×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Souvenirs van de vorige bewoners


Tien jaar geleden kocht ik het appartement waar ik nu woon. Het stond al anderhalf jaar te koop. De vorige bewoner was een vrouw die het appartement betrokken had toen het nieuw opgeleverd werd, samen met haar man. Deze was al overleden en de vrouw is ongeveer 90 jaar oud geworden. Wat ik weet is dat ze haar heup gebroken heeft toen ze uit het bad probeerde te komen, en toen een tijd gerevalideerd heeft in een verzorgingstehuis. Haar kinderen zorgden er ondertussen voor dat het bad uit de badkamer verwijderd werd en er een douchebak voor in de plaats kwam. Ik geloof dat ze nog korte tijd terug is geweest in haar huis voor ze overleed. 90 jaar is een prachtige leeftijd natuurlijk, als je helder van geest blijft en je bewegingsapparaat je niet al te erg in de steek laat en je gewoon in je huis kunt blijven wonen, lijkt mij dat een prachtig vooruitzicht, als ik dat vast zou kunnen laten leggen, zou ik direct mijn handtekening eronder zetten!

Het stond dus anderhalf jaar te koop toen ik het bezichtigde, ik lag in scheiding en zocht een plek voor mij en mijn kinderen dat binnen mijn budget viel. Eigenlijk was dit de enige woning die groot genoeg was en betaalbaar, de keuze was dus snel gemaakt. 

Na de overdracht waren er nog wat souvenirs achtergelaten door de kinderen van de vorige bewoonster, dingen die zij niet mee hadden genomen. In de vensterbank stonden twee kandelaars, op het balkon hing een donkerbruin rieten vogelkooitje en er stond een wit voetenbankje dat bij een tuinmeubelset had gehoord. 

We gingen aan de slag in het huis, gordijnen, vloerbedekking, behang, alles ging eraf. Het rieten vogelkooitje heeft nog jaren op het balkon gehangen, maar was op een gegeven moment rot. De twee kandelaars die mij zo welkom heetten, staan nog altijd in de vensterbank, op de één of andere manier hebben zij een vriendelijke uitstraling. Ze zijn van de vorige bewoners geweest en nu staan ze gezamenlijk bij mij in de vensterbank, al tien jaar en zijn ze inmiddels net zoveel van mij als van het huis. Het witte voetenbankje gebruik ik meerdere keren per dag. Mijn magnetron staat bovenop de koelkast/vriezercombinatie en om daarbij te kunnen, heb je een opstapje nodig. Het voetenbankje vervult deze functie al tien jaar lang trouw. 

In mijn keuken hing een plastic strook met daaraan een stuk of tien plastic haken die je kon verschuiven over de strook, ook een souvenir. Hieraan hingen mijn hand- en theedoek en de pannenlappen. Het plastic verweerde en eens in de zoveel tijd brak dan één van de plastic haken af. De laatste tijd waren het er nog vier, maar kort na elkaar braken er weer twee af. Nu werden het er echt te weinig. Ik had al eens gezocht naar zo'n nieuw strookje, maar kennelijk is dat uit de handel genomen, en het is nog wel zo handig! Gisteren maar eens wat fanatieker gezocht bij de bouwmarkt naar een waardige vervanger. Ik vond een metalen hanger met vijf haken en dat is hem geworden. Vanmiddag heb ik de plastic strook verwijderd en de nieuwe haken bevestigd. De plastic haken hebben wellicht meer dan dertig jaar dienst gedaan! Eerst voor de vorige bewoners en nu alweer tien jaar voor mij. Een wonderlijk idee eigenlijk: je koopt die haakjes, gebruikt ze jaren en zelfs tot tien jaar na je dood worden ze nog dagelijks gebruikt. 

Weer een souvenir minder van de vorige bewoners. De kandelaars en het witte voetenbankje blijven hopelijk nog lang dienst doen.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts