Kringen in het water

Kringen in het water


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Je merkt het vooral als iemand die je lief hebt deze wereld verlaat. Dan is niets meer ooit hetzelfde. Mijn vader is op jonge leeftijd overleden. Ik was 20 en mijn grootste les hierin bleek vergeving te zijn. Zo hebben al de mensen die ik tegenkwam, en nog steeds kom, in mijn leven in meer of mindere mate invloed op mijn persoon gehad. Ze waren allemaal belangrijk voor mijn ontwikkeling. Belangrijk voor mijn kijk op het leven ook. 

Iedere steen die geworpen werd veroorzaakte minimaal een rimpeling in het water. En doordat het gooien van die steen invloed op mij had, beïnvloedde hij ook automatisch weer de mensen om mij heen.  

Zelfs als ik niets zeg, er geen woorden uit mijn mond komen, straal ik uit hoe ik me voel. Ben ik blij en zeg ik, tegen een ieder die ik tegen kom, vrolijk goede morgen dan heeft dat ongetwijfeld invloed op die persoon. Ben ik boos dan heeft dat uiteraard ook flinke invloed, mensen blijven waarschijnlijk uit mijn buurt en dan loop ik een leuk contact mis. Of.. en dat kan ook, ze gaan wel met mij in contact en dan kunnen er ook verschillende dingen gebeuren. Ik kom jou bijvoorbeeld tegen en jij zegt heel blij goede morgen en mijn stemming veranderd of ik steek jou met mijn boosheid aan. In het laatste geval voel je je ongemakkelijk of rot. 

Maar ik dwaal een beetje af. Van velen die er niet meer zijn heb ik belangrijke lessen geleerd. Op dat moment besefte ik dat meestal niet, maar achteraf kwamen de inzichten. Van een tante heb ik liefde voor de natuur geleerd, van oma's en opa's heb ik geleerd wat liefde is. Van opa heb ik fietsen geleerd en niet geheel onbelangrijk van oma heb ik over chocolade geleerd. Van collega's heb ik geduld geleerd. Van vrienden heb ik vertrouwen maar ook loslaten geleerd. Van velen heb ik zelfvertrouwen geleerd.  Van iedereen heb ik dingen geleerd die ik belangrijk vind of dingen die ik zeker niet wil!  Maar andersom werkt het ook. Ik ben een kind, een moeder, een vrouw met nog een heleboel andere rollen ook. Een mens met kwaliteiten en ideeën die ook weer invloed hebben op de mensen om me heen.  Al is het maar dat één iemand ontdekt "zoals jij het doet, wil ik het niet".

Wie zou ik zijn zonder al die mensen die in mijn leven waren of kwamen? Wie zou ik zijn zonder al die spiegels? Waarschijnlijk is de grootste opdracht in mijn leven dat ik mag leren om trouw te zijn aan mezelf. 

Een berg stenen in de rivier kan zomaar de stroom veranderen. Mijn leven zou niet hetzelfde zijn zonder al die mensen! Maar andersom is natuurlijk ook waar. Veel mensen om mij heen zouden ook niet hetzelfde zijn zonder mij. Dat geldt ook voor jou. Dus wees vriendelijk voor jezelf en voel dankbaarheid voor de stroom die je volgt!


noot:  Dit kwam er allemaal bij me op toen ik dat plaatje van 365 dagen zag. Ik moest denken aan de stroom die ik volg. Dit stuk is niet belerend bedoeld maar misschien wel vooral aan mezelf gericht. Gewoon gedachten die geschreven wilden worden.


©Marion 2017

foto: pixabay

Na een tip van Hans heb ik dit mooie lied nog toegevoegd aan deze blog.

Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hier moest ik even goed voor gaan zitten. Mooi artikel, dit kan ik toch geen blog noemen... Graag gelezen!!!
| 16:26 |
Tja .. ik weet ook niet hoe ik het moet noemen .. hihi. Gedachtenspinsels
| 18:09 |
Mooi in ieder geval.
| 18:36 |
Dank je wel. Doet goed
| 18:51 |
xxx
| 19:18 |
Heerlijke rijkdom dit ja. Het begrijpen waarom en hoezo veel is en wat je met elkaar kunt voor je eigen en elkaars levenswandel.
De ergste pijn mij aangebracht door.. ik was er zelf bij en ben die nu dankbaar vanwege wat ik erdoor moest gaan leren.
Onze ontwikkeling zo belangrijk en zeker het door te krijgen ja, mooi
| 11:46 |
Jaaaaa... wijzer worden is heel mooi, het mooie van het ouder worden! ;-)
| 12:15 |
helemaal met je eens ja, t zijn de kado tjes
| 12:26 |
| 19:49 |
Een heel mooie ode aan de mensen om je heen.
En ik moet direct aan "de steen" denken (van Paul de Leeuw)
| 17:34 |
Oh.. ga ik die ook even opzoeken ;-)
| 18:39 |
Ga je mee, platte stenen over het water gooien en kijken of ze ketsen?
| 13:56 |
Jaaa... dat is goed. Heerlijk :-D
| 13:58 |
:-)
| 21:07 |
Een prachtig blog! Gelezen terwijl ik het nummer afspeelde.
| 10:12 |
ahh.. Dank je wel Ingrid! :-D
| 10:46 |
Dit was fijn om te lezen, dank je dat je dit wilde delen met iedereen die het leest
| 21:32 |
Dank je voor het lezen . Fijn dat je het mooi vind :-)
| 22:40 |
Wat ongelofelijk mooi. En bij mijn vader heb ik die steen ook genoemd in mijn speech op de begrafenis.

