×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


camera_alt
Afbeelding toevoegen
De eerste kringloopmarkt (en er volgen er nog vele)

De eerste kringloopmarkt (en er volgen er nog vele)


De Emtinckhof in Loosdrecht, nog niet zo lang geleden mij compleet onbekend. Ik had familie wonen in Loosdrecht, dat wel, maar in dit deel was ik nooit eerder geweest. Mijn man woont er, dus tegenwoordig kom ik er ook erg vaak. In de Emtinckhof zijn appartementen gevestigd waar 55-plussers zelfstandig wonen, maar zorg is dichtbij. Zo is de thuiszorgorganisatie inpandig aanwezig en zijn op de begane grond o.a. ook een huisartsenpraktijk en een tandarts te vinden. Mijn man is één van de allerjongste bewoners.

Er wordt veel georganiseerd in het gebouw. Er is een ontmoetingscentrum voor licht dementen, een dementheek, een paar dagen in de week is er een kapsalon en een bloemenman en er is het Grand Café, waar men tussen de middag een warme maaltijd kan eten. Al met al is het een levendige gemeenschap, waar van alles georganiseerd wordt. 

Na een prachtige zomer waarin iedereen veel buiten heeft kunnen zijn, worden de dagen nu weer korter en trekt iedereen weer meer naar binnen. Binnen de Emtinckhof is er een activiteitencommissie opgericht om nog wat meer leven in de brouwerij te brengen. Marc en ik zijn lid van die commissie. We hebben het plan opgevat om een kringloopmarkt te organiseren, zo hebben we het gedoopt in ieder geval. Het idee is dat mensen zelf in de hal hun spulletjes kunnen verkopen. Geen grote huisraad, maar kleine behapbare spullen. Een lid van de commissie gaat poffertjes en pannekoeken bakken, we zorgen ervoor dat er koffie met iets lekkers te koop is en dat er een aantal 'kraampjes' zijn. 

Zelf heb ik wat verschillende decoratieve artikelen gemaakt, geurzakjes, vaasjes en potjes waar een waxinelichtje in kan bijvoorbeeld. Ook verkoop ik de zelfgemaakte kerstkaarten van mijn zus en kettinkjes die je aan een (lees)bril kunt bevestigen, die een vriendin van me gemaakt heeft. 

De kringloopmarkt vindt plaats op zaterdag 27 oktober a.s. vanaf 11.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Ik heb er erg veel zin in en we hopen dat we deze markt op regelmatige basis kunnen herhalen.

Zie ook onze facebookpagina facebook.com/emtinckhofloosdrecht
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties