×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
De Inner Child Kaarten


Ik heb nu een paar keer iets verteld over de Inner Child Kaarten, en wil daar graag iets dieper op ingaan. De kaarten kwamen op mijn pad door mijn astrologe, die af en toe, aan het einde van een seizoen ofzo, ons allemaal een kaart liet trekken aan het einde van een sessie. Bij deze kaarten is de overeenkomst altijd heel treffend met wat er eerder op de avond besproken werd. Uiteindelijk heb ik ze zelf ook aangeschaft.

Er zijn legio van dit soort inzichtkaarten, Engelenkaarten, noem maar op. Ook die zullen werken, maar de Inner Child kaarten hebben iets bijzonders. Er zit zoveel werk in! De kaarten zijn gebaseerd op de tarot, op de grote en de kleine Arkana. Voor de grote Arkana zijn alle figuren vervangen door sprookjesfiguren die zorgvuldig gezocht zijn bij de tarotkaart waar ze van afstammen. Ze zijn er bijna allemaal in te vinden, van Roodkapje, via Peter Pan, de Grote Boze Wolf tot aan Het Aarde-Kind. De kleine Arkana is opgedeeld in vier kleuren, zoals een kaartspel: de (tover)staven, de zwaarden, de harten en de (aard)kristallen. 

In het begeleidende boek wordt veel uitgelegd, over de verschillende manieren waarop de kaarten te gebruiken zijn. Ik schud de kaarten altijd, verspreid ze dan voor me en kies de kaart die me het meest aanspreekt, uiteraard zonder de afbeelding te kunnen zien. In het boek zoek ik de getrokken kaart dan op en lees de beschrijving. Voor de grote Arkana zijn de beschrijvingen wat langer, voor de kleine beslaan ze één pagina. De manier waarop de teksten in elkaar zitten is zo knap, wat moet daar een voorbereiding aan vooraf gegaan zijn! Alle bekende sprookjes, maar ook allerlei mythen en sagen uit alle windstreken zijn erin verwerkt. Iedere keer verwondert het me. Ook de waarheid die eruit spreekt is treffend, het zet je aan het denken. Dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige illustraties die op alle kaarten te vinden zijn, vol symbolen die worden uitgelegd in de tekst.

In de tijd rond mijn scheiding, tien jaar geleden, heb ik tijden lang iedere dag een kaart getrokken. Nu liggen ze soms maandenlang in de boekenkast zonder dat ze eruit komen, maar zo af en toe denk ik er ineens aan, heb ik er behoefte aan: even een kaart trekken. Bijna altijd in tijden van geestelijke en spirituele beweging, van groei. De boodschap van de kaarten zet me aan het denken, brengt me verder, doet de kwartjes vallen. Lange tijd waren ze niet meer te koop, maar kennelijk zijn ze opnieuw in productie genomen, want ze zijn weer te vinden in diverse webshops. Wat mij betreft een aanrader!

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts