Wist niet dat ik het kon......

Wist niet dat ik het kon......


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In 2015 drie maanden in een revalidatiecentrum dan heb je buiten de therapie ook veel vrije tijd. Ik hoorde wel steeds over de crea groep maar wat ze daar deden trok me nou niet gelijk er heen. 

Uiteindelijk ben ik overgehaald van joh kom gewoon eens koffiedrinken en kijk rond. Tja en waarom niet dus ik er heen. Er werd veel gekleurd en geschilderd en ik liep even rond zag ik een beeldje van klei staan. Wauw.....dacht ik en zeg: dat zou ik best willen maken. Het beeld was er neergezet door een kunstenares die het afgekeurd had omdat er met het bakken iets fout gegaan was. Afgesproken dat ik de volgende keer kom en dat beeld ga maken. Alleen wist ik niet dat de dames die daar liepen geen verstand van klei etc. hadden. De  eerste les kreeg ik dus een bonk klei voor mijn neus en het beeld als voorbeeld. En dan ik, die nog nooit klei in haar handen had gehad, zat daar te prutsen geen model in te krijgen natuurlijk zat alleen zelf onder de klei. 

Afijn de volgende les was het vrouwtje wat mij overgehaald had er ook en laat zij het nou heel vaak gedaan hebben. Dus ik kreeg tips.......je moet de klei wegzetten in een vochtige doek, je handen steeds wat nat maken en dan in model kneden steeds met laagjes omhoog werken. En kijk dat scheelde al een heel stuk met dat water erbij er begon zelfs iets van een gedrocht te ontstaan. En na een paar lessen, ik kreeg er echt lol in, begon ze ergens op te lijken ook. Toen ze in mijn ogen klaar was moest ze gebakken worden of zo en dat was spannend hoor zou het heel blijven. Gelukt alleen aan de onderste rand was een stukje afgebroken!! En dan nu schilderen en weer bakken, alleen ik had geen idee dat zij er dan heel anders uit zou komen dan mijn schilderwerk in eerste instantie aangaf . Maar ze kwam er verder gelukkig heel gaaf uit. Trots dat ik op mezelf was en met de nodige complimentjes is zij mee naar huis gegaan. Ik kon haar precies op de dag van mijn ontslag meenemen!!

Ze staat nu te pronken in mijn huiskamer.


het rode beeld is dus mijn voorbeeld het geel had er niet in mogen zitten begreep ik.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik vind de jouwe mooier!
| 18:49 |
ik snap het zelf nog steeds niet had echt nog nooit klei in mijn handen gehad. Zelfs niet als kind.
| 20:53 |
Je hebt talent!
| 22:24 |
☺️bloos
| 23:18 |
Zoals jij lol kreeg bij deze betoverende en wel geslaagde  ontwerp en creatie, zo ook kreeg jij het voor de tautogram in six words wat ook bijster top is. Het rode beeld vind ik ook net een tikkeltje mooier en speciaal. Een waar kunstenares ben jij.
| 18:03 |
ja die rode moet ook wel mooier zijn hé dat was een kunstenares. Ik freubelde voor het eerst van mijn leven iets van klei. Tis me erg dierbaar en ik ben er nog steeds trots op.
| 20:47 |
Dat mag jij zeker zijn dat je er heel fier op bent.
| 20:48 |
😘
| 21:00 |
Dat heb je heel mooi gemaakt - inderdaad beter dan het voorbeeld!
| 16:02 |
terwijl dat van een kunstenares was. Sta nog steeds versteld dat het me gelukt is.
| 16:09 |
Echt ontzettend mooi!!
| 09:40 |
☺️thanks
| 20:59 |
Wauw! Prachtig is zij geworden en in een hele mooie kleur blauw ook! Zo zie je maar dat iedereen wel uitgedaagd kan worden tot het maken van iets van creatiefs of kunst of beide! Top!
| 12:05 |
dankjewel.
| 21:12 |
👍😊
| 09:22 |
Ik vind die van jou veel mooier. Knap gedaan!
| 23:10 |
bloos......dankjewel!!
| 23:19 |
Dat heb je even mooi gemaakt Marijke.
Ik vind hem erg mooi.
| 13:36 |
danjewel. :-)
| 16:15 |
Heel mooi gemaakt! Mooi verhaal erbij ook. Ik vind dat blauwe heel erg mooi.
| 19:19 |
dankjewel.
| 20:02 |
Wauw dat heb je mooi gemaakt Egypte je hebte talent hoor ...Ik zeg mee doorgaan ;)
| 10:03 |
ik zal erover nadenken. :-)
| 17:08 |
;)
| 09:21 |
Nou, ik vind het heel mooi gemaakt!
| 01:22 |
Dankjewel!!
| 11:36 |
:-D
| 02:16 |
Wat mooi Marijke! jee zeg je bent een echte kunstenares . Ik vind die je gemaakt hebt ook veel mooier dan het origineel. Ik zie niet zo goed of dat de voor of achterkant is maar dat kan ook aan mij liggen. Je mag super trots zijn hoor. Wat mooi dat ze klaar was op het moment dat je naar huis mocht. Samen uit samen thuis,
| 22:55 |
van beiden is het de voorkant. In het echt komt cup A beter uit.:-)
Ze hadden wel gezegd dat ik eventueel ook al was ik daar niet meer intern nog wel mocht komen om het beeldje af te maken. Maar ben blij dat dat niet meer nodig was!! Leuk aandenken aan die tijd.
| 00:20 |
Dat is toch een heel leuk beeldje geworden wat je gemaakt hebt. Ik vind het zelfs mooier dan je voorbeeld!
| 19:19 |
Ohw bloos dankjewel!!
| 22:19 |
Heel mooi gedaan, heel knap! En ja, we weten veeeeeeeel dingen niet ;-)
| 19:05 |
nee dat zie je maar weer. :-)
| 22:19 |
Ha wat zal dat en verrassing zijn geweest en je moest eens weten wat je nog meer kunt
alleen heb je t nog nooit gedaan..gaaf om weer iets anders ook te gaan proberen misschien?
erg leuk geworden trouwens..chapeau
| 18:46 |
ja wie weet hé voorlopig koester ik dit leuke aandenken uit die tijd.:-)
| 22:18 |
zeker weten en de komende winter kun je zomaar ineens zin krijgen om wat te maken
| 22:34 |
nou ik heb totaal geen spullen daarvoor hoor. En na onze verhuizing ook geen ruimte meer voor.
| 00:14 |
Jammer. Misschein bij de kleinkids eens he
| 00:40 |
ik hou de krant in de gaten of er soms een x iets van een workshop hier in de buurt is je weet maar nooit.
| 01:11 |
Leuk ja...dan hoeft er niets thuis.
alhoewel er amper ruimte voor nodig is om bv een mini doosje waterverfjes en miniblokje papier dr bij.. voor mij zo anders..kanniet leven zonder mijn kleurtjes en jij doet weer graag iets anders
| 09:56 |
Ja klopt ik ben thuis veel met foto's bezig. Achterstallig inplakwerk etc. Vorige week weer opgepakt je bent nu weer meer thuis. Als dat eens klaar is pak ik thuis wat anders op.
| 11:40 |
Leuk die stappenplannen ja.. zo heb ik op zolder kisten vol albums..echt n tik..voor elk jaar 1 en toen ik 52 was, stopte dat en werd alles digitaal. Micha wil ze bewaren en dus eens naar beneden halen en er foto van foto s van schieten en digitaliseren en sommigen scannen. Leuk als t bewaard kan blijven allemaal..geniet ervan he
| 11:51 |
zeker hoor maar of mijn kids er ooit wat mee doen??? Maar ach daar heb ik dan toch geen weet meer van. Ik doe het voor mezelf. :-)
| 14:58 |
heeeeeel wijs..en lekker klooien is gewoon fijn om te doen en wie zegt dat t mooi moet worden en wie zegt wat eigenlijk mooi is.. we mogen t voor osnzelf doen en als ik er niet emer ben gaan die paar honder schilderijen de tent uit.. er zijn foto s van die ze kunnen zien als ze willen en ieder 1 schilderij.
| 16:20 |
er wordt over zoiets eigenlijk nooit gesproken bij ons. Ik hecht aan meer dingen dan Fred dus als hij als laatste overblijft weet ik ook niet hoor wat hij ermee gaat doen. Ach daar denk ik gewoon niet aan hoor ik ben meer van wie dan leeft wie dan zorgt. Ik leef nu!!
| 16:40 |
Heb je mooi goed en je hebt Fred.
Ikzelf heb er wel degelijk te..veel bij stilgestaan.
t kon elk moment fout gaan met het hart..t zat 2 jaar zo goed als dicht en gruwelijke pijn.. wennen dat t niet door ging haahahah..echt geweldig.
Nu nog kan ik als ik meer energie zou hebben t eens flink gaan uitpluizen hier..k heb echt hel veel -kasten vol-hobbymaterialen en ach..Micha zei..er komt een container en t is zo leeg hoor. heftig hihi. komende zomer maar weer eens flink wat uitdunnen en her en der wat mensen blij maken met mijn overdaad, lol.
| 18:47 |
wel ja joh lekker je spullen uitdelen met de warme hand zei mijn moeder altijd.
Kan me ook wel voorstellen hoor dat jij daar wel bij stilgestaan hebt.
| 00:35 |
k Speel steeds voor de sint, leuk hoor
dank je lieverd
| 12:00 |
(L)
| 17:12 |
Het is prachtig hoor, wat een ervaring maar met een mooi resultaat
| 17:53 |
het is een mooi aandenken uit die tijd.:-)
| 22:16 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen