Ik zit met een dilemma, wat moet ik doen?

Ik zit met een dilemma, wat moet ik doen?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik zit met iets in mijn maag. Ik zal het even uitleggen..

De afgelopen 2 jaar tot aan afgelopen December heb ik een relatie gehad met iemand. Een relatie waarin ik voor het eerst iemand zo intens lief heb gehad..

De manier hoe wij onze liefde uiten en de manier wij elkaar lief hadden dat heb ik nog nooit meegemaakt. 

Maar omdat ik hem zo intens lief had, was ik door mijn eerdere ervaringen toch bang om hem te verliezen. Te verliezen aan iemand. 

Hij was een paar jaar jonger als mij en had een stuk minder levenservaring. Dat maakte dat ik soms bang was voor onze toekomst. 

Dat hij toch op een dag geen vrouw meer wou met 2 kinderen, of dat hij toch zou vallen voor een andere vrouw. Hij moest het nog meemaken om samen te wonen. En zo had ik al meer ervaring in relaties en dat soort dingen al meegemaakt. 

Ik weet wat een relatie inhoud, hij niet. Dat maakte dat de realiteit ervoor zorgde dat ik hem soms van mij af duwde.. Maar hij bleef het proberen, hij wou niet stoppen en vechten voor mij en onze relatie..

Om eerlijk te zijn heb ik door hem weg te duwen hem soms pijn gedaan. Ik besef me dit nu allemaal achteraf heel goed..

Tot aan December hebben wij dus een lange afstandsrelatie gehad van aan en uit.. Op het laatst veranderde onze relatie in steeds meer ruzies.. 

Maar voor die tijd, de momenten dat we samen waren, waren zo intens liefdevol en lief.. We konden elkaar uren en dagen liefkozen.. 

We waren zo gek op elkaar en dat uitte zich in een heleboel dingen.. Elke dag honderden lieve appjes, we waren betrokken en deelden alles samen.. We misten elkaar als we niet bij elkaar waren..

Als we samen waren hadden we hele romantische liefde.. We bedreven de liefde onder de sterren op een berg. Op een uitkijktoren.. 

Dat zijn 1 van de mooie herinneringen die nog zo vers in mijn geheugen zitten.. Net als alle andere herinneringen.. Ze blijven maar door mijn hoofd spoken.. Hoe lief hij was, hoe hij mij uren knuffelde, mijn haren kriebelde.. We konden uren praten en lachen en chillen samen..

Het was zo'n lieve jongen, maar in communicatie en omgang wel nog een echt jongen soms. Hij begreep dingen hoe ik ze voelde en zag soms niet. We waren ook wel anders, hij serieus en ik de altijd maar lachebek.. 

We liepen soms tegen dingen aan, uiteindelijk zorgde dat ervoor dat ik hem in December blokkeerde en tot de van vandaag ook niet meer heb gesproken.. Ik kon er toen niet meer tegen.. Maar nu 4 maanden verder mis ik hem nog steeds..

Ik denk elke dag aan hem, heb een paar weken geleden een gedicht geschreven over hem en mijn liefdesverdriet. Gisteren heb ik een nummer gezongen en opgenomen over mijn gevoel dat ik hem mis..

Ik twijfel om hem te deblokeren. Mijn gedicht te sturen en het liedje. Om hem te laten weten dat ik hem mis. En dat ik spijt heb. Hij hield zoveel van mij dat ik vind dat hij dit moet weten.. Dat hij me wel zoveel waard was, al twijfelde hij daar soms aan, omdat ik hem uit angst weleens van me af duwde.. 

Ik weet niet wat hij denkt. Ik weet niet of hij me mist. Of dat hij misschien al een ander heeft. Aan de ene kant wil ik zijn leven ook niet overhoop halen door een berichtje te sturen. Maar blokkeren en nooit meer wat van je laten horen, dat is toch veel erger. 

Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Soms vraag ik me af of het niet beter is het zo te laten en te wachten tot het gemis en verdriet bij mij slijt. Te wachten tot er ooit weer een andere man komt. Tot nu toe heb ik nog geen man gehad, omdat ik dit niet kan tegenover hem.

Dit heb ik nog nooit zo gevoeld en ervaren. Nog nooit heb ik zolang verdriet gehad om een man. Ik voel sowieso niet snel verdriet. Maar om hem wel. Hij heeft een indruk met zijn liefde bij mij achter gelaten die ik maar niet kan vergeten..

Ik schrijf dit omdat ik het even van me af wil schrijven. En benieuwd ben naar hoe jullie hier over denken. Misschien kan het me ook helpen om wel of niet die keuze te maken.. Al komt de keuze uit jezelf dat weet ik. Maar soms is het fijn om de mening van iemand anders te horen. Dat geeft je soms ook inzichten..

Aan mijn vrienden kan ik het niet vragen. Want hun hebben een oordeel vanuit de dingen die ze hebben meekregen in onze relatie.. Ik kan onze relatie en alles wat erin voor kwam natuurlijk niet helemaal beschrijven. 

Het is wel fijn om even van mij af te schrijven. Ik kan er met niemand echt over praten op 1 vriendin na. Maar zij staat zo anders in het leven dat mij dat ook niet echt steunt. Liefde.. Het doet soms maar rare dingen met een mens.. 

Maar hoe mooi kan liefde wel niet zijn.. 

Fijne pasen.. Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (19 reviews)
expand_more
Verberg reacties
moeilijk maar volg je hart als je heb deblokkeerd en het stuurt aan hem heb je het wel geprobeerd, wil hij niet of toont hij geen reactie/emotie kun je hem even later opnieuw blokeren dat zal wel pijnlijk zijn maar dan heb je er wel alles aangedaan/geprobeerd, ik herken je gevoel
| 04:30 |
Misschien toch zeggen tegen hem... in ieder geval goed dat je het van je af schrijft, dat is stap 1....
| 03:53 |
Het hem zeggen! Maak van je hart geen moordkeul en blijf er niet mee tobben. 'Gewoon' doen. Dan het je zekerheid. Heel veel succes!
| 23:36 |
Communicatie is de key. Gooi het in de wereld dan kan je verder. Dat verdien je ook.
| 22:52 |
Als je geen contact opneemt kan hij niet weten wat je denkt en voelt, en vice versa.
Communicatie, alles valt of staat er mee, dus ga ervoor, dan kan je alsnog beslissen hoe het eventueel verder kan of zo niet een manier om het af te sluiten. Sterkte x
| 21:19 |
Als je blijft blokkeren en nooit contact legt zul je het nooit echt weten. Wil je dat? Kun je daarmee leven?
Zo nee: leg contact, liefst persoonlijk!
| 20:18 |
Het antwoord is inderdaad nee.. Dank je wel voor je reactie!
| 20:53 |
Bellen, afspreken en goedmaken:)
| 19:34 |
Dank je wel :-)
| 20:16 |
Mijn advies is om een berichtje te geven of hij behoefte heeft om te weten waarom je hem geblokkeerd hebt. Dan kan hij ook aangeven of hij daar behoefte aan heeft of niet. Zou niet gelijk het gedicht, lief of deze blog delen want stel hij is wel verder gegaan. Dan geef je hem in ieder geval de kans te zeggen of ie daar op jouw redenen zit te wachten of niet.

Lastig hoor. Ik heb bij t verbreken van contact altijd een duidelijke reden gegeven zodat de ander en ook ik zel verder konden.
| 19:18 |
Dat is ook weer waar. Heel mooi gezegd ook. Het is inderdaad heel lastig.. ik ga straks de reacties even laten bezinken.. bedankt!
| 19:21 |
Je zult hem zeker heel veel pijn gedaan hebben met het blokkeren en zeker zonder reden op te geven. Als hij zoveel van je houdt als jij zegt, dan zal hij kapot geweest zijn. Als jij met heel je hart voelt dat hij bij jou hoort, dan zou ik niet langer meer wachten en hem dit laten weten. Probeer uit te leggen waarom je het gedaan hebt en als hij jou net zo mist als jij hem, dan zal de deur open staan. Vertrouwen zal misschien nog wel even geschaad zijn, maar liefde overwint alles zeggen ze. Luister naar je hart, maar ben voorbereid op een teleurstelling, want ook die kant kan het op natuurlijk..................
| 19:01 |
Dat heb ik hem zeker. Daarom vind ik het ook eng om de stap te zetten.. En ben ook een beetje bang voor de teleurstelling natuurlijk, maar dan weet ik wel waar ik aan toe ben, en kan ik het misschien wel los laten. Dat besef ik me door de reacties hier.. mocht liefde wel alles overwinnen dan kunnen we werken aan het vertrouwen.. bedankt voor je reactie X
| 19:10 |
Daarom gewoon doen, dan weet je zelf ook waar je aan toe bent inderdaad. Je mag hier altijd je hart uitstorten hoor, Yoorsianen zorgen goed voor elkaar x
| 19:18 |
Ja dat merk ik. Wat een lieve reacties allemaal en lief dat iedereen zo meedenkt, leeft.. doet me heel veel X
| 19:22 |
Wel... op liefde staat geen leeftijd. Begrijp heel goed wat je bedoelt hoor maar ik zou je aanraden je hart te volgen. Ik zou hem een kans geven, althans toch al om te praten. Geblokkeerd worden door iemand waar je gevoelens voor hebt, doet pijn en hij zal zich dingen afvragen. Volg je hart xxx
| 18:54 |
Bedankt voor je fijne reactie.. heb je heel mooi en pakkend gezegd. Mijn hart zegt doen.. Dat hij gewoon weet wat ik nog voel. En als ik ook duidelijkheid heb kan ik ook verder misschien.. bedankt! Xxx
| 18:57 |
Graag gedaan en je kan altijd met me praten als je luisterend oor wil :) xxx
| 18:59 |
Dat is lief van je :-) Xx
| 19:00 |
Gemeend :)
| 19:00 |
Dank je wel. Ik laat je nog wel even weten hoe het is gelopen als je dat leuk vind.. X
| 20:21 |
Ja hoor. Ik hoor het graag van je :)
| 20:22 |
Ik heb het gestuurd!! Wat was dat eng maar wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb. We praten weer met elkaar. En ik ga volgende week naar hem toe!! Ben zoooo blij. En ook dat ik deze blog heb geplaatst met alle reacties van doen!
| 22:02 |
Fijn om te horen :))
| 16:01 |
En als je nu eens iemand zou pm'n met zijn naam, en die voor jou deze tekst naar hem laat doorlinken? XD
| 18:49 |
Ik denk dat ik de moed toch ga verzamelen en hem een berichtje ga sturen :-)
| 18:57 |
Succes!
| 19:03 |
Dank je wel!
| 19:06 |
Het grappige is dat je titel zowizo op reactie aast bij je medeyoorsers...
Dus dat je dan ook vele antwoorden mag verwachten.
Ik geloof mss eerder in een andere visie of kijk op de dingen.
Ik heb het gevoel dat hij iemand anders in zijn leven heeft nu.
Je zegt dat jullie ook regelmatig ruzie hadden, doordat jij hem van je wegduwde...maar wat als dat nu het signaal is waar je echt rekening mee moet nemen?
De dingen die we doen, doen we dikwijls met een onzichtbare reden...
Wat als je enkel hunkerend uitkijkt naar de mooie momenten die jullie samen hadden maar niet per se naar zijn persoon?
Wat als je dit zo intens beleeft omdat je innerlijke zelf je wil vertellen dat het tijd word voor een relatie in harmonie?
Wat als dit alles juist leid naar de persoon die echt bij je past?
Sta open voor alle kanten van je innerlijke verhaal en durf te struikelen, dan komt alles goed!
| 18:31 |
Een titel moet ook pakkend zijn toch en reacties wil ik ook graag.. jou reactie is wel mooi hoor en indrukwekkend iets om over na te denken.. die dingen vraag ik me ook weleens af.. maar dat haal je wel uit mijn schrijven denk ik.. bedankt voor je reactie! Heel waardevol
| 18:42 |
Maria, ja dat klopt...als je tussen de lijnen leest, lees ik dus ook die dingen, ja... Dikwijls gaat het om die keuze maken! Jezelf TOELATING geven om gelukkig te worden en al die mooie dingen te voelen!
| 19:51 |
Dat zeg je ook weer heeel mooi!
| 20:09 |
Graag gedaan, veel succes!
| 20:10 |
volg je hart en uit je zelf.
Angst zorgt voor een beperking in deze.
zolang je elkaar aanvult maar vooral het vlammetje in jullie harten blijft branden is het goed.
kijk ook hoe het samen met de kinderen gaat.Vind ik persoonlijk erg belangrijk.
Stel je open en ga ervoor! Als hij minder levens ervaring heeft laat hem leren van jou.
kijk of hij zich ervoor open stelt.
zo ja match en het je een water relatie, zo nee dan heb je een coca cola relatie en die zijn van korte duur.
succes en fijne Pasen.
| 18:17 |
Wat een mooie reactie. Bedankt daarvoor. Erg lief dat ik zoveel mooie reacties krijg :-) X
| 18:58 |
graag gedaan hoor.hopelijk vind alles zijn weg ;-)
| 19:32 |
Ik hoop het ook.. Vast wel, linksom of rechtsom..
| 19:43 |
Moeilijk Maria.......ik.zou hem deblokkeren en hem dit verhaal wat je nu geschreven hebr doorsturen....hier vertel je open en bloot het hoe en waarom....dan laat je de keus aan hem of hij er wat mee wil down....als je hem nog steeds mist betekend dat dat je nog veel van hem houdt volgens mij....doe er wat mee meid....het lwven is te kort om zoiets moois te laten schieten ......succes en sterkte xxx
| 18:07 |
Ja is zeker moeilijk. Ik moet gewoon huilen van jullie reacties allemaal. Zo lief dat jullie meedenken. En wat jij zegt vind ik een hele goeie. Deze blog naar hem sturen.. Wat zal hij zich kapot schrikken.. Maar je hebt wel gelijk. Ik hou inderdaad nog van hem.. dank je wel voor je lieve reactie Xx
| 18:18 |
Gewoon niet denken maar doen....dit blog vertelt het allemaal....laat me weten hoe hij erop reageerde!
Graag gedaan meid! Veel geluk! Xxx
| 18:24 |
Ik laat het je weten! Lief dat je zo mee leeft :-) X
| 18:25 |
;) ik ben een gevoelsmens....en gun iedereen al het geluk van de wereld...als hij jou gelukkig maakt, moet je er gewoon voor gaan! Xxxx
| 18:27 |
Je bent een lieve vrouw. Dank je wel! Xx
| 18:59 |
Hahaha jaaaa als ik slaap! ;) thnxxxx jij bent ook een lieverd
| 19:04 |
Ahhh dank je wel :-) ik niet als ik slaap hoor :-p hahaha
| 20:29 |
Hahahahahahaha
| 21:42 |
Joyceeeee ik ben zooo blij! Ik ga volgende week naar hem toe!! Hij is niet boos en heeel blij me te spreken oeeeeeh yeeaaah! Ben zo blij met alle reacties op deze blog daardoor had ik de moed :-)
| 22:03 |
FANTASTISCH!!!!! Super voor je meid!!! Goed gedaan!!!!!!! Hele dikke vette knuf!!! Heb je dit blog gestuurd?
| 22:11 |
naaaw :( je kan hem inderdaad deblokkeren en zeggen wat je wilt zeggen. Misschien voelt hij op dit moment precies het zelfde..
Ik ben zelf van mening dat als je het niet doet dan blijf je daar altijd aan denken : "what if.." en dat is ook een heel naar gevoel.
Als je met hem contact op neemt dan weet je uiteindelijk of jullie samen verder kunnen of als je er een punt achter moet zetten en dat ieder zijn eigen weg gaat want het zou inderdaad kunnen dat hij iemand anders heeft nu, maar dan weet je het tenminste ( dit komt misschien heel bot over maar zo bedoel ik het niet sorry :( ) :/
Uiteindelijk is het jouw leven en jij weet wat beter voor jezelf is.
| 18:05 |
Je hebt wel gelijk in alles wat je zegt. Dat ik het dan wel weet of hij een ander heeft en al verder is gegaan met zijn leven.. dan kan ik het misschien ook wel loslaten.. Maar misschien miat hij mij ook wel inderdaad. En kan hij mij ook niet loslaten. Wel eng hoor om die stap te zetten...
| 18:19 |
Het is inderdaad eng :/ maar het is ook heel moedig van je!
| 18:21 |
Ik zou zeggen deblokkeren, stuur hem een berichtje dat je hem mist en je gedichtje , vraag of hij nog eens wil praten. Wacht daarna af wat hij doet, ga hem niet pushen door meerdere berichten achter elkaar. (Ik begrijp uit je stukje dat je kindjes hebt? Heb je er ook aan gedacht wat het voor hen betekent?Laat hen er nog even buiten totdat je meer zeker bent. Loop niet te hard van stapel ) Succes met het maken van je beslissing
| 17:56 |
De kinderen hebben hem maar 1 keer gezien. Ze wisten wel dat mama gek was op hem en wat met hem had. Maar ik zag hem alleen in mijn vrije weekenden. Dus de kindjes hebben er geen last van gelukkig :-) bedankt voor je reactie. De meesten zeggen, deblokeren en uitspreken hihi..
| 18:04 |
Goed gedaan, eerst zelf uitvinden hoe het gaat ;-) Geef het nog 1 kans, kijk hoe hij er tegenover staat, lukt het dan niet dan heb je het geprobeerd en ga je verder ;-)
| 18:15 |
Misschien moet je toch nog eens contact opnemen met hem.
Anders vraag je je misschien steeds af: wat als... en dat is ook niet te doen.
| 17:43 |
Ja klopt.. dat vraag je je wel af ja.. bedankt voor je reactie.. X
| 18:04 |
Je kan hem gewoon deblokkeren en zien wat er dan gebeurd. Wellicht neemt hij als eerste contact op, dan heb je een antwoord. Misschien doet hij het niet, dan heb je ook antwoord...
| 17:36 |
Daar zat ik zelf ook al aan te denken. Maar omdat hij al zo vaak voor mij heeft gevochten en stappen heeft gezet, komt het dan weer zo over alsof hij weer een stap moet zetten.. Snap je? Maar opzich is dat ook wel een manier om het aan ta pakken, al leef ik dan een tijdje in onzekerheid.. echt lastig hihi
| 18:06 |
Dat misschien wel, andersom: misschien schop je zijn huidige leven in de war en maak je meer kapot dan je lief is, als jij de eerste stap zet ;-)
| 18:10 |
Jahaa dat is ook waar. Dat houd me nu tegen.. dat ik zijn leven misschien niet in de war wil maken.. echt moeilijk dit.. :-p
| 18:12 |
De meesten zeggen wel deblokkeren en het sturen, maar stel dat hij een nieuwe vriendin heeft en jij daar dus even de boel in de war schopt. Hij heeft niet gekozen om te blokkeren, dus kan hij ook woedend worden en dat begrijp ik dan wel weer van zijn kant. Blijft lastig, maar voor mezelf kiezende zou ik zeggen: deblokkeren en kijken wat er gebeurd, reageert hij niet, heb jij je antwoord. Moeilijk, maar dat is de consequentie van een genomen beslissing... Sterkte!
| 18:15 |
Ja dank je wel voor je reactie! Ik kan me niet voorstellen dat hij woedend word daarvoor heeft hij teveel van mij gehouden denk ik.. Maar kan me wel voorstellen dat ik hem dan van zijn stuk breng.. Ik laat je nog wel weten wat ik besloten heb. Bedankt in ieder geval! X
| 18:24 |
Dat is goed hoor X
| 18:26 |
ik zou misschien toch nog 1 keertje contact met hem opnemen, gewoon om te weten hoe en wat, die onzekerheid is ook niet houdbaar
| 17:23 |
Dank je wel voor je input.. Jij was de eerste die zei contact opnemen en de rest zegt eigenlijk hetzelfde..
| 18:08 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen