×

Yoors


Inloggen
×

Yoors12-02-2018 ..  Het leed wat 50+ heet.....

12-02-2018 .. Het leed wat 50+ heet.....


Ik heb het ze horen zeggen: “Sinds ik ouder ben, ben ik evenwichtiger en rustiger en wilde dat wat ik nu weet op mijn twintigste wist.”.
Nou geloof mij maar als je die kennis toen al had, was je behoorlijk saai geweest op je twintigste, want naarmate de jaren toenemen, nemen ook de angsten toe of noem het verantwoordelijkheden of beperkende gedachten. Maakt me niet uit welke kreet.
Hoe heerlijk onbesuist was ik toen ik twintig was. Ik dacht niet overal over na en stortte me gewoon in het avontuur. Tegenwoordig bedenk ik van alles of dat wel zo slim is.
Toen ik twintig was sprong ik net zo makkelijk uit een vliegtuig. Nog met zo’n koepelparachute. Bestaan die nog eigenlijk?  Serieus zelf aan de touwtjes trekken en deed je dat wat te fanatiek dan kwam je in de knoop.  Kwam ook soepeltjes door de medische keuring heen die ervoor nodig was. Kwam overigens niet altijd even soepel op aarde terug. Knietjes iets te ver optrekken, betekent een pijnlijke landing. Maar hé, ik was jong en kon wel tegen een stootje.
Die medische  goedkeuring  kan ik nu wel vergeten. Niet alleen omdat mijn botten aan alle kanten kraken en piepen, maar waarschijnlijk ook omdat de oogjes niet meer op twintig jaarnivo zitten.
Nu volstaan die botten en ogen nog prima, zolang ik mijn voeten op moeder aarde hou of in een motorbootje stap. Dat laatste omdat ik ook luier geworden ben na het groeien der jaren. Eigenlijk was ik altijd wel wat lui geloof ik. Maar ik ga toch zeker niet meer aan die roeispanen zitten sjorren. Stel je voor zeg. Ik zou er soepel van kunnen worden.
Bovendien, en noem mij maar ijdel of onzeker, maakt me niet uit welke kreet,  maar nu ik de eerste prijs gewonnen heb tijdens de carnaval voor het leukste Michelinvrouwtje allertijden, krijg je mij niet meer in badpak, want ik was helemaal niet verkleed. Evengoed wel een avondje gratis wijn klokken gewonnen. Ieder nadeel heb su voordeel.  

Kan ik nog met veel moeite mijn teennagels knippen, hoop ik daar in de nabije toekomst toch een leuke kerel voor te vinden die nog gemakkelijk door de knietjes gaat. Hij is dan ook waarschijnlijk jonger dan ik en dat is helemaal niet erg, zolang hij mijn diverse lagen liefde kan appreciëren tot de dood ons scheidt. Betekent wel dat ik vanaf nu vet in de make-up moet gaan, zodat mijn ogen en mijn inmiddels smalle lippen opvallen en niet mijn snor en baard. Tsjonge, ik snap niet hoe onze lieve Heer een vrouw in elkaar geknutseld heeft. M’n hoofdhaar wordt dunner, maar ik krijg er een baard en snor voor terug. Had dat echt niet anders gekund? Of was hij altijd al van de geslachtsneutraal. Nou ik wil niet neutraal worden, ik wil vrouw blijven en gewoon in moeten blijven vullen dat ik vrouw ben. Tot m’n laatste adem. Inclusief mijn uitgezakte borsten, wangen, ogen…… ehm nou ja alles eigenlijk wat maar kan uitzakken. En dat is veel heb ik al gemerkt.

Overigens heb ik er nu al voor gekozen om in mijn volgende leven als een knappe man terug te komen. Zo eentje met donker haar en blauwe ogen ofzo. Ik kan eten wat ik wil en blijf een strak gestroomlijnd lichaam houden zonder al teveel moeite.
En ik ga me misdragen als ik 50+ ben en alles op de midlife crisis gooien. Prachtig toch?
Dan maar iedere dag scheren of niet. Zal wel niet worden in mijn geval. Dat is toch eigenlijk het enige leed wat mannen hebben? Als jullie dat al als leed ervaren trouwens.
Lief zijn bij een bevalling kan ik wel. Beetje troosten, beetje ondersteunen. Lijkt me geweldig. Al dat drama sla ik dan over.
En die maandelijkse periode ben ik dan ook kwijt. Heeft me nog bijna de nek gekost. Je schijnt er wat flauw van te kunnen worden. Niet zo handig als je op grote hoogte in de ringen hangt en ineens loslaat. Ik weet nog steeds niet wat me bezielde, maar scheen daarmee samen te hangen. Twee weken in het donker gelegen. Zware hersenschudding. Top dat getrut iedere maand.

Had dat echt niet anders gekund allemaal?

Maar mannen, laat je vooral horen !!! Ik ben benieuwd…. ;-)