×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Gezocht...BraveHearts!

Gezocht...BraveHearts!


Dare to be Brave!

 

Toen ik nog bij Achmea werkte hadden we regelmatig Roadshows….een top initiatief van onze Board. Ze kwamen naar de verschillende locaties en gingen zonder script in gesprek met alle medewerkers en managers van de verschillende locaties.  Alle leden van de RvB op een stoel voor een grote groep en iedere vraag mocht gesteld worden, kritiek was welkom, feedback werd prima ontvangen!

En god wat had ik altijd veel vragen en/of feedback………alleen hebben zij ze nooit gehoord..

Als het puntje bij het paaltje kwam bleef ik stil…..vond ik het toch een onzinnige opmerking of dacht ik dat het “dom” was wat ik te melden had. En hoe vaak het wel niet voorkwam dat dan iemand anders “mijn” vraag stelde of “mijn” opmerking maakte……zo frustrerend! Waarom zij wel en ik niet? Ik met mijn grote waffel hield op zulke momenten mijn mond…

Herkenbaar? Hoe vaak houd jij je mond terwijl je eigenlijk zoveel te melden hebt? Hoe vaak denk jij dat het niet goed genoeg is wat jij te melden hebt?

Het verschil tussen mij en “die anderen” ? Moed! Echt…meer is het niet! Moed, moed om ondanks mijn zelftwijfel en angst me toch uit te spreken!

Hoe vaak laat jij je  tegenhouden om te gaan voor wat echt belangrijk voor je is? Waar je echt in gelooft? Om je uit te spreken tegen de gevestigde orde en de heilige huisjes? Om op te staan als DE carrière kans voorbij komt? Om risico’s te nemen omdat je ergens heilig in gelooft?

We twijfelen of we wel echt goed genoeg zijn en zijn bang voor de afwijzing….echt de angst voor afwijzing is de meest universele angst die bestaat!

Maar wat is het alternatief, welke prijs betaal je ervoor?  Slaapwandelend door je leven gaan omdat je “het eng” vindt? Jezelf begrenzen en onzichtbaar maken omdat het eng is om volop in jouw leven te stappen, om volop jezelf te zijn?

Het leven is niets anders dan vallen, opstaan en weer doorgaan. Geluk is niets anders dan het leven accepteren volledig zoals het zich ontvouwt, inclusief de pijn, verdriet en afwijzing.

Zelf heb ik  een levensfilosofie ontwikkeld waarbij ik altijd ga voor de korte termijn pijn en de lange termijn winst! Dus hup uit mijn comfort zone en gaan voor mijn doel! Is dat eng? JA! Loop ik risico’s? JA! Loop ik het risico om afgewezen te worden? JA! En dat doet pijn? JA!!!!!

Want wat je ook droomt, wat je ook wilt manifesteren en creëren in jouw leven, je MOED het zelf doen.

Ondertussen mag ik mezelf een BraveHeart noemen omdat ik niets meer uit de weg ga, omdat ik mijn mond niet meer houd en me niet meer achter een muur verschuil…soms vertraag ik het proces, stel ik enge dingen uit of doe ik even alsof het er niet is, maar uiteindelijk spring ik iedere keer weer.

En ik kan je melden, dat is heerlijk! Stap voor stap kan ik hierdoor mijn leven inrichten zoals ik het wil, spreek ik met de mensen die ik wil spreken, heb ik de klanten die ik wil hebben en spreek ik me uit daar waar ik dat wil en waar ik het nodig vind.

Het “groter belang” van mijn missie is groter dan mijn angst! Ik bewijs de wereld geen dienst door me stil en klein te houden! Ik bewijs jou geen dienst door een begrensde versie van mezelf aan jou te tonen….

De wereld heeft behoefte aan veel meer BraveHearts….vrouwen die zich uitspreken! Die het “groter belang” groter maken dan hun eigen angsten! Vrouwen die boven zichzelf uitstijgen en moedige dingen doen! Vrouwen die een voorbeeld zijn voor anderen. Vrouwen die een voorbeeld zijn voor onze kinderen!

De wereld heeft hier behoefte aan….de wereld heeft behoefte aan jou!

En jij? Jij hebt toch ook behoefte aan jezelf? Aan de onbegrensde, ongefilterde, authentieke versie van jezelf? Jij snapt toch ook dat je alleen dan in volledige rust, geluk en harmonie met jezelf kunt leven?

Dare to be Brave!

Komt deze blog op precies het juiste moment voor jou? Voel je aan alles dat dit is wat jij te doen hebt? Neem dan contact met me op!