×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Binnenkatten en buitenkatten

Binnenkatten en buitenkatten


Ik heb vier raskatten en die komen allemaal niet buiten. Bij raskatten is dat normaal. 
Eigenlijk heb ik mijn hele leven wel katten gehad. Vroeger thuis hadden we er één, en toen die overleed, namen we er twee. Dat waren gewone huis-, tuin- en keukenkatten en die liepen ook buiten. Dat hoorde bij katten, die liepen veel buiten, katten hebben dat nodig, zo dacht ik. Of eigenlijk dacht ik daar niet eens over, dat was gewoon zo.

Toen ik later mijn eerste eigen kat nam, was dat ook een Europese korthaar, zoals de doorsnee kat genoemd wordt, een boerderijkat. Toen ze een paar weken bij ons was, liet ik haar buiten. Eerst scharrelde ze in de achtertuin, maar een paar dagen later zag ik haar de hele middag niet. Ik had al lopen roepen, maar ze kwam niet terug. Ik belde de dierenambulance. Die vond dat ik een poes van elf weken oud behoorlijk voor de leeuwen had gegooid door haar buiten te laten lopen. Zo'n achtertuinengebeuren is meestal helemaal onderverdeeld onder de aanwonende katten. Ik had mijn nieuwe huisdier al bijna opgegeven toen een buurvrouw drie huizen verderop na het eten kwam vragen of ik eigenlijk wel wist dat mijn kitten al de hele middag bij haar in de tuin zat, ze was kennelijk verliefd geworden op de kater van de buren en week niet meer van zijn zijde. Ik heb haar toen maar eerst weer een tijdje binnen gehouden voor ik haar weer buiten liet lopen.

Na mijn scheiding wilde ik wel weer graag een kat, maar ik kwam te wonen op een bovenwoning aan een doorgaande weg. Ik zag het niet zitten om een kat van het asfalt te moeten schrapen en bedacht dat ik misschien een raskat kon nemen, die waren naar mijn idee rustiger waardoor je ze wel binnen kon houden. Zo kwam Zilver in ons leven, mijn eerste binnenkat. Zilver vond het prima binnen, 's zomers zat hij graag op het balkon. Ik merkte niks van een drang om naar buiten te willen. Inmiddels heb ik mijn vier (ras)katten die allemaal niet buiten op straat lopen en ik merk dat mijn beeld daarvan inmiddels volledig is veranderd. Ik vind het eigenlijk maar raar dat mensen hun katten buiten laten lopen, hopende dat ze niet onder auto's komen of weglopen. Er zijn veel mensen die er een hekel aan hebben als een kat in hun tuin zijn behoefte komt doen, ook dat probleem ondervang je door ze binnen te laten blijven. Bovendien is een binnenkat er gewoon altijd. Een buitenkat is vaak een groot deel van de dag 'de hort op', maar een binnenkat is altijd binnen handbereik voor een knuffel, ook dat vind ik een groot voordeel. 

Mijn wens is om mijn balkon af te zetten, zodat het een echte kattenren wordt. Een kattenren... tien jaar geleden had ik, denk ik, geen idee wat daarmee bedoeld werd. De afgelopen jaren heb ik een net gespannen, maar daar moet je toch bij blijven om in de gaten te houden dat ze niet in het net klimmen en ontsnappen of van het balkon vallen. Een kattenren zou ideaal zijn, dan kunnen ze ook zonder direct toezicht lekker op het balkon genieten van het zonnetje op hun vacht en de wind door hun haren, want daar houden ze van!  

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lidVanAgnes
Ik heb 4 katten die alleen 's avonds binnen zijn en overdag in hun (zeer luxe) katten ren met daaraan vast een ' hok' met vele mandjes, krabpalen etc. Ze kunnen dus zowel naar binnen als naar buiten. Ik vind het ideaal, hoewel ik het spontane geknuffel wel eens mis.
04-01-2018 13:29
04-01-2018 13:29 • Reageer
Albert van den Berg
Een ren is ideaal, ze hebben meer ruimte maar kunnen niet weg, sommige katten willen zelfs dan nog niet naar buiten.
19-12-2017 22:35
19-12-2017 22:35 • Reageer
johan_jongedijk
Dan zou een ren makjelijk zijn.klopt
19-12-2017 20:32
19-12-2017 20:32 • Reageer