×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Waarom bij sommige bedrijven de tijd heel langzaam gaat

Waarom bij sommige bedrijven de tijd heel langzaam gaat


Toen ik klaar was met mijn opleiding, ik heb een opleiding gedaan tot Secretaresse bij het bekende instituut Schoevers, besloot ik dat ik eerst een tijdje via een uitzendbureau wilde gaan werken.  Mijn eerste baan was een invalbaantje voor iemand die op vakantie was, bij een klein bedrijfje. Op de eerste dag werd ik een beetje ingewerkt, hoe de telefoon opgenomen moest worden, doorverbinden, een beetje opruimwerk. Op dag twee was de dame die mij had ingewerkt, ziek. Ook de andere collega, meldde zich telefonisch ziek. Ik was dus de enige nog die aanwezig was! Hij verzekerde me door de telefoon dat ik het kon, dat ik alleen maar op hoefde te schrijven wie er belde en verder niks. Dat deed ik zo een paar dagen tot ze weer beter waren en de anderen weer terug van vakantie. Op naar de volgende klus! 

De volgende uitzendbaan was bij een advocatenkantoor... Ik geloof niet dat ik direct juichend in de lucht sprong, maar, omdat ik overal rond wilde kijken, was dit weer iets heel anders. Ook dit was ter vervanging van iemand die op vakantie was, voor drie weken, wat er uiteindelijk vier zouden worden. Vier advocaten, vier meisjes op het secretariaat, het was echt heel leuk en gezellig! Daarna volgde nog een baan voor twee weken bij een ander bedrijfje, weer iets heel anders, in een bijgebouw achter het huis van één van de eigenaren, twee broers. Daar stond zelfs nog een telex! Dit was eind jaren 80, maar toen ook al een zeldzaamheid. Heel anders, ook leuk werk.

Toen volgde een uitzendbaan voor 6 weken bij een bedrijf in haarcosmetica. Goh, dat is leuk! Zo'n bedrijf spreekt wel aan. Op woensdag kon je met korting allerlei spullen bestellen en ik heb in die tijd ook heel wat tubes gel ingeslagen voor mijn, destijds, vriend.

Maar jeetje... wat was er bij dit bedrijf met de tijd aan de hand? Liep de klok niet goed? Als ik voor mijn gevoel al een uurtje of twee aan het werk was en ik keek op de klok, zei de klok dat het 9 uur was! Ik was dus pas een half uur binnen!! De tijd liep er werkelijk in slow-motion.  Een dag duurde er voor je gevoel een uurtje of twintig.

Hoe dat nou kwam? Door de sfeer. De eigenaar, een man op leeftijd, was een heel onsympathieke figuur, ik denk dat iedereen een beetje bang voor hem was. Gelukkig verbleef hij de hele dag in zijn, door Jan des Bouvrie ingerichte, kantoor en zag ik hem niet veel. Om half vijf kreeg hij zijn uitgeperste sinaasappeltjes geserveerd door een dame van het kantoorpersoneel (echt waar!). Zijn zoon werkte ook op kantoor, ik heb niet veel met hem te maken gehad, gelukkig, maar vooral op zijn afdeling rouleerde het personeel nogal. In die zes weken dat ik daar werkte, nam er bijna iedere week wel iemand ontslag. De sfeer was er verrot, niet tussen personeel onderling, maar tussen personeel en de vader en zoon. Je weet ook dat er niks gaat veranderen aan de situatie als het op deze manier in elkaar zit en de familie niet bereid is tot veranderingen. De zoon was duidelijk op een positie gezet door zijn vader, maar was helemaal niet geschikt voor die positie. De mensen waar hij mee moest werken, knapten daar één voor één op af. 

Na zes weken zat mijn uitzendtijd erop. Ik kreeg een gesprek met de personeelsmanager en die vroeg of ik niet wilde blijven. Daar hoefde ik niet over na te denken! Bij het uitzendbureau had ik aangegeven dat ik nu wel naar een baan wilde die uitzicht bood op een vaste baan, maar tegen deze meneer zei ik dat ik nog wat rond wilde kijken bij andere bedrijven. Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht daar nog langer te blijven!

Sindsdien heb ik verschillende banen gehad, maar nooit meer bij een bedrijf waar de tijd zo langzaam ging. Ik ben ervan overtuigd dat een goede werksfeer, een goed onderling contact tussen collega's, maar ook tussen bedrijfsleiding en personeel, essentieel is voor je werkplezier. En werkplezier maakt dat de tijd snel gaat. Ik werk nu tenminste alweer jaren bij een bedrijf waar iedere dag de tijd heel snel gaat. Dan kijk ik op de klok nadat ik voor mijn idee twee uur aan het werk ben en dan blijkt het half 12 te zijn, en niet 9 uur, zoals bij die uitzendbaan.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Loes van Essen
Werksfeer is inderdaad belangrijker dan werkinhoud
29-04-2018 08:19
29-04-2018 08:19 • Reageer
Ratelaar
waar de tijd langzaam gaat daar word je uiteindelijk zeer ongelukkig
15-12-2017 12:17
15-12-2017 12:17 • Reageer
homemade.beauty
Wat een interessant artikel! En ja inderdaad overal maar een paar weken maar zou bouw je dus wel ervaring op. Ik wou dat dat mij ook lukte :p
26-11-2017 23:15
26-11-2017 23:15 • Reageer
LivingThaGoodLife
haha zo herkenbaar.. time flies when youre having fun.. dus leuke sfeer is dagje snel om. Meermaals meegemaakt dat ergens rotsfeer hing en dan ervaarde ik hetzelfde.. leek maar geen uur voorbij te gaan
26-11-2017 16:20
26-11-2017 16:20 • Reageer