En o ja je stemming beïnvloed mensen zeker. Heb ik ook ondervonden.
| 23:13 |
Dank je wel voor je lieve reaktie Gerda. Je zult vast een hele mooie speech gehouden hebben. Want mensen leven zeker voort door ons. Mijn vader is al 37 jaar over. Ik ervaar dat nog steeds
| 02:04 |
Mooi is dat he. Ja joh , ze zijn dicht bij ons hoor.
| 10:36 |
Zeker weten Gerda !! :-)
| 10:37 |
Hallo Marion,
dank je wel voor je reactie bij mij. Ik ga je ook volgen, je schrijft mooi vanuit je hart. Daar hou ik van. Aangenaam kennis te maken. :-)
| 13:33 |
Dank je voor het compliment! Ik schrijf heel verschillend maar de meer serieuzere stukken zijn inderdaad uit mijn hart! Fijn dat je me ook volgt. :-)
| 13:35 |
Mooi geschreven hoor
| 23:58 |
Dank je wel Demi
| 00:06 |
Heel mooie geschreven. :-)
| 17:01 |
Dank je wel Rudi! whoe... hoe heb je nou die bewegende foto bij je naam gekregen?
| 17:33 |
gewoon in de instellingen je avatar door een gif plaatje in plaats van een jpg plaatje vervangen :-)
| 19:01 |
Oh leuk she!
| 20:03 |
:-)
| 20:05 |
Heel mooie verwoord Marion. Ik zeg wel eens ik kan iemands dag maken. Of zijn ochtend veranderen. Ik begroet ook altijd iedereen die ik tegen kom., Met een glimlach . En soms zie je iemand ineengedoken lopen en als je dan vriendelijk gedag zeg zie je een kleien glimlach verschijnen op het gezicht. Daar kan ik blij van worden en me voldoening geven.
Mooi ook wat je schrijft over die bepaalde personen die op je pad komen, Ik zie ze ook al lees. Mensen komen en gaan. En sommige blijven en sommige gaan. ken je de treinreis van het leven? Dat zie ik nu weer voor me.
Toevallig schreef Ellis een tijd geleden ook een blog over Bijzondere mensen op het juiste moment.
lichtophethart.nl/2016/01/bijzondere-mensen-op-het-juiste-moment/
| 00:50 |
Bijzonder. Ik lees eerst je reaktie op mijn foto. Daar reageer ik op en kom precies die woorden tegen op je mooie site en in het prachtige lied. Ik kan alleen nog maar zeggen. Dank je voor je bijzondere mooie reaktie.❤
| 09:28 |
Wat lief ❤
| 11:55 |
| 12:36 |
iets om over na te denken.... dank je ♥
| 23:41 |
| 23:50 |
Ja mensen vormen mensen . Vaak zonder het in de gaten te hebben.
| 20:38 |
Ja, precies
| 20:42 |
Dat is mooi geschreven
| 17:59 |
Dank je wel Hermannus
| 18:09 |
Heel mooi geschreven hoor...
| 13:55 |
Dank je wel Spoerieloekie, ik heb net nog een mooi lied toegevoegd. :-)
| 13:57 |
Ja gezien :) Super :)
| 13:59 |
:-)
| 14:01 |
Mooi geschreven. Ik moest meteen denken aan dat lied van Paul de Leeuw (eigenlijk van Bram Vermeulen) 'Ik heb een steen verlegd'
| 13:36 |
oh echt?? Dat zal ik eens gaan luisteren. Dank voor je reaktie Hans!
| 13:46 |
Mooi, ik ga hem er nog bij zetten!
| 13:49 |
Goed plan!
| 13:53 |
Done! :-D
| 13:57 |
Mooie gedachten heb je hier neergeschreven.
| 13:30 |
Dank je wel! :-)
| 13:34 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen