×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
De kattenren

De kattenren


Eigenlijk ben ik er al jaren over aan het nadenken: ik zou graag een kattenren willen, zodat mijn schatjes lekker buiten kunnen zijn zonder dat je er teveel op hoeft te letten. Zonder dat er gevaar is dat ze van het balkon af vallen. Serieuze plannen waren er echter nooit. Tot ongeveer een half jaar geleden. Ik zou het gaan doen. Mijn achterbalkon, dat op het noorden ligt, zou ik gaan veranderen in een kattenren. Aangezien de winter eraan kwam, was het plan dit in februari te gaan doen, voordat er vogels aan het broeden zouden zijn in mijn vogelhuisjes.

De planning liep iets uit, maar op Paaszondag 1 april was het dan zover: mijn dochter en ik begonnen aan de klus! Gaas schermen en hout waren ingekocht. Het was nog best een klus om op een balkon van 2 x 4 meter de schermen aan de houten palen vast te maken! Maar met wat passen en meten lukte het. We hebben er een raam in gemaakt dat open kan, zodat de glazenwasser in de kooi kan komen om de ramen te lappen! En ook dat we nog kunnen ontsnappen in noodgevallen. De linkerfoto geeft de stand weer aan het einde van dag 1, op dag twee heeft mijn dochter het raam gemaakt en ik heb het plafond van de kattenren voorzien van gaas.  

De katten vinden het erg fijn op het balkon, vooral Ivy (de witte) en Milo (de rode). Het is even wennen om de deur open te zetten en verder niet constant erbij te blijven als ze buiten zijn, zoals dat vroeger moest. Het zal van de zomer erg fijn zijn om 's avonds gewoon de deur open te kunnen hebben zodat het ook lekker kan afkoelen. Ik denk dat we heel veel plezier gaan beleven aan onze kattenren, een lang gekoesterde wens die nu is uitgekomen!

De totale kosten waren ongeveer € 200,00. Dit dankzij een actie van een aantal weken geleden bij de Praxis toen de gaas schermen in de aanbieding waren met 25% korting en toen ik het hout ging kopen, was er toevallig ook een actie van 25% op tuinhout. Dat is weer mooi meegenomen!

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
VanAgnes
Wow wat prachtig en ongelooflijk knap dat je dat zelf hebt gemaakt! Heerlijk he, de deuren lekker open.
08-06-2018 18:27
08-06-2018 18:27 • Reageer
Sonja
He wat een briljant idee, en heerlijk dat jullie nu allemaal rustig buiten kunnen. Ik heb een hond en zou me als ik een kat had constant zorgen maken waar hij/zij zou zijn ik zou hun ook het liefs in huis houden. een heel mooie oplossing heel veel plezier ermee!
16-05-2018 07:34
16-05-2018 07:34 • Reageer
Ratelaar
bovenkant ren heb je mooi afgezet. idee voor ons.
17-04-2018 16:41
17-04-2018 16:41 • Reageer
DiaantjesLife
Dat heb je heel mooi gemaakt en kunnen de katten inderdaad lekker veilig buiten zitten. 
15-04-2018 15:35
15-04-2018 15:35 • Reageer
Soberana
Een prima idee en wat knap dat jullie het zelf konden maken.
14-04-2018 20:22
14-04-2018 20:22 • Reageer