De uitdaging die weekboodschappen heet!!!

De uitdaging die weekboodschappen heet!!!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zaterdagochtend, slecht geslapen.Ik zit met m'n suffe hoofd vol watten achter de laptop (mijn 3de espresso naast me) om een weekmenu in elkaar te flansen en dan de boodschappenlijst daarop aan te passen.

Al geruime tijd maak ik een weekmenu. Zo staat al vast wat we eten en hoeven we daar dus niet last minute nog over na te denken. Iets wat geregeld voorkwam en dan werd het weer makkelijk en makkelijk staat bij ons vaak aan ongezond... Ik houd ook de reclamefolders in de gaten van de supermarkten waar we heengaan, ik probeer het weekmenu daar enigzins op aan te passen als dat kan.

Maargoed, het weekmenu is dan gemaakt en dan ga ik de boodschappenlijst maken. Dit zijn de weekboodschappen en dat zorgt ervoor dat we daarbuiten nog maar minimaal boodschappen hoeven te doen, soms gaan we doordeweeks verder helemaal niet naar de winkel. Dat scheelt echt tijd, en geld!!!

Ik probeer mij te concentreren op de boodschappenlijst en in gedachten loop ik al door de winkel om te kijken of ik wat mis. Ik kijk in mijn kasten wat we nog nodig hebben. 

Alle boodschappen en ook het weekmenu houd ik bij in Google Keep. Daar heb ik voor elke winkel een aparte boodschappenlijst aangemaakt met selectievakjes. Elke week begin ik met alle vinkjes uit te zetten en dan weg te strepen wat ik niet nodig heb. Wat er overblijft is dus mijn boodschappenlijst en dat haal ik normaal gesproken op vrijdag al. Dan gaan mijn man en ik samen zo vroeg mogelijk de boodschappen doen. Voorheen deden we dit op de zaterdag, maar die zaterdagdrukte... Liever niet.

Maar daar is dus nu niet aan te ontkomen. Wegens een drukke planning is het er gisteren niet van gekomen en ga ik dus zometeen de boodschappen doen. En dan ben ik er weer (hoop ik) voor een weekje vanaf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik doe het ook zo!
| 15:42 |
Ja, heel handig en het spaart echt tijd uit elke week. Niet dagelijks zitten prakkiseren wat je nu weer moet gaan eten en niet eindeloos naar de supermarkt terug hoeven gaan. Aan alleen boodschappen doen ben ik wekelijks zo'n 1,5 uur kwijt. Scheelt echt enorm!
| 13:04 |
wel handig als je het op die manier kan regelen
| 10:50 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen