12-02-2018 ..  Het leed wat 50+ heet.....

12-02-2018 .. Het leed wat 50+ heet.....


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb het ze horen zeggen: “Sinds ik ouder ben, ben ik evenwichtiger en rustiger en wilde dat wat ik nu weet op mijn twintigste wist.”.
Nou geloof mij maar als je die kennis toen al had, was je behoorlijk saai geweest op je twintigste, want naarmate de jaren toenemen, nemen ook de angsten toe of noem het verantwoordelijkheden of beperkende gedachten. Maakt me niet uit welke kreet.
Hoe heerlijk onbesuist was ik toen ik twintig was. Ik dacht niet overal over na en stortte me gewoon in het avontuur. Tegenwoordig bedenk ik van alles of dat wel zo slim is.
Toen ik twintig was sprong ik net zo makkelijk uit een vliegtuig. Nog met zo’n koepelparachute. Bestaan die nog eigenlijk?  Serieus zelf aan de touwtjes trekken en deed je dat wat te fanatiek dan kwam je in de knoop.  Kwam ook soepeltjes door de medische keuring heen die ervoor nodig was. Kwam overigens niet altijd even soepel op aarde terug. Knietjes iets te ver optrekken, betekent een pijnlijke landing. Maar hé, ik was jong en kon wel tegen een stootje.
Die medische  goedkeuring  kan ik nu wel vergeten. Niet alleen omdat mijn botten aan alle kanten kraken en piepen, maar waarschijnlijk ook omdat de oogjes niet meer op twintig jaarnivo zitten.
Nu volstaan die botten en ogen nog prima, zolang ik mijn voeten op moeder aarde hou of in een motorbootje stap. Dat laatste omdat ik ook luier geworden ben na het groeien der jaren. Eigenlijk was ik altijd wel wat lui geloof ik. Maar ik ga toch zeker niet meer aan die roeispanen zitten sjorren. Stel je voor zeg. Ik zou er soepel van kunnen worden.
Bovendien, en noem mij maar ijdel of onzeker, maakt me niet uit welke kreet,  maar nu ik de eerste prijs gewonnen heb tijdens de carnaval voor het leukste Michelinvrouwtje allertijden, krijg je mij niet meer in badpak, want ik was helemaal niet verkleed. Evengoed wel een avondje gratis wijn klokken gewonnen. Ieder nadeel heb su voordeel.  

Kan ik nog met veel moeite mijn teennagels knippen, hoop ik daar in de nabije toekomst toch een leuke kerel voor te vinden die nog gemakkelijk door de knietjes gaat. Hij is dan ook waarschijnlijk jonger dan ik en dat is helemaal niet erg, zolang hij mijn diverse lagen liefde kan appreciëren tot de dood ons scheidt. Betekent wel dat ik vanaf nu vet in de make-up moet gaan, zodat mijn ogen en mijn inmiddels smalle lippen opvallen en niet mijn snor en baard. Tsjonge, ik snap niet hoe onze lieve Heer een vrouw in elkaar geknutseld heeft. M’n hoofdhaar wordt dunner, maar ik krijg er een baard en snor voor terug. Had dat echt niet anders gekund? Of was hij altijd al van de geslachtsneutraal. Nou ik wil niet neutraal worden, ik wil vrouw blijven en gewoon in moeten blijven vullen dat ik vrouw ben. Tot m’n laatste adem. Inclusief mijn uitgezakte borsten, wangen, ogen…… ehm nou ja alles eigenlijk wat maar kan uitzakken. En dat is veel heb ik al gemerkt.

Overigens heb ik er nu al voor gekozen om in mijn volgende leven als een knappe man terug te komen. Zo eentje met donker haar en blauwe ogen ofzo. Ik kan eten wat ik wil en blijf een strak gestroomlijnd lichaam houden zonder al teveel moeite.
En ik ga me misdragen als ik 50+ ben en alles op de midlife crisis gooien. Prachtig toch?
Dan maar iedere dag scheren of niet. Zal wel niet worden in mijn geval. Dat is toch eigenlijk het enige leed wat mannen hebben? Als jullie dat al als leed ervaren trouwens.
Lief zijn bij een bevalling kan ik wel. Beetje troosten, beetje ondersteunen. Lijkt me geweldig. Al dat drama sla ik dan over.
En die maandelijkse periode ben ik dan ook kwijt. Heeft me nog bijna de nek gekost. Je schijnt er wat flauw van te kunnen worden. Niet zo handig als je op grote hoogte in de ringen hangt en ineens loslaat. Ik weet nog steeds niet wat me bezielde, maar scheen daarmee samen te hangen. Twee weken in het donker gelegen. Zware hersenschudding. Top dat getrut iedere maand.

Had dat echt niet anders gekund allemaal?

Maar mannen, laat je vooral horen !!! Ik ben benieuwd…. ;-)Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Tijden herleven, toen ik 16 was noemde ze mij opstandig, daarna kreeg ik een eigen mening, nu ik 60 ben blijk ik weer opstandig te worden :-)
| 21:06 |
Newsflash !!!!!

Er is nooit iets veranderd Albert........ :-D
| 23:23 |
:-)
| 09:09 |
Whaha geweldig hilarisch en ook zo heerlijk herkenbaar (ben 57)! De tranen rollen over mijn wangen van het lachen. Ik ga je volgen :-)
| 13:59 |
Leuk dat ik je aan het lachen kon maken. Moet ik ook weer van lachen ;-)
| 19:53 |
Met zo'n stoere baard durf je vast wel weer sneller uit het vliegtuig te springen ;)
| 20:00 |
Whahahaha..... Whahahaha
| 11:48 |
Altijd weer lachen met jou!
| 19:54 |
;-)
| 17:08 |
k Lig in de totale deuk bij t herkennen van jouw epistel..wat blijft er toch van ons over ahahahah
maar eerlijkheidshalve, vind ik mijn ware ik per jaar mooier en mooier worden en zie ook dat bij jou
leve het leven jippijajeeeeeeeeee
| 11:08 |
Nou ik ben nog in een gewenningsperiode zal ik maar zeggen ;-)
| 17:09 |
die zal nog wel even blijven.. kijk dan maar ff naar binnen..daar is t zoveel te mooier nu
| 17:18 |
Nou vooral anders, maar nog steeds mooi. ;-)
| 11:49 |
veranderingen zijn zo waardevol ja
| 13:13 |
Nog een paar jaar te gaan, gelukkig, om in de 50+ modus te geraken. Maar hier en daar al wel herkenbaar... Leuk geschreven !
| 16:01 |
Dank je wel. Dat is gelukkig ook een beetje uitvergroot leed :-D
| 19:24 |
Wat een leuke blog, lachen. Ik herken niet alle ongemakken, sommige gaan ook over. Hoezo oud, als ik nu zou overlijden zeggen ze: veel te jong.
| 18:33 |
Ik herken ze ook niet allemaal.... Nog niet.... ;-)
Dankjewel voor je complimentje!!!
Tegenwoordig ben je met 70 jaar nog relatief jong. We lijken fitter dan twee generaties geleden. Weet ik niet zeker.... maat lijkt zo
| 18:39 |
Dank voor dit mooie inkijkje in het leven van een 50+dame :-)
| 15:30 |
:-D
| 16:10 |
zooooo ik lig in een deuk hier. Fred kijkt verbaasd achterom door mijn gegiechel. Zeg dat toen je 20 was durfde je alles.....zat achterste voren op mijn fiets met losse handen oft niks was. Nu stap ik ongeveer af als er zand op het fietspad ligt en een zandpad krijgen ze me niet eens meer op.
Sneeuw gladheid geen probleem op mijn naaldhakken paradeerde ik er zo overheen. Moet je nu komen geen stap zet ik er op. Ja aan de arm van Fred Jut en Jul gaan op stap.
Een super leuke blog!!!
| 23:32 |
Whahaha zoooo herkenbaar. Op hoge hakken lopen ja. Nu loop ik nog o iets hoge hakken, maar vroegah maalde ik niet om een beetje killerheels. Nu breken mijn enkels al als ik ernaar kijk hihi
| 00:15 |
jonge ik kon er de avondvierdaagse oplopen. Nee dat deed ik niet hoor maar bij wijze van. Maar ja dan komt er ineens het verbod je mag er niet meer op lopen (soort reuma) wat vond ik dat erg eerst nog beetje soort blokhakje (kwam toen net in) maar ja 10 jaar geleden moest ik zo nodig mijn been breken en wast definitief voorbij met wat voor hakje dan ook. Tja en nu mag ik blij zijn dat ik nog loop. Maar joh ik kan er zo jaloers naar staan kijken in de etalages.
| 21:59 |
Nou dat laatste heb ik niet, maar ik kan het me van jou wel voorstellen natuurlijk. Gelukkig zijn tegenwoordig ook de lage schoenen leuk. Wat dat betreft is er veel vooruit gegaan
| 12:34 |
zeker hoor iedereen loopt zowat op sneakers. Ik heb me der ook bij neergelegd.
| 21:10 |
Sorry geen man, maar ik heb totaal geen moeite met het 50+ zijn haha. Nog al mijn haar op mijn hoofd, niks snor of baard ;) Helaas gezakt voor mijn Michelin diploma, zal aan die 30 kilo minder liggen denk ik :P Je geniet gewoon veel meer van alles, dat is mijn ervaring. Dat maandelijkse gedoe, heb ik al ruim 16 jaar niet meer! Heerlijk is dat! Je hebt het wel ontzettend leuk geschreven, heb er toch wel om kunnen lachen hahaha
| 20:47 |
Was ook met een knipoog geschreven ;-)
| 20:51 |
Dat dacht ik al, echt super leuk haha
| 20:54 |
Ik ben dan wel geen man, maar heb hartelijk gelachen om je verhaal!
| 20:30 |
Dat was ook de bedoeling. 50+ met een knipoog...... ;-)
| 20:51 |
Ik vind 50+ zijn heerlijk: ik heb daar al ruim 18 jaar ervaring in. 60+ zijn is nog fijner:)
Gezichtsbeharing is mij tot op heden bespaard gebleven en mijn hoofdhaar is nog niet dunner geworden, maar wel grijzer. Maar dat laatste geeft niets: ik zie jongere vrouwen veel geld uitgeven aan de kapper om dat witte-streepjes-effect er in te verven, dus ik bespaar er geld mee:)
Datgene wat jou de 'Michelin-vrouwtje-prijs' deed winnen, wordt hier 'lovehandles' genoemd.
Het allerheerlijkste zijn al die jongere mensen: 'wilt u hier zitten, mamita' /'gaat u maar voor, tante'.
Hier noemen wij mensen die het stadium van de fysieke krimp hebben bereikt 'grandi' (groot): schoenen worden oud, mensen worden groot. Ik ben 2cm lichaamslengte kwijt en zelfs mijn jongste kleindochter steekt nu boven mij uit, maar ik ben en blijf de 'allergrootste' :) :)
| 19:23 |
whahahahahahaha, uiteraard blijven de ouwetjes de 'allergrootste" !!!! :-D
Die krimp heeft iedereen. Ik kocht in oktober een fiets en is nogal een grote/hoge en de fietsenmaker heeft rekening gehouden met m'n aankomende krimp, want het zadel mocht niet helemaal naar beneden, anders was het frame te groot. Die vond ik echt grappig ! Evengoed een goede fietsenmeneer dus !
| 20:54 |
Fietsenmeneer heeft dus een vooruitziende blik.
Mijn man is van 1.90 naar 1.85. Tweede kleinzoon geniet van de gang van zaken: wat hem tijdens zijn groeispurt niet is gelukt (zijn opa voorbijschieten) gaat hem eerdaags lukken: nog 1 cm. :)
| 23:38 |
Oooooh wij ouwetjes moeten het echt van uitstraling hebben anders zijn we kansloos verloren :-D
| 00:17 |
:)
| 03:15 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen