×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


camera_alt
Afbeelding toevoegen
50 tinten grijs

50 tinten grijs


Nee, dit blog gaat niet over de bekende boekenserie. Die heb ik niet eens gelezen, waarschijnlijk als enige Nederlandse vrouw. Het gaat over zwart/wit denkers.

Veel mensen denken heel erg zwart/wit. Het is of dit, of dat, niets er tussenin. Op social media maak je dit iedere dag mee, zoveel mensen verharden in hun standpunt. Ik denk, of in ieder geval probeer ik te denken, dat bijna niets of wit of zwart is. Er zit zoveel tussenin! Misschien inderdaad wel 50 tinten grijs. Er is altijd wel iets te zeggen voor het witte zowel als voor het zwarte standpunt, maar heeft één van beiden echt 100% gelijk? Meestal niet. En dan kom je dus ergens in het midden op een grijstint uit. De ene keer kan dat heel donkergrijs zijn en de andere keer bijna wit en alles er tussenin.

Nu moet ik zeggen dat vooral de vrouwenbladen op Facebook er goed in zijn om mensen tegen elkaar uit te spelen. Ze plaatsen erg vaak artikelen die lekker polariseren, bijvoorbeeld over vaccineren, maar ook recent een verhaal over een vrouw die was vreemd gegaan, dit had opgebiecht aan haar echtgenoot en bij hem was gebleven, maar nog vaak droomt hoe haar leven eruit zou zien als ze met haar minnaar verder was gegaan. De reacties zijn niet van de lucht. De meeste mensen vinden haar egoïstisch, vinden dat haar man veel beter verdient en hopen dat ze eenzaam en alleen achterblijft. Jeetje, wat hard! Hebben al die reageerders zelf nooit iets meegemaakt in hun leven? En dan heb ik het niet persé over vreemdgaan.

Er kan je zoveel gebeuren in je leven qua gevoelens. En dan hoeft dat niet meteen een affaire te zijn natuurlijk. Maar van dingen die je overkomen, leer je, en krijg je meer inlevingsvermogen. Soms gebeuren je dingen waar je van tevoren een mening over had en vind je jezelf ineens terug in die situatie en moet je je mening herzien. Om iets simpels te noemen: het zou mij nooit gebeuren dat ik een kind had dat dreinend op de grond ging liggen in de supermarkt. Dat was uiteraard voordat ik kinderen had. En toch, het is me niet vaak gebeurd, maar ik heb weleens in de HEMA bij de kassa gestaan met een driftig kind liggend op de grond. Het gebeurt je gewoon. 

Ik ben getrouwd en gescheiden, heb meegemaakt dat dierbaren ziek werden, heb mensen verloren, heb nieuwe liefdes gekend en dat alles heeft me in situaties gebracht waar ik van geleerd heb, waardoor ik andere mensen wellicht beter begrijp in de keuzes die ze maken, ook als dat niet de keuzes zijn die ik zou maken of gemaakt heb. En ook als je in een lang huwelijk zit leer je heel veel, want ook dan heb je mindere periodes overwonnen en groei je.

Bijna niets is zwart of wit, er zit zoveel grijs tussenin! Wees tolerant en begripvol, daar wordt de wereld mooier van.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties