Johanna... of zeg maar gewoon Jan @Benidorm  (4)

Johanna... of zeg maar gewoon Jan @Benidorm (4)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wat kan die Elisabeth koken zeg. Heerlijke hapjes had ze samen met Marijke Toscane gemaakt. Ik heb gesmuld. Natuurlijk had ik er ook een paar voor mijnheer Beer meegenomen. Met honing, daar is hij dol op. 

Op een bankje naast de strandbibliotheek had ik nog een heel vreemde ontmoeting en geloof me, ik vind niet zo snel iets vreemd. Daar zat een oude heer te huilen. Wat sneu zeg. Ik kon het niet laten om even naast hem te gaan zitten om te vragen wat er aan de hand was. Tja, ik weet nu eenmaal graag alles. 

“Kan ik u ergens mee helpen mijnheer?” “Nee” snikte hij. “Ik wil hier helemaal niet zijn, ik vind het vreselijk hier maar mijn vrouw stond erop dat we hier in Benidorm onze vakantie zouden doorbrengen”. Waarom bent u dan meegegaan?” vroeg ik verbaasd. “Onze relatie is niet meer je-van-dat en ik had gehoopt dat er nog iets te redden zou zijn” snifte hij. “Maar nu zie ik haar steeds met zo’n rokkenjager aan de haal gaan”. En weer rolden de tranen over zijn wangen terwijl hij snikte: “Het is allemaal zo moeilijk, zo vreselijk moeilijk..” 

O jeetje dat kon ik inderdaad begrijpen. “Ik ga u iets over vrouwen vertellen mijnheer, maar eerst zal ik me even voorstellen. Ik ben Johanna.” en stak mijn hand naar hem uit. Hij keek naar de grond maar nam mijn hand niet aan. “Mijn naam is opa Roduu” zei hij mompelend terwijl hij naar de grond keek.

 “Goed dan opa Roduu, als ik uw vrouw was ging ik ook met zo’n knappe Spanjaard aan de rol. Vertel mij eens, welke vrouw wil er nu met zo’n chagrijnige huil-opa getrouwd zijn? Het verbaasd me nog dat ze u mee wilde hebben.” zei ik naar adem happend. “Hebt u onlangs nog wel eens in de spiegel gekeken? Kom op man, morgen gaan wij samen winkelen en ervoor zorgen dat mevrouw u weer ziet.” Nog een beetje na sniffend hoorde ik hem zeggen: “Dat heeft nu toch geen zin meer... snik.”  “Wat je denkt ben jezelf” zei ik.

 “Natuurlijk heeft het géén zin als je niet in actie komt. Echte dames willen een opbeurende, vrolijke, positieve, goed verzorgde, actieve, sportieve, behulpzame, charmante, goed luisterende, liefdevolle, handige, ijverige, sociale, creatieve, dappere, eerlijke, ondeugende, vlijtige, beschermende, slimme, zorgzame, sterke, humoristische man met pretoogjes en een goede adem." 

Opa Roduu stond huilend op en greep mijn fles sangria. Zonder iets te zeggen liep hij richting zee. “Loop nou niet meteen weg, dat lost toch helemaal niets op” riep ik hem, toch wel een beetje bezorgd, na. 

Had ik nou iets verkeerds gezegd soms? Ik weet het niet.  Phoe, wat een vermoeiende man zeg. Wat ik wel weet is dat het nu tijd is voor een frisse cocktail!


©Marion2017


kopfoto: pixabay

Juli uitdaging. Doe je mee?

Het schrijvershotel in Benidorm.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Drank en de zee inlopen voorspeld niet veel goeds. Hopen dat ie dat dus niet doet.
| 21:39 |
Nee... inderdaad ;-)
| 00:09 |
Het wordt tijd dat ik Dana oppik met mijn vliegtuig, dit loopt volledig uit de kladden :-)
| 15:59 |
Ja.. precies. Ga maar halen... als ze durft te vliegen!
| 18:08 |
Amai, arme man. Die vrouw is vast en zeker in Hotel les Dunes aan het dansen. Dat is aan de boulevard. Ga haar maar snel halen. Dit wil ze ook niet. Kan je daar je cocktail drinken. Nee tuurlijk heb je niets verkeerd gezegd.

Dank je wel voor het compliment.
| 15:05 |
Graag gedaan.. ik zal eens kijken of ik haar vinden kan .. :-0
| 15:24 |
Natuurlijk heb je iets verkeerds gezegd, je doet niets anders (niet lullig bedoeld hoor, grinnik), wie weet kom ik nog op tijd om hem te overtuigen van dat er ook wel andere echte dames bestaan die met iets minder genoegen nemen. Mijn man hoeft niet echt handig te zijn. Dat scheelt al weer op zijn lijstje
| 13:22 |
Haha.. .ja, dat lullig zit gewoon in mijn karakter..haha
| 13:31 |
Lullige mensen moeten er ook zijn, anders hebben de minder lullige minder gelegenheid om hun beklag daarover te doen (lullige reactie, hè? Grinnik)
| 13:42 |
Precies..alleen maar lieve mensen zijn misschien niet optimaal voor een verhaal hihi
| 15:02 |
Super lief, dank je!! :-D
| 15:48 |
Dat kan toch niet in ons hotel gebeuren ?
Dat is Yoriaans onwaardig vinden wij !!!
Met andere woorden komen wij in actie toch ?
Misschien kunnen wij hem samen terug vinden
en helpt een mannen onder onsje met de mannelijke Yorianen
Niet dat je het niet goed hebt aangepakt, maar toch, praat misschien makkelijk... :);)
| 22:59 |
Ja.. dat is een heel goed idee. We zouden Hans eens kunnen vragen. Die is nogal verstandig! :-)
| 23:29 |
We zullen hem eens wat opbeuren aan de bar.
| 00:55 |
Ja.. dat is een goed plan. :-)
| 07:41 |
Dat gaat vast goed komen, had graag geholpen, maar ben nog niet gearriveerd.
| 13:16 |
Weet ik.. fiets nou een beetje door ja.. haha
| 13:28 |
Ga op zoek naar een snellere manier, mis alle fun en andere ongein
| 13:43 |
Ja.. spring maar op de trein ;-)
| 15:03 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen