×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Astrologie: wat de maan over je zegt

Astrologie: wat de maan over je zegt


De maan is in je horoscoop een belangrijke speler die veel over je kan zeggen. De maan loopt in ongeveer 28 dagen door je horoscoop, een zogenaamde MAANd. De plek waar hij staat in je geboortehoroscoop zegt een aantal dingen over je:

Ten eerste zegt de plek, of het huis, waar de maan staat iets over waar je je veilig bij voelt. Wat je nodig hebt om je veilig te voelen en waar je behoefte aan hebt. Mijn maan staat bijvoorbeeld in mijn vierde huis, het huis van Kreeft. Dit betekent dat ik mij veilig voel in een huiselijke omgeving, thuis en dat ik dus een 'thuis' nodig heb om mij veilig te voelen. Iemand die zijn maan in het zevende huis heeft staan, zal behoefte hebben aan een relatie. Mensen met hun maan in het tweede huis zullen behoefte hebben aan materiële zaken, of aan een bron van inkomsten, financiële zekerheid.

De maan staat natuurlijk ook in een teken, één van de twaalf dierenriemtekens, van Ram tot aan Vissen. Ook dit zegt weer iets over je. Bijvoorbeeld als de maan in Leeuw staat, zoals bij mij. De maan, die bij Kreeft hoort, staat lastig in het teken Leeuw, omdat dit twee opvolgende tekens zijn, de Leeuw komt na Kreeft. De maan is bescheiden en op de achtergrond, Leeuw wil gezien worden, dit strookt niet met elkaar. De omschrijving: te trots om je aan anderen te laten zien, vond ik wel passend voor mezelf. Ik kan verlegen zijn, voel mij onzeker op de voorgrond, maar wil toch ook wel gezien worden. De maan in Leeuw wil graag voldoen aan de verwachtingen van zijn ouders, vooral de moeder, want de maan is in de horoscoop ook symbool voor de moeder, je eigen moeder, maar ook je moederschap. In de horoscoop van een man is het de eigen moeder en zijn partner. 

In een horoscoop kun je aan de maan dus zien wat voor moeder je hebt of had of hoe je haar ervaren hebt. Mijn maan in Leeuw geeft een moeder aan die zich niet laat tegenspreken, ik vond mijn moeder vroeger ook best streng, ze duldde geen tegenspraak. Maar tegelijkertijd was ze dus ook mijn veiligheid. Iemand met een maan in waterman zal wellicht een moeder hebben (gehad) die wat onconventioneel was, zelf veel vrijheid nodig had en/of haar kinderen ook veel vrijheid gaf. 

De maanleeftijd is eigenlijk je vroegste jeugd. De jaren voordat je naar school (=Mercurius) gaat. Dus de jaren dat je, traditioneel gezien, thuis was met je moeder. De tijd dat je afhankelijk was en verzorging nodig had. Dus de jaren vanaf je geboorte tot je vierde jaar.

De maancyclus is ook van grote invloed op de horoscoop. Het punt waar de maan staat als het nieuwe maan is, geeft een thema aan. Als de maan hier een punt 'raakt' in de horoscoop, is dat het thema en wordt het voelbaar. Bij volle maan komt dit thema tot volle wasdom, net als de maan en daarna ebt het weer weg. Het is reuze interessant om dit te volgen en vaak krijg je dan ook meer zicht op thema's die spelen in je leven.

De maan is een interessant element in de horoscoop die altijd blijft boeien!
DiaantjesLife
Je maakt mij net zo nieuwsgierig als Elisabeth101 hieronder, dus ik geef je hierbij mijn geboortedatum, tijd en plaat 😉 Ik ben geboren op 18-07-1966 in Vlijmen om 10.15 uur. Geen haast, maar ik vind dit echt mega interessant haha
31-07-2018 08:28
31-07-2018 08:28 • Reageer
conny_vdveen
Mijn maan staat naast saturnus in het vierde huis in Ram. 😊 Leuk om je uitleg te lezen. Ik heb een jaar vedische astrologie gevolgd. Ook heel interessant. 
28-07-2018 21:04
28-07-2018 21:04 • Reageer
spelbuiten
Wat een nieuwe maan, of een volle maan bij mij het meest bijbrengt is haar invloed aan vocht in de atmosfeer. Zoals spreekwoordelijk al is vernoemd: Ik voel het aan mij knoken dat zij weer in opkomst is. Al het andere is voor mij een totaal raadsel. Doch binnenin de Keltische wereld van astraal denken, klopt uw theorie wel. Ergens heeft elk horoscoop-teken een verbintenis met onder andere de planeet Maan. 
28-07-2018 01:18
28-07-2018 01:18 • Reageer
Gerrit112ph
Wat een mooie uitleg . Die neem ik mee als ik vanavond de maan gaat fotograferen 
27-07-2018 20:37
27-07-2018 20:37 • 1 reactie • Reageer
spelbuiten
Hopelijk heb jij een glimp van haar kunnen opvangen? De tijd die ik spendeerde om van deze totale maansverduistering iets te kunnen opvangen is totaal in de wolken opgegaan. Daarom zou het me verheugen om jou foto's te kunnen bewonderen.
28-07-2018 01:11
28-07-2018 01:11 • 1 reactie • Reageer