10 hele goede levensvragen voor jezelf ❤

10 hele goede levensvragen voor jezelf ❤


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik hou een dagboek bij. Om het maar zo te noemen. Een leuk schrift waar ik heel vaak wat in  schrijf. 

En daar schrijf ik echt van alles in: liedjes die ik leuk vind, of die mij raken. Ik schrijf er gedichten op. Gedachten. 

Ik schrijf over wat ik mee maak. Belangrijke dingen die spelen. Mijn gedachten en gevoelens. Mijn zorgen. Nieuws, het weer. Van Alles. 

Echt wie ik ben. 

Ik probeer heel veel leuke dingen op te schrijven. 

Ik doe dit mooi iets ( dat vind ik ) ook voor mijn kinderen..

Stel je voor dat mij wat gebeurd. Dan hebben ze al die geschreven schriften van mij. Ik denk dat ze dat heeeeel fijn zullen vinden als ze later ouder zijn. 

Na het overlijden van mijn broer, sta ik dichter bij de dood. Daar bedoel ik mee dat ik heel bewust ben van wat ik heb, maar dat dat ook zo weer weg kan zijn. 

En ik heb ooit gelezen in de boeken van buddisme,  dat geschreven schriften van waarde zullen zijn als je dood bent. En dat het goed is om daar soms overna te denken. Het krijgt vaak pas betekenis als je er niet meer bent.

Maar de 10 levensvragen..!

Ik was laatst aan het schrijven, ik zat na te denken over het leven, wie ik ben, wat ik voel, wat ik wil..

En dit kwam er uit mij:

* Wie ben ik echt? 

* Waar hou ik echt van? 

* Wat wil ik echt?

* Wat verlang ik?

* Wat verwacht ik?

* Wat droom ik?

* Wat wens ik? 

* Wat moet ik?

* Wat vind ik?

* Wat voel ik? 

Ik heb in mijn schrift, op al die vragen, best uitgebreid antwoord gegeven. ( ben ook een vrouw van veel woorden, oeps, sorry! :-P )

Zoals deze vraag die ik heb beantwoord: 

Wat moet ik? 

* Zorgen dat ik me goed voel, een leven creeër wat ik echt leuk vind en echt voldoening uit haal, zorg & verantwoordelijkheid dragen voor de kinderen op een zo goed en gezonde mogelijke manier. Dat je kan zeggen, ik heb echt geleefd.. 

Ik vind dit zelf wel hele goeie vragen voor jezelf. Je gaat er echt even over na denken. 

Het zou leuk zijn als deze vragen ook iets met jullie doet.

Ik ben benieuwd naar jullie gedachte hierover. 

Goeie nacht 🌙





Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ja, ik vind dit een heel goed iets. Het is uiteraard wel de kunst voor veel mensen om dicht bij jezelf te blijven. Trouw aan jezelf, je eigen behoeften en wensen. Wat wil ik? Alleen dan vind je uiteindelijk je ware identiteit. Ik vind dit echt een goed iets om eens per zoveel tijd voor jezelf te herhalen. Ook juist om na een poos wellicht verschillen in antwoorden te zien; want wat maakt dat het verschilde? Bleef je tijdens die verandering ook bij jezelf? Dit is zo'n goede manier van zelfreflectie en eigen identiteit hoog houden. Uniek, want jij bent jij! Top jouw stuk!
| 14:18 |
Ah leuk om te horen! Dank je wel! :-)
| 23:07 |
Ik ben laatst begonnen met art journaling. Heel waardevol. Bied veel inzichten en leuk voor later. Bedankt voor het delen.
| 02:05 |
Ja leuk he. Het bied zeker veel inzichten. Een goed iets lekker van je afschrijven op welke manier dan ook :-)
| 10:15 |
Mooi! Ik heb je bericht gedeeld. X
| 09:14 |
Dank je wel! Wat leuk dat je het bericht gedeeld hebt :-) daarom geef ik je een cadeautje. X
| 09:17 |
Wat lief! Dankjewel :)
| 13:40 |
Geweldig. Ben even met mijn eigen dachtboek bezig, dus geen antwoord verder (^-^)
| 08:06 |
Hahaa heb m even bewerkt, dagboek :-p
| 08:21 |
oh, ik dacht juist dat het de bedoeling was... vond het al zo'n geniale vondst. maar als je het veranderd hebt, dan kan ik hem eventueel pikken. ik bedoel, in feite gaat het om dingen die we gedacht hebben. anyway, fijne dag nog.
| 08:27 |
Hahaa opzich wel leuk ja een ander woord voor dag ben, zijn tenslottw gedachten ja. Kun je m lekker pikken als je wilt :-) fijne dag!
| 09:15 |
Wat een typfouten zie ik net hahaha :-p
| 09:35 |
Nou die eerste vraag is tevens de moeilijkste: wie ben je echt?
ik denk dat ik een redelijk goed beeld heb van mezelf en hier vrij open ben in de dingen die ik schrijf op Yoors. trouwens ook op onze site en andere platforms in het verleden. Soms ligt het ook aan het publiek wat ik wil bereiken, hier vrij algemeen en uitgebreid. Op andere kanalen op 1 thema gericht.
Ach en verder mogen de mensen een indruk hebben van me, die wellicht ook weer mij zijn en die ik zelf niet eerder heb gezien of herken. Ik ben gewoon ik ;-)
| 23:13 |
Jij bent jij, zeker best open :-)
| 09:16 |
Dank je, of het positief is is punt 2 haha
| 09:28 |
Ik vind openheid wel iets postiefs, jij niet? Hahaa en ik denk dat velen openheid heel erg waarderen, positief is dus :-)
| 09:32 |
Kan je verzekeren dat niet iedereen het daar mee eens is hahaha
| 12:09 |
Nee niet iedereen nee hahaha daarom zeg ik ook velen hahaha
| 14:15 |
Das waar...
| 14:17 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen