×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Handleiding reageren op Facebook voor grote mensen

Handleiding reageren op Facebook voor grote mensen


Vanmiddag zag ik er weer zo één. Een discussie op Facebook naar aanleiding van een artikel van Vrouw. Nu denk ik soms ook weleens dat die vrouwenbladen speciaal artikelen op Facebook plaatsen alleen al om een discussie uit te lokken. Kennelijk gaat het alleen maar om de kliks. Je ziet ook nooit dat er wordt ingegrepen en het kan er soms hard aan toe gaan.

In dit geval een discussie over topless zonnen. Daar kun je een mening over hebben. Van mij hoeft het niet, ik heb nooit de behoefte gevoeld het te doen. Bovendien word ik niet heel erg bruin en heb ik er de tijd en het geduld niet voor om te gaan liggen zonnen. Zo gezond is het ook niet. Als ik terloops een beetje bruin kleur, prima, maar ik ga er niet meer voor liggen. Niet in een bikini en zeker niet topless. Maargoed, daar gaat het nu niet over.

Iemand reageert met de opmerking of moddervette mensen dan ook niet geweigerd kunnen worden. Kennelijk vindt ze die niet om aan te zien en dan hebben we het er niet over of die wel of niet topless zijn. Een reactie die natuurlijk absoluut niet door de beugel kan en die een hele batterij aan tegenreacties opwekt. En ook die tegenreacties gaan ver over de grens van wat je als normale omgangsnormen kunt noemen. 'Kansloos dom wicht' wordt ze genoemd en diverse anderen hebben op haar profiel gekeken. Ze wensen haar toe dat haar zoon een vet varken wordt en dat ze een gigantische paardenbek heeft met lelijke lange tanden.... 

Nee, we hebben het hier niet over 8-jarigen, maar over volwassen mensen. Mensen die vanachter hun schermpjes stoer genoeg zijn om iemand om het minste of geringste maar de grond in te trappen. Dat geldt zowel voor de eerste mevrouw als voor degenen die weer op haar reageren, die zijn geen haar beter. Ik vermoed dat, doordat het op social media tegenwoordig bijna normaal is om zo op elkaar te reageren, we dat in het dagelijks leven ook steeds makkelijker doen. Als je iemand ergens op aanspreekt, kun je vaak ook meteen een grote mond terug krijgen en dan mag je van geluk spreken als er alleen gezegd wordt dat je je met je eigen zaken moet bemoeien.

Zo zag ik afgelopen weekend een vrouw achter een kinderwagen lopen die een laken over de kap had hangen, om het kind uit de zon te houden. Er wordt zo voor gewaarschuwd dit niet te doen! Het kan zo warm worden onder dat laken, het kindje ziet niks, maar belangrijker: jij ziet je kind niet en kunt dus niet zien of het wellicht oververhit raakt of wegvalt. Ik dacht nog: zal ik? Maar ik het het maar niet gedaan, ik heb er niks van gezegd. Ik denk dan: dat zal ze zelf ook wel gelezen hebben, maar vooral: straks krijg ik een grote bek terug en daar pas ik voor. 

Moraal van het verhaal: behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden, dan komt alles goed. Let love rule.
DiaantjesLife
Ik lees die discussies inderdaad ook wel eens en het gaat soms heel erg ver! Ik reageer daar zelf dus ook nooit op, ook al heb ik vaak absoluut een eigen mening. Wat je zegt over die kinderwagen, dat heb ik dus ook. Je durft al bijna niks te zeggen, want voor je het weet heb je of een grote mond of soms nog erger............... p.s. topless zonnen vind ik heerlijk 😉 maar meer omdat het zo lekker vrij voelt, ik zou een goede nudist zijn haha. Ik ga ook graag naar de sauna, heerlijk onbezorgd bloot rond huppelen hahaha. 
31-07-2018 08:44
31-07-2018 08:44 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Volledig met je eens! Sluit aan bij een artikel dat Néance onlangs deelde.
27-07-2018 18:44
27-07-2018 18:44 • Reageer
FrutselenindeMarge
Vermoedelijk had ik die dame met babytje toch aangesproken 
27-07-2018 16:04
27-07-2018 16:04 • Reageer
Soberana
Eens te meer ben ik blij dat ik met FB niets te maken heb.
27-07-2018 15:57
27-07-2018 15:57 • 1 reactie • Reageer
Marjolein
ik kan het niet loslaten, maar ik probeer af en toe de moraalridder uit te hangen.
27-07-2018 16:00
27-07-2018 16:00 • 1 reactie • Reageer