×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Ken jij de kracht van je gedachten?

Ken jij de kracht van je gedachten?


Deze week stond bij mij in het teken van mijn gedachten en hun kracht. Niet alleen mocht ik het allemaal ondervinden, ik kreeg ook de kans om anderen daar mee te helpen. Het was een soort snelcursus: ‘Je gedachten zijn krachtiger dan je denkt.’

En wat zijn ze krachtig! Naarmate ik mezelf meer en meer verander en aanpas aan de nieuwe energie, merk ik ook dat er veel meer gebeurt in mijn leven (en zoveel sneller). Dat noemen ze manifesteren.

De kracht van je gedachten is groter dan je denkt. We creëren onze eigen werkelijkheid, hoe positief of negatief die ook mag zijn. De kracht van je gedachten

Wat zijn gedachten?

Alles is energie. Jij en ik, maar ook stoelen, bomen en zelfs je eten. Je gedachten zijn ook energie. Want als jij en ik energie zijn, en we denken over iets/aan iets, dan sturen we energie via onze gedachten naar dat iets.

Een praktisch voorbeeld

Ik maak me zorgen om mijn tekort aan geld.

Enerzijds is geld energie, anderzijds zijn mijn zorgen ook energie. Ik stuur dus negatieve energie (zorgen) naar mijn geld. Mijn geld ontvangt negatieve energie.

Wat als ik tegen jou zeg: “Goh, jij ben echt niet goed genoeg!” – Ik stuur dus zeer negatieve energie naar jou. En hoe voel je je daar bij? Blij? Nee he, je voelt je een beetje down. En dat is normaal.

Jij bent energie, laten we het concreet voorstellen als: jouw energiepeil is 100. Als ik jou een negatieve gedachte stuur of uitspreek tegen jou, dan gaat jouw energiepeil naar beneden. Deze reactie (je bent niet goed genoeg) laat je energiepeil met bijvoorbeeld 20 zakken. Opeens, op een fractie van een seconde, is je energiepeil gezakt naar 80.

Laat ik even stellen dat ik naar je toe kom, en je zit wat te tobben, want iemand maakte een negatieve opmerking. Ik kom naar je toe, en ik geef je een leuk compliment (Hey, je haar zit super goed, naar de kapper geweest? – Dankjewel om die kadootjes te regelen, ze waren echt goed! – …) +30! Je voelt je instant beter.

Een positieve gedachte geeft meer energie dan een negatieve gedachte. Positieve gedachten zijn veel sterker dan negatieve, dat is zo. (Een universele wet)

Oké, laten we dat nu even terugkoppelen naar ons geld, en het zogezegde tekort eraan.

Ik zeg vaak: Oh, daar heb ik geen geld voor, dat is te duur, ik heb te weinig geld, … Dat zijn allemaal negatieve uitdrukkingen over geld. Te weinig, ik heb het niet, geen geld,… Je geld wordt constant gebombardeerd met negatieve uitdrukkingen, negatieve energie.

Begrijp je het al?

Zolang wij negatief over iets praten (ons geld, ons kind), zit dat iets in de put en kan het niets voor ons doen. Ons geld kan zich niet vermenigvuldigen, omdat wij dat niet toestaan.

Wordt positiever

Wat kan je dan wel doen om meer geld te krijgen?

Je kan elke ochtend tegen je geld zeggen: Dankjewel om er voor mij te zijn. Ik sta je toe om te gaan en te vermenigvuldigen. Want dat is wat ik graag wil. In ruil beloof ik/doe ik mijn uiterste best om geen negatieve gevoelens meer te sturen naar jou/mijn geld. (en dat moet je dan ook echt menen)

Of zegen je bankrekening eens.

Maar, ik zit echt wel in diepe schulden! Ik heb echt geen geld.

Ja, dat begrijp ik. Probeer toch je zinnen zo aan te passen dat je positief praat over je geld, ook over je tekort.

Dus zeg vanaf nu: “Ik kan het nu niet betalen, dus ik wacht tot ik wel genoeg geld heb.” “Ik kan het nu niet betalen, ik ga op zoek naar een oplossing.” Dat kleine woordje ‘nu’ is heel belangrijk. Het geeft je geld de kans om iets te doen want de toekomst laat je open.


Het hele artikel lezen kan op mamametminder!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
AmsterdamseMams
Gedachten zijn krachtig en ik leef daar ook naar. Als ik mij rot voel, haal ik positieve memories omhoog waardoor het rotgevoel minder wordt en soms verdwijnt door dit simpele trucje . Ook als iemand het zwaar heeft kan je een kaarsje branden voor dat persoon en goede energie wensen voor diegene. Ik heb sinds pas mijn Reiki 1 gedaan en ga in oktober voor Reiki 2 ❤️ reiki geef ik mijzelf nu en het voelt keer op keer als kadootje
12-09-2018 10:40
12-09-2018 10:40 • Reageer
Els Vergaerde
Dag Marieke, ik "kwam je toevallig tegen"op pinterest, vervolgens meldde ik me aan voor je nieuwsbrief en zo las ik het artikel waarin je het o.a. over Yoors had...en ik dacht...ik ga mij NU aanmelden ;)  :) :)  !  Zo gezegd zo gedaan, en wat vind ik het hier leuk! Je schrijft prachtige blogs over interessante onderwerpen, doe zo verder!!!
02-05-2018 16:42
02-05-2018 16:42 • 1 reactie • Reageer
Marieke Bertens
Dankjewel :) Dat toeval toch hé!  :)
04-05-2018 07:59
04-05-2018 07:59 • Reageer
blogmomentje.nl
Leuke blog om te lezen.
10-03-2018 10:31
10-03-2018 10:31 • Reageer
Candy
Heel goed omschreven. Ik geloof hier ook heel erg in
06-03-2018 16:14
06-03-2018 16:14 • Reageer
Dewaputra
Sterker nog, met de juiste overtuigingen kruist geld vanzelf je pad (de 'oplossing' die je noemt), zonder dat je daar zelf naar op zoek moet gaan. Want daarmee onderstreep je een gebrek in plaats van overvloed. Het enige wat je moet doen, is genieten van het moment waarbij je de gevoelens koestert die bij een 'oplossing' (overvloed( passen. Dan komt die oplossing vanzelf (De 'law of attraction'). En dat werkt perfect weet ik uit ervaring. Nooit meer op zoek! :)
06-03-2018 10:46
06-03-2018 10:46 • 1 reactie • Reageer
Marieke Bertens
Ik nu ook :) De mogelijkheden zijn eindeloos, en zo simpel.
06-03-2018 19:32
06-03-2018 19:32 • Reageer