13-03-2018 .. Zucht

13-03-2018 .. Zucht


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is dinsdagmiddag. Het regent regelmatig  en ik doe mijn boekhouding. Daar kijk ik altijd naar uit (zegt ze cynisch) Een gezond verstand doet het wekelijks of maandelijks, maar ik jaarlijks. Om het mezelf makkelijk te maken.... Zucht..... Een deel van de bonnen ligt inmiddels keurig gesorteerd op de tafel. De rest ligt ergens in huis.
Ineens bedenk ik mij dat ik toiletpapier nodig heb. Hoognodig zelfs.
Het is 17.00 uur en de winkel is praktisch om de hoek. Ik besluit dat stukkie te lopen na al dat zitten. Het is droog buiten. 

Onderweg begint het zachtjes te regenen. Wat ben ik toch een gezegend mens.... Zucht....

Effe doorstappen meisje, spreek ik mezelf toe.
Bij de eerste schap in de winkel waar honderden verschillende shampoos en aanverwante artikelen staan, realiseer ik me dat mijn shampoo op is. De 1 + 1 gratis kaartjes lachen me tegemoet en die gaan het dan ook worden. Kan ik net zo goed ook de conditioner meenemen.
Oh wat leuk, plastic tafelkleden. Het kleed buiten op de tafel ter bescherming van het hout in de winter, zal de zomer wel niet halen. Ach maar 1,99 ! Dan doe ik er twee voor de zekerheid. Ik ben gek op bloemenprints en die zijn er niet altijd.
Die servetten zijn leuk om mee te knutselen. 59 cent. Doet u mij maar twee dan.
Uiteindelijk bij de kassa is mijn mandje vol met leuke en praktische, maar vooral afgeprijsde artikelen. Op de vitamine C na dan.

Tevreden loop ik weer terug en raak gezellig in gesprek met de buurvrouw. We bewonderen elkaars nieuwe auto's, ik lobby bij haar voor een baan, want uiteindelijk is zij wel een P & O meisje. Na een kwartier nemen we genoeglijk afscheid.
Terwijl ik de voordeur open, hoor ik haar de trap op stommelen. Ja het is gehorig.

Ik pak m'n spulletjes uit en besluit om de erge trek die ik inmiddels heb,  te stillen met een banaan en pak alvast de pan uit de kast om water te koken voor de macaroni.
En ineens schiet het pak toiletpapier in mijn hoofd. Ehm.... daar ging ik voor de deur uit nota bene, maar heb ik niet gekocht. Was ook niet afgeprijsd............
Ik kijk snel op de klok en heb nog een kwartier voordat de winkel sluit.
Schoenen weer aan, jas aan en lopend ga ik niet halen, dus de fiets uit de gang gesleurd.
Op standje high (toch praktisch zo'n electrische fiets) scheur ik richting winkel.
De rekken die normaal buiten staan, stonden al binnen.
Ik ruk een pak eruit en zie een rij van hier tot Tokyo staan bij de kassa. Het is geen optie om weg te gaan en vraag me ondertussen af waarom die rij zo idioot lang is vlak voor sluitingstijd.
En toen hoorde ik en zag ik haar. Zij, die onophoudelijk zeurende en veeleisende klant die vindt dat de wereld er voor haar is. Zij die lippen zo smal heeft van het verbijten. Zij wiens mondhoeken naar beneden gegroeid zijn van sjaggerijn en ontevredenheid. Zij die altijd vrijgezel is gebleven, haar kleding bekijkend. Zij die .... zij .... zij..... Zucht......
Eindelijk uitgezeverd gaat ze haar neus snuiten bij de kassa. Echt ! Zo'n stoffe zakdoek ook.
Haar spullen liggen te wachten om in haar tas te verdwijnen. Ze doet geen stap opzij om doorstroming te versnellen. De kassamedewerker vertrekt geen spier. Ik bewonder haar. En dat op haar jonge leeftijd. Ze geeft de afgerekende spulletjes van de volgende netjes aan de klant terug, zodat er iets beweging in de rij ontstaat.
Iets, want zeurkous had weer wat op haar lever. Ze wil eigenlijk toch wel de kassabon .... Zucht.....
Mijn ogen schoten vuur, dat weet ik zeker. Het dappere kassameisje roept haar collega. De Zeur kijkt achterom kijkt me recht in mijn ogen aan en besluit dat het eigenlijk ook wel zonder bon kan en loopt wijfelend weg.

Thuisgekomen zie ik op de tafel van mijn vorige rondje, de gratis mok staan die ik had meegekregen van het dappere grietje. Stiekem moest ik wel even lachen.
De IRONIE !!!!

help


Meer uit het leven gegrepen verhalen?Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Het zit je ook niet mee hè?! Hahaha! 😁
| 02:46 |
Heb je het door ! 😊😊
| 10:23 |
Zeker! 😉
| 19:10 |
Wat een heerlijk geschreven verhaal. Ik weet in welke winkel je was, daar neem ik ook altijd veel meer uit mee dan ik van plan was. Hilarisch hoe je ‘haar’ beschrijft!
| 09:11 |
Hihi Dankje !!
Tis net als met die andere winkel. Kom je ook met ladingen buiten waar je niet voor kwam :-D
| 21:29 |
Heel leuk geschreven!
| 12:24 |
TNX
| 12:34 |
Goed geschreven ook
| 11:30 |
Dank je!!
| 12:02 |
Haar mondhoeken krullen vast omhoog als ze dit zou lezen...... toch? ;-)
| 11:18 |
Whahahaha volgens mij zijn de omhoogkrulspieren van haar verlamd geraakt.... ;-)
| 12:02 |
Het arme mens...... ;-)
| 12:05 |
Lief van je dat je me probeert op te beuren :-D
| 12:14 |
Ik had het gevoel dat ik naast je in de rij stond :-)
| 09:57 |
Of fijn! Gedeelde smart is halve :-)
Dank voor je compliment!
| 10:35 |
ohw heerlijk ik heb ervan gesmuld!!
| 22:26 |
Dank je, daar doe ik het graag voor!!!!
| 22:39 |
nou tis je dan gelukt!!
| 23:09 |
:-)
| 00:40 |
Herkenbaar, en scoort erg hoog op de schaal der rampen.
| 20:24 |
whahahahaha Je doelt op het toiletpapier natuurlijk :-)
| 20:32 |
nee, natuurlijk niet
| 21:27 |
"wij" als mannen hebben dit probleem gelukkig. we kopen wat we nodig hebben, thats all :-) Wel blijven schrijven hoor Marion maantje, ik geniet op en top!! :-)
| 19:56 |
Ja ik blijf schrijven hoor. En jullie mannen zijn daar inderdaad heel goed in. In mijn volgend leven word ik ook een man heb ik mij voorgenomen :-D Mooi praktisch.....
| 20:02 |
Vreemd is dat toch, ik wil juist vrouw worden in next life.
| 20:05 |
Nee joh. Is gedoe ..... ;-) Toegegeven dat ik man wil worden met vele vrouwelijke positieve eigenschappen ;-)
| 20:23 |
Zou weleens een kwartiertje willen rondneuzen in a woman's mind :-)
| 20:50 |
whahahahahaha, nou je hebt echt niet genoeg aan een kwartiertje :-D
| 20:51 |
Oh en natuurlijk bedankt voor je mega compliment !!!
| 20:07 |
Leuk verhaaltje, heel herkenbaar allemaal.
| 19:54 |
Dankjewel !!! Ja herkenbaar hè ;-)
| 20:02 |
En het water kookte...
| 19:46 |
BRILJANTE reactie !!
| 19:48 |
Helder moment...
| 19:49 |
Vasthouden die momenten..... hihi
| 19:53 |
Zeker, die zijn zeldzaam XD
| 20:40 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen