De dag dat mijn wereld kantelde

De dag dat mijn wereld kantelde


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vrijdag 18 juli 2014 was voor mij de dag dat mijn wereld kantelde, om nog maar te zwijgen wat het voor mijn kinderen betekende.

Ik was in 2008 gescheiden van de vader van mijn drie kinderen. We hadden 50/50 co-ouderschap. De pijn van de scheiding begon weg te ebben en we kregen eigenlijk een steeds beter contact. Ik had een LAT relatie, mijn ex was hertrouwd.

De opmaat voor deze dag begon acht dagen eerder. Op woensdagavond 9 juli waren mijn oudste dochter en ik terug gekomen van vijf dagen in Londen. Donderdag was ik nog vrij en mijn zoon liep een krantenwijk, maar had die nacht bij zijn vriendin geslapen. Ik hoorde hem 's morgens vroeg aan de deur morrelen, ik werd ervan wakker. Hij kwam terug van zijn krantenwijk en de deur zat nog op de knip. Ik stommelde in mijn badjas naar de voordeur, deed hem open en wilde mijn bed weer in duiken toen mijn zoon zei: "wacht even... papa heeft vannacht een hartinfarct gehad". Jeetje... dat is heftig. Hij was die avond niet lekker geworden, met de ambulance opgehaald en 's nachts gedotterd. Nu ging het weer goed, hij werd die dag weer naar het streekziekenhuis gebracht. Na het weekend mocht hij naar huis, hij deed rustig aan en het ging prima, hij had zich in geen tijden zo goed gevoeld. 

Donderdagavond 17 juli, de dag van de MH17 ramp, ging ik naar bed. Om 00.09 uur werd ik wakker van mijn mobieltje dat afging in de keuken. Het was mijn schoonzus. Zij stond bij mijn ex in huis. "Het gaat niet goed met hem, hij wordt nu gereanimeerd en ik ben er bang voor", zei ze. Ze wilde dat ik op de hoogte was. Kennelijk was mijn mobiel al een aantal keren gebeld door haar, maar ik sliep diep. Mijn dochter (16) was er al wel wakker van geworden en ging naar de wc, zodat ze langs mijn slaapkamer moest, ze wilde weten wat er was. Ik vertelde dat papa weer een hartaanval had gehad en weer naar het ziekenhuis zou worden gebracht. Ik wilde niet dat ze meteen het ergste dacht. Mijn zoon (19) was bij zijn vriendin en de jongste (12) sliep. Ik ging weer naar bed, ik lag opgekruld en dacht: 'hou vast, laat niet los! Hou vast aan het leven!' als aanmoediging voor mijn ex. Het was heel erg warm die dagen, maar ik had het ijskoud en lag te rillen in bed. Na een half uur ofzo kwamen mijn zoon en zijn vriendin thuis. Hij had de sirenes gehoord, op internet gekeken waar ze heen gingen en het adres van zijn vader gezien en was erheen gegaan. Zijn vader was inmiddels onderweg naar het ziekenhuis en hij wilde de uitslag thuis afwachten, bij zijn zusjes. Zo zaten we in de woonkamer, alleen de jongste sliep nog. We dachten: 'hoe langer het duurt, hoe beter, dan zijn ze nog met hem bezig'. 

Tegen twee uur werd mijn zoon gebeld door de vrouw van mijn ex. Ze hadden alles gedaan, maar niks had mogen baten, hij was overleden, 48 jaar oud... We zijn direct naar het ziekenhuis gegaan en daar lag hij... familie druppelde binnen... Het duurde een tijd voor het tot me doordrong, dat alles nu veranderde, dat de kinderen geen vader meer hadden, dat ik de enige ouder was nu, dat ze nu dus fulltime bij mij zouden komen wonen. Het huis waar hun vader na de scheiding was blijven wonen, waar ze alledrie geboren waren, waar ze alledrie grote slaapkamers hadden, was niet langer hun thuis... dat we door deze periode van rouw moesten gaan... dat we de wond die deze nacht was toegebracht voor altijd met ons mee zouden dragen...

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat is dit heftig geweest en nog steeds. Wat ik ook lees is het respect voor jou en jullie kinderen van de familie van hun vader en de zorg die jij nog steeds had naar je ex. De vader van jouw/jullie kinderen. Dat alleenstaande ouder komt hard binnen denk ik, merk ik zelf. Je moet inderdaad alles ineens alleen doen. Je hebt hier mooi en liefdevol over geschreven. Sterkte de komende dagen, ik las dat het juist nu rondom de datum van het overlijden van de vader van je kinderen is.
| 12:18 |
Rondom die dagen was de familie er voor elkaar. Helaas is het zo dat diezelfde familie mijn kinderen inmiddels min of meer heeft laten vallen en dat doet pijn. Dat ze niet de moeite doen om contact te houden met de kinderen van hun overleden broer. Dank je wel voor de complimenten... als je zo lang van iemand gehouden hebt, blijf je dat altijd gedeeltelijk doen, ook al ben je gescheiden. (tenzij er heel heftige dingen gebeurd zijn wellicht). 
| 12:30 |
Wat is dat verdrietig. Een kind wordt gevormds door een vader en een moeder.  Het karakter komt van beide kanten. Niet alleen van de een of de ander.
| 13:40 |
Wat een abrupt einde aan zijn leven. Wat abrupt voor je kinderen. Ik hoop dat nu, bijna 4 jaar later, de scherpste kantjes er af zijn.
| 23:11 |
Vreselijk zeg! Op zo'n jonge leeftijd. En ook voor de kinderen om hun papa zo vroeg te moeten verliezen. Veel sterkte voor jullie allemaal.
| 10:07 |
dank je wel. Het is iets wat we allemaal, maar zeker de kinderen, hun hele leven met zich mee moeten dragen.
| 10:42 |
Jeetje zo jong nog, en je hoort het zoveel, op deze leeftijd. Heftig om dit mee te moeten maken, voor je kinderen, maar ook voor jou. Alles maar dan ook alles veranderd. Alles wat zeker was is weg, ook al gaat het om je ex. Ik hoop dat jullie al een beetje een nieuw pad hebben kunnen vinden om verder te gaan. Heel veel sterkte...
| 11:40 |
Oef, deze komt binnen. Wat heftig en wat komt er dan ineens veel op je af! Heel veel sterkte en kracht voor jullie.
| 17:56 |
dank je!
| 19:17 |
Wat een heftig verhaal. Ja ik begrijp dat je hetzelfde ervaren hebt. Ik hoop dat het bij Leon inderdaad wel goed blijft gaan. Ik moet wel zeggen dat ik nu wat angstiger ben geworden nu ik dit verhaal lees. Want ook Leon voelt zich nu weer redelijk goed. Ik hoop dat het alleen maar beter gaat worden.
| 15:17 |
dat was niet de bedoeling, sorry! In de meeste gevallen gaat het ook gewoon goed hoor!
| 16:18 |
Begrijp ik dat je het niet je bedoeling was. Het is nog allemaal zo vers. Is ook zo dat het in de meeste gevallen wel goed gaat. Dank je wel voor je lieve reactie. X
| 16:54 |
Ja, jullie zijn nog heel onzeker natuurlijk, de schrik zit er nog in en je moet weer vertrouwen krijgen. Veel sterkte!
| 17:54 |
Ja dat klopt.
Zal nog wel ff duren voor het voorbij is.
Dank je wel
| 19:33 |
Heel heftig. Sterkte
| 21:56 |
Wat ontzettend heftig..
| 09:07 |
Wat in en in triest voor iedereen zeg, het zal altijd een gemis blijven ja
| 14:48 |
Heftige gebeurtenis, vooral voor je kinderen.
| 00:41 |
Zo dat is een heftige verhaal. Sterkte
| 15:01 |
Ontzettend heftig, wat erg voor jullie kids zeg.. En nog veel te jong heen gegaan.. Hoe dealen ze er nu mee nu het een aantal jaar verder is? Sterkte in elk geval
| 14:09 |
ik denk dat ze het redelijk verwerkt hebben. Het blijft altijd een wond die op bijzondere momenten, zoals diploma uitreikingen enzo, maar soms ook gewoon zomaar, open gaat en veel pijn doet. Het is, ook voor hem zelf, ontzettend triest, maar wij zullen ermee verder moeten. Je vergeet het nooit. Het is, zelfs 3,5 jaar na dato, eigenlijk nog wel iedere dag even in je gedachten.
| 15:06 |
Dat geloof ik meteen.. sterkte
| 00:33 |
Heftige gebeurtenis, met een hoop dubbele gevoelens...
| 12:46 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen