdat ik met mijn ouders en mijn broertje op vakantie ga naar Texel, Munch begrijpt niet helemaal wat vakantie is. Ik leg hem uit dat we met een klein huisje op wielen naar een eiland aan de zee reizen en dan 2 weken lang samen leuke dingen doen. Hij kan het zich allemaal moeilijk voorstellen mompelt “Een fiets en een huis op wielen wat komt er nog meer” samen lopen ook nog langs de muizen om gedag te zeggen en ik vraag hen om alle anderen tot ziens van mij te zeggen en dat ik ze allemaal weer hoop te zien over 2 weken! De muizen en Munch zwaaien me deze keer uit en de muizen kinderen spelen op de schommel en de wip terwijl ze vrolijk naar me zwaaien.

Dat zal raar zijn 2 weken geen bos maar ik ga naar huis waar mam al volop bezig is met alles in te pakken, ik help waar ik kan en als pap van zijn werk komt beginnen we de caravan in te laden. Stijn loopt alleen maar wat rond en is moe en lastig Mam zegt “Die gaat extra vroeg naar bed vandaag, wij allemaal want morgenvroeg om 7.00 uur vertrekken we!” We gaan ook allemaal op tijd naar bed en Stijn hoor ik niet meer die slaapt zo, mam en pap hoor ik nog wat rommelen. Ik hoor de volgende ochtend dat ze op zoek waren naar stroomkabels die zoek waren maar dat ze die gelukkig hebben gevonden. We zijn helemaal klaar voor de reis!

Op zoek naar de andere delen van Lotte's avonturen in het bos die vindt je hier:

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (1 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Vakantie is leuk, maar je gaat het bos inderdaad vast wel missen ...
| 16:47 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen