×

Yoors


Inloggen
×

YoorsWind mee!

Wind mee!


“We hebben even de wind tegen”
zeg…. nee… zei ik de laatste weken.


Ik denk dat iedereen bij tijd en wijle zo een periode heeft. Dan komt alles tegelijk. Nadat de wasmachine en droger binnen drie maanden overleden, de auto niet door de keuring kwam is nu ook de vaatwasser kapot. Ik heb ik het nog niet over die laatste bekeuring en het bedrag dat wij de belastingdienst moeten terugbetalen.


De wind tegen hebben… daar heb ik toch zo een hekel aan… altijd al gehad. Zeker wanneer je op de heenweg de wind tegen hebt en op de terugweg WEER.


Gelukkig kunnen we hier spreken van wind, maar wat als je een orkaan tegen hebt?


Dat je binnen een oogwenk alles kwijt bent, jouw vertrouwde omgeving is veranderd en onherkenbaar is geworden. Maar ook de mensen; de één ontpopt zich tot hulpverlener, de ander gaat aan de slag om orde te scheppen in de chaos en weer een ander maakt van de gelegenheid gebruik om de verloren spullen te compenseren via plundering.


Ik kan me niet voorstellen hoe het is om ineens alles kwijt te zijn. Dat je maar moet uitzoeken waar je kan slapen. Dat de kleren aan jouw lijf het enige is wat je nog draagt. Dat je ergens moet melden voor eten en drinken. Want die (koel)kast drijft wellicht ergens in zee. Maar hoe moet je daar komen? De auto is weg, evenals de meeste wegen. Telefonisch contact vrijwel onmogelijk. Je wordt terug geworpen in een voor ons onbekend bestaan. En je weet; dit is niet even, dit is de komende jaren de realiteit…
Ik doe het de slachtoffers niet na. Ik heb diep respect voor de slachtoffers die hun schouders eronder zetten en dagelijks een bijdrage leveren aan een nieuwe toekomst.


En hier sta ik in mijn warme huis met mijn handen in het sop de afwas weg te werken en ik denk
Wat heb ik de wind mee…