Voor de lieve vrede - de Pleaser

Voor de lieve vrede - de Pleaser


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een blog uit de oude doos, uit de tijd voordat ik een relatie had.

Heel veel vrouwen zijn pleasers. Ik heb mezelf weleens afgevraagd of ik dat ook was, maar eigenlijk weet ik het wel zeker: ik ben ook een pleaser. 

Bij mannen zit veel meer ingebakken dat ze de confrontatie aangaan, vechten voor wat ze willen hebben en hoe ze iets hebben willen. Vrouwen proberen alle gemoederen te sussen en de lieve vrede te bewaren, rust en liefde. Het zijn van die dingen die er op een heel gemene manier insluipen. We registeren alles wat onze partner niet zo prettig vindt en proberen direct in onze routine te veranderen dat we dat de volgende keer ruim op tijd anders aanpakken en die dreigende confrontatie op die manier vermijden. 

Dit gemene mechanisme zorgt ervoor dat we onze eigen wil en gevoelens compleet uitschakelen en onszelf dus wegcijferen. Ondanks alle emancipatie zit deze eigenschap zo diep in het vrouwelijke DNA ingebakken dat dat er voorlopig nog niet uit is, vrees ik. 

Zou dit de reden kunnen zijn dat veel vrouwen van in de veertig gaan scheiden? Het zou me niks verbazen. Ik heb er geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan natuurlijk, maar ik denk dat het veel vrouwen op een gegeven moment opbreekt, dit schipperen. Iedere keer moet je bewust jezelf voorop zetten en de strijd aangaan, want vanuit je instinct zet je je partner voorop. Of, wat ik ook vaak zie, mannen die een conflict met hun kind hebben en moeder die de gemoederen wederom probeert te sussen. Ik denk dat veel vrouwen hier doodmoe van worden en hierom lekker alleen blijven wonen na een scheiding.

Bij mij is het zeker een onderdeel van het feit dat ik alleen ben. Aan de ene kant vind ik mezelf een heel zelfstandige vrouw, maar ik weet dat ik er slecht in ben om op mijn strepen te staan en ik haat het om mezelf erop te betrappen dat ik toch weer aan het pleasen ben. 

Ik wil mezelf gewoon ruim baan geven, mezelf niet in de verleiding brengen dat ik mezelf weer ga wegcijferen. Ik wil mezelf beschermen, en daarom blijf ik gewoon lekker alleen. Dat kan vast ook op een andere manier, wel binnen een relatie bijvoorbeeld, maar dat kost mij nu gewoon veel te veel energie, ik vind het wel prima zo en ik denk vele vrouwen met mij. 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
vaak zijn het ook hooggevoelige vrouwen die willen pleasen , omdat die alles zo goed aanvoelen van anderen, en vaak moeilijk is om grenzen aan te geven.
maar wat goed van jou dat je er  bewust van bent , dan ben je eigenlijk al heel goed bezig!
nu nog naar handelen.
you can do it!
| 10:52 |
Dank je! Ik heb nu weer een relatie en probeer me er zoveel mogelijk bewust van te zijn. 
| 10:58 |
Goed geschreven.  Ik moet ineens denken aan een plaatje wat ik ooit maakte Je mag  "nee "zeggen als het van binnen ook zo voelt. Pleasen ik denk dat er inderdaad veel vrouwen maar misschien ook wel mannen TE veel willen pleasen. 
| 01:08 |
k Dacht dat jij en Marc een relatie hadden gekregen...maar als t zo voor jou voelt ..is dit beter ja
| 21:26 |
no worries! Dit is een oud blog dat ik had aangepast! Misschien moet ik dat met die oude relatieblogs niet meer doen, het schepte al eerder verwarring. Nee hoor, Marc en ik zijn heel buitengewoon bijzonder gelukkig met elkaar!
| 21:42 |
superrrrrrrrrrrrr  fijn dat  het dan toch mag zijn ..heel blij
| 21:07 |
Wel herkenbaar, persoonlijk heb ik er niet zo'n last van. Alles in mate, natuurlijk en er moet geen misbruik van gemaakt worden. Elk mens, man/vrouw heeft haar/zijn eigen kwaliteiten. Ken vele die niet via het conflict-model doch via manipulatie zichzelf bepaald niet wegcijferen. Je eigen patroon zien, lijkt mij wel erg prettig.
| 16:03 |
Ik zit nu pas vandaag jouw Blog te lezen en ik denk : ze is toch niet meer alleen? Maar nu zie ik dat het een oudere Blog is 😋
| 10:54 |
hahaha... ja, ik had er iets in aangepast, dan komt hij weer bovenaan! Nee hoor, niet meer alleen!
| 14:49 |
Ik herken het op een breder vlak en heb daar ook rond mijn veertigste de rem op gezet.
| 13:23 |
Zeer herkenbaar.
En ben daarom ook blij dat ik nu een lat relatie heb.
| 11:43 |
Ik ben niet echt een pleaser denk ik. Het zit niet in mijn karakter. Dat maakt dingen soms moeilijker maar ik laat in ieder geval niet over me heen lopen.
| 03:07 |
Goed om het van jezelf te weten en je keuzes hierop te baseren. En ik denk dat je gelijk hebt dat het vaker bij vrouwen voorkomt. Zelf ben ik geen pleaser en heb een lange gelukkige relatie. Maar veel van mijn vriendinnen zijn gescheiden en vinden het heerlijk om niet meer te hoeven pleasen.
| 10:00 |
Zeker herkenbaar hier!
| 00:15 |
Toch een beetje herkenbaar, hoewel de man in kwestie dit dan ook net over jou (mij) zal zeggen.
| 20:02 |
DNA of opvoeding? Ik geloof wbt het voor vredesduif spelen, eerder in het laatste!
| 18:54 |
dat is een interessante discussie. Ik denk beiden.
| 19:48 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen