×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
notifications_noneadd
22-12-2018 23:03
4 volgers , 3 antwoorden
3 antwoorden
Het leven is wat je overkomt, terwijl je andere plannen maakt

Het leven is wat je overkomt, terwijl je andere plannen maakt


Life is what happens to you while you're busy making other plans - John Lennon

Deze spreuk is maar al te waar, dat zal menigeen kunnen beamen. Ik moest eraan denken omdat het me opviel dat mensen met jonge kinderen vaak niet verder kijken dan de situatie waar ze in zitten: een gezin met kinderen die thuis wonen. Dat er een moment komt dat die kinderen het nest gaan verlaten en dat je zelf ook nog een leven hebt na de kinderen, daar staan ze niet bij stil. Dat kan zelfs een soort schrikbeeld zijn voor veel mensen, ze hebben geen plannen voor die periode, dat staat gelijk aan het einde van hun leven. Maar naarmate dat moment dichterbij komt, kijk je wel degelijk naar hoe jouw leven zal veranderen op het moment dat de kinderen het nest verlaten. 

Ik heb altijd wel een beeld gehad van hoe mijn leven eruit zou zien: trouwen en kinderen krijgen. Het werd trouwen en kinderen krijgen. Drie kinderen. En een parttime baan op kantoor. En natuurlijk een man. Een gezin. Daar hield mijn verwachtingspatroon eigenlijk op, dat was mijn ideaalbeeld van hoe mijn toekomst eruit zou zien. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Het liep anders.

Natuurlijk waren er scheidingen, maar dat zou mij nooit overkomen. Dat gebeurt altijd bij anderen. Nou, dat gebeurde mij dus wél, en op eigen initiatief. Dat was nooit in de originele plannen opgenomen, voor zover iemand er ooit van uitgaat dat hij gaat scheiden. Een nieuwe modus gevonden met de kinderen. Een paar jaar later overleed de vader van mijn kinderen. Dat was niet alleen voor mij, voor mijn toekomstverwachting, maar veel meer nog voor die van mijn kinderen een grote streep door de rekening. 

Na mijn huwelijk had ik een LAT-relatie van een aantal jaren en toen die uitging, nam ik me heel stellig voor nooit meer aan een relatie te beginnen. Ik zou alleen blijven. Ik probeerde weleens door een kiertje van het toekomstgordijn te kijken hoe mijn leven eruit zou zien als de kinderen de deur uit waren en ik alleen, met de katten, in het huis achterbleef. Het leek me op zich prima, maar er zat wel een risico in dat ik wat eenzaam zou worden. Ik nam het voor lief.

Toen kwam daar, als donderslag bij heldere hemel, opnieuw de liefde in mijn leven, zoals bekend mag zijn via yoors, en gooide al mijn toekomstplannen weer omver. Dit is Liefde met een hoofdletter! Het toekomstplaatje wordt meteen weer opnieuw ingekleurd. We hebben het heerlijk samen. En straks, als mijn kinderen zijn uitgevlogen, dan kunnen we echt samen verder, echt onze levens delen. Samen in een huis, een huis van ons twee. 

Als ik toch eens door een kiertje van het toekomstgordijn had kunnen gluren toen ik 10 jaar oud was... Ik denk dat het maar goed is dat dat niet kan!

Gerrit112ph
Leuk om te lezen . Lekker genieten van elkaar 
02-01-2019 23:11
02-01-2019 23:11 • Reageer
Schorelaar
als je als kind de wereld in trekt (en het gezin van je ouders verlaat) begin je aan jouw toekomst. Het leven van je ouders is niet interessant voor jongeren. Het opbouwen waar je zelf in zit is mooi, het afbouwen, overzien en overdenken is minder zichtbaar. De rol van je ouders is opeens belangrijk als opa en oma zijn maar op hun adviezen zit je niet te wachten. Ook in boeken en films gaat het vaak over het eerste stuk. En ze leefden nog lang en gelukkig is misschien wel een mooier stuk.
16-09-2018 21:34
16-09-2018 21:34 • Reageer
wakeupkitty
Het leven overkomt je deels en deels kun je het inkleuren kiezen hoe er mee om te gaan. Liefde met grote hoofdletter of niet ook daar kun je voor kiezen of het laten gaan of het wordt je afgenomen. Dan is er niets en zul je opnieuw moeten inkleuren...
15-08-2018 12:39
15-08-2018 12:39 • Reageer
DiaantjesLife
Heerlijk om te lezen en de liefde is zo mooi! Het gooit zeker soms alles in de war, maar je krijgt er zoveel moois voor terug! Genieten met een grote G dus maar!
09-08-2018 08:52
09-08-2018 08:52 • Reageer
Albert van den Berg
Leuk om te lezen dat jullie het samen nog zo goed hebben, geniet ervan.
08-08-2018 14:57
08-08-2018 14:57 • 1 reactie • Reageer
Marjolein
Dank je! Het gaat heel erg goed met ons, beter kan bijna niet!
08-08-2018 15:09
08-08-2018 15:09 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Als we ons levenspad al helemaal vooruit konden lezen, was er weinig verrassends meer aan..... Ik vind het zo leuk dat je jouw liefde via Yoors vond. M. leerde ik kennen op Friendweb en Hans van Gemert en ik trokken hem over de streep om ook eens hier te komen kijken. Het heeft zo moeten zijn, denk ik dan.
08-08-2018 12:35
08-08-2018 12:35 • 1 reactie • Reageer
Marjolein
Daar ben ik jullie zeker heel dankbaar voor!! Heeft zo moeten zijn, dat denk ik ook. We zijn heel gelukkig samen.
08-08-2018 13:26
08-08-2018 13:26 • 1 reactie • Reageer