Gelezen: Fedde

Gelezen: "Fedde"


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling
Quote

Ondertussen begin ik te schrijven, mijn verhaal. Ik zal er thuis mee doorgaan en wil dat het later -na mijn dood- uitgegeven wordt zodat mijn gedachten niet verloren gaan. 

Uit: Fedde

Afgelopen zondag was ik bij de boekpresentatie van het boek "Fedde".  Op indrukwekkende wijze beschrijft moeder Helga,  aan de hand van zijn dagboekfragmenten, het verhaal van haar 19 jarige zoon Fedde . Haar verhaal en het zijne wisselen elkaar in dit boek voortdurend af. Fedde wil niet dat alleen het verhaal van de achterblijvers verteld wordt maar ook zijn verhaal. Hoe het is om op jonge leeftijd te moeten sterven. 

Quote

Ik vind het waardeloos dat op tv, in boeken waar dan ook altijd gepraat wordt over het verdriet van degenen die achterblijven. Maar het verdriet van de persoon die doodgaat? Het lijkt wel alsof niemand daarover wilt praten.

Uit: Fedde

En nu heb ik het boek uitgelezen. Het suddert na in mijn hoofd, natuurlijk met af en toe tranen, maar ook met heel veel bewondering en respect voor dit gezin dat het korte leven van hun zoon, met zoveel zorg en liefde, zo bijzonder wist te maken.   Met de beste wil van de wereld kan ik me niet verplaatsen in het verdriet van dit gezin dat hun enig kind verliest. Hoe kan het ook, ik stond niet in hun schoenen. 

Fedde wil graag beschrijven wie hij is maar vooral laten zien hoe het is om op zo'n jonge leeftijd dood te gaan.

Daarom schrijft hij erover in een schrift. Toen hij die letters op papier zette, en zijn moeder het verhaal de wereld in bracht, kreeg ik, en vele anderen, een kijkje in het leven van een heel bijzondere jongeman. 


Dit boek gaat niet alleen over de dood maar vooral over het leven en onvoorwaardelijk liefde.  "Geef me woorden en ik zal leven". 

ISBN: 978 90 8954 950 1

Uitgeverij Elikser

www.elikser.nl

©Marion2017


wil je je ook aanmelden? doe dat dan via mijn link!

kopfoto: pixabayBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
nav de recensie wil je het boek meteen lezen
| 10:12 |
Dank je, dat is een mooi compliment!
| 10:30 |
Een hele warme, mooie recensie!
| 00:29 |
Dank je wel. Fijn om te horen :-)
| 01:06 |
Dat heb je snel gelezen . mooie recensie. Hoe was de presentatie?
| 20:03 |
Heel erg mooi. Mooie muziek en een meisje las een stuk voor! Prachtig en indrukwekkend!
| 21:45 |
Wat bijzonder dat ze dat zelf niet deed....
| 23:06 |
Zij werd door haar uitgeefster geïnterviewd. Het ging gewoon heel mooi!
| 23:16 |
Klinkt goed!
| 23:26 |
Ja.. dat was het. Dank je wel voor je interesse. Lief :-)
| 23:40 |
Geen moeite !
| 02:02 |
:-)
| 09:59 |
Mooi beschreven, het boek spreekt me aan.
| 17:24 |
Dank je wel. Ik kon ook niet echt stoppen met lezen :-)
| 19:05 |
Hele goede recensie!
| 11:08 |
Dank je wel!!
| 12:16 |
Klinkt heftig zeg!
| 21:29 |
Ja.. is het ook.
| 21:43 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen