Don't put the key to your happiness in someone else's pocket!

Don't put the key to your happiness in someone else's pocket!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Quotes, je kunt ze overal vinden en velen delen ze en dan zeggen we meestal "Dat is een goeie". Daarbij vraag ik me af, is het dàt dan? Of komt die 'goeie' quote ook binnen en doen we er vervolgens iets mee?

Ik kan alleen maar over me zelf spreken natuurlijk. Ik heb ze allemaal al een keer gezien of gehoord. Maar soms komt er iets langs dat echt binnendringt en om aandacht schreeuwt lijkt het. Sommigen noemen dat "je resoneert ermee". Als dat gebeurd, worden die quotes voor mij ineens heel erg waardevol. En ik geef toe, dat heeft dan alles te maken met het punt in mijn leven waar ik net sta, waar ik net de aandacht op heb gericht of wat er net speelt in mijn leven. Dan krijgen die quotes ineens een heel andere lading.
Jaren geleden begon ik aan een opleiding en gelijk de eerste dag werd ons meegedeeld "Vanaf nu mag je niemand anders meer de schuld geven". En ik kan je zeggen dat dat een heel moeilijke les was. Want hoe gemakkelijk is het om de vinger naar een ander te wijzen voor jou ellende. En hoe moeilijk is het om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geluk. Hartgrondig kan ik zeggen dat dat hartstikke moeilijk is. Want late we eerlijk zijn, er gebeuren vreselijke dingen die je zo maar kunnen overkomen. En deze stelling klinkt dan al snel als "eigen schuld, dikke bult".

Maar volgens mij is het toch niet zo bedoeld.

Wat wèl het geval is, is dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn gevoel over een gebeurtenis, of mijn kijk op die gebeurtenis. 

De quote hiernaast komt uit bijeenkomsten waarin Abraham onderwijst over de Universele Wet van Aantrekking.  Op YouTube zijn die 'lessen' te vinden. De bijeenkomsten zijn veelal opgeknipt in filmpjes van ongeveer 15 minuten.  Deze Universele Wet leert me (onder andere) dat je energieveld, dat wat je uitstraalt, gelijksoortige energie aantrekt. Je kunt dus maar beter positief ingesteld zijn. Stel je hebt een rotdag, dan zie je veel gebeurtenissen ook vaak in een negatief licht. En andersom natuurlijk ook. Vrijdag de 13e is voor sommige culturen een pechdag en voor anderen een geluksdag. En ik zal het meemaken dat als ik denk dat het een pechdag is dat er dan iets gebeurd zodat ik daadwerkelijk bevestigd krijg dat het echt een pechdag is. De pech op alle andere dagen reken ik voor het gemak maar even niet mee. Ik heb er voor gekozen om vrijdag de 13e een gewone vrijdag te maken net zoals ik er voor gekozen heb om iedere dag Happy op te staan. Hoe ik dat doe? Als ik wakker wordt, voordat ik opsta nog, denk ik als éérste aan iets heel erg leuks of liefs, iets dat mij een warm gevoel geeft. Ik oefen dat iedere dag opnieuw en opnieuw en opnieuw.   ;-)


©Marion2017

foto: pixabayBeoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik ben dol op quotes! Ze spreken de waarheid, en ik kom er altijd 1 tegen die dan "toevallig" die dag bij me past ;-)
| 14:04 |
Toevallig ja.. haha :-D
| 15:48 |
;-) :D
| 15:49 |
Dank je voor al je leuke reakties!! Ik heb een big smile nu!! :-D
| 16:00 |
Goed zo! Dat hoort dus ook ;-)
| 16:41 |
:-D
| 17:18 |
Vrijwel alle quotes zijn te absoluut. En er zitten totaal debiele tussen. Mijn 'favoriet': If you can dream about it, you can do it.
| 09:40 |
Helemaal mee eens. En ja, die 'dream' is een mooie om mee op ontdekkingstocht te nemen. ;-)
| 12:45 |
Voor de grap deze blog even lezen. Hij is sowieso lezenswaardig, maar de mooiste alinea vind ik die waarin de schrijfster de 'If you can dream about it.....'fileert. nataliemerchantcompendium.blogspot.nl/2011/03/break-your-heart.html
| 12:56 |
Inderdaad, ze schrijft het precies zo als het is. Maar eerlijk gezegd denk ik dat de quotes ook niet voor dat soort situaties bedoeld zijn, niet als absolute waarheid. Maar wel als handvat om uit een negatieve denkwijze te komen. Denk je niet?
| 18:07 |
Ja, daar heb je een punt, en dat is ook goed aan quotes. Ik behoud me echter wel het recht voor om er af en toe de draak mee te steken.
| 19:03 |
Ohh..daar ben ik zeker voor. Relativeert
| 20:17 |
het is zo makkelijk om "schuld" bij iemand anders te leggen als je niet gelukkig bent maar toch ben je zelf de enige echte regisseur.
| 12:51 |
Precies Gabi!! Als je het bij een ander legt hoef je niet naar je eigen aandeel te kijken. Dat gebeurt overal, in werk, in relaties en in vriendschappen.. ;-)
| 16:15 |
Leef je leven, je staat altijd voor je eigen keuze! De keuze die jezelf moet maken. Zoals ik deze tekst op foto maakte: yoo.rs/vlindertje73/photo/geloof-in-jezelf-1478257059.html?Ysid=13764 :)
| 12:14 |
Precies. Dank voor je reactie!
| 21:17 |
Mooie blog en knap dat je zo in het leven kunt staan. Ik doe mijn best, maar ben (nog) niet zo ver.
| 11:05 |
Dat komt vast wel. als de intentie er is lukt het op den duur!! :-)
| 21:18 |
Sometimes one can use a little help with pushing the door open though.
| 08:54 |
Yep...durf gewoon te vragen! ;-)
| 21:19 |
De stelling is hard, je uitleg kan ik me in vinden. Ik merk dat in bepaalde periodes andere quotes tegen kom. Gerelateerd aan dat wat ik op dat moment doormaak. (Kan zowel positief als negatief zijn.) Het komt m.i. niet zomaar op je pad. Toeval bestaat niet...
| 08:52 |
Nee, ik geloof ook niet in toeval. Soms als een quote erge weerstand oproept mag ik gaan ontdekken. Soms doen ze niets...dan is het ook goed! ;-)
| 21:21 |
Mooi!
| 22:21 |
Dank je!
| 23:12 |
Je moet je eigen leven maken, niet door anderen
| 08:48 |
precies!! :-)
| 21:21 |
Het leven is een feestje. Je moet alleen wel zelf de slingers ophangen inderdaad!
| 21:49 |
Vaak wel ja. :-)
| 23:05 |
Klipt helemaal iedereen mot zijn of haar eigen geluk zoeken en of maken
| 21:22 |
Dank je Johan, fijn dat je het gelezen hebt, was nogal lang geworden, hihi :-)
| 21:23 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen