Ware liefde, wat is dat?


True love... de ware liefde. Een begrip waar je feitelijk alle kanten mee op kan. Want wat is eigenlijk ware liefde? Is dat in woorden te vatten en kun je erover oordelen als je het nog nooit ervaren hebt?

Ware liefde is een onvoorwaardelijke liefde en onvoorwaardelijke liefde voel je in principe hoofdzakelijk voor je eigen kinderen. Die accepteer je zoals ze zijn, met al hun goede en slechte eigenschappen, met al hun goede en slechte daden. Vraag het ouders van misdadigers, ze kunnen de misdaden van hun kinderen tot in het diepst van hun voelen afwijzen, maar nog altijd houden ze van hun kind. Maargoed, dat is niet waar ik het nu over wil hebben.

True love... zonder mijn voorgaande partners tekort te doen, is wat ik sinds drie maanden met Marc beleef, de ware liefde. Zoals onze liefde is en zich in een razend tempo heeft ontwikkeld, heb ik het nog niet eerder ervaren. Het was vanaf het eerste moment zo 100% goed, hij en ik, ik en hij. Als je al zo snel tegen iemand wil zeggen 'ik hou van jou', terwijl je hoofd zegt: 'kom op Marjolein, je kunt dat niet tegen iemand willen zeggen na twee dagen!' Maar het was echt zo, het is echt zo: tot in mijn diepste vezels hou ik van hem. We hadden ook beiden het gevoel dat we elkaar al kenden, alsof we al een lange geschiedenis hadden. Wij zijn zo vanzelfsprekend samen, zo... samen één. Iedere vrije minuut willen we bij elkaar zijn, samen doorbrengen, almaar praten over van alles en nog wat. Plezier hebben samen, genieten van het leven en ons verwonderend over wat er allemaal gebeurt. This is what true love is, this was meant to be, this is for forever, for eternity.