×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Wraak of... ?

Wraak of... ?


'Kan ik iets voor je doen?' vroeg ik. Ik wist natuurlijk dat ik gelukkig zou worden als ik iets kon betekenen voor al die mensen die hem nog zouden tegenkomen. En ook voor hém zou ik van grote betekenis zijn natuurlijk. Ook hij zou verlost zijn. Al die jaren van geweld en onderdrukking hadden hem steeds boosaardiger gemaakt. Steeds verder ging hij in zijn extremiteiten die ook hem vast hebben doen lijden. Hij moest zichzelf ook vast gehaat hebben. Dat kon toch niet anders? Een mens kon toch niet meer omgaan met al die gruwelijke beelden in zijn hoofd? Daar werd je toch gek van? Ik kon me geen voorstelling maken van de pijn die hij gehad moest hebben. Daar zou mijn pijn vast bij verbleken. Dat kon toch niet anders? Oh… vergis je niet. Ik wist best hoe hij zo geworden was. Ook hij was een kind van de rekening. Onderdrukt en mishandeld door zijn tirannieke moeder die er een genoegen in leek te scheppen om… Nee, niet aan denken, dan kreeg ik weer medelijden met hem.

Uit zijn keel kwam een vreemd gerochel. Hij zou niets meer zeggen. Ik had net zijn keel doorgesneden met mijn nieuwe keukenmes.

Geschreven naar aanleiding van mijn Weefuitdaging van mei.


©Marion2017

kopfoto: pixabay
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties