×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
DIY oftewel Do It Yourself

DIY oftewel Do It Yourself


Je kent het wel, je zit een beetje te surfen op internet en je komt via een leuk plaatje op een prachtig doe het zelf project. De tekst die erbij staat beloofd gouden bergen en

er wordt vooral benadrukt hoe makkelijk het wel niet is om het te maken. Je bent gek als je het gewoon in de winkel koopt of door iemand anders (professional) laat doen! Doe het gewoon zelf en bespaar een hoop. Tenminste zo lijkt het.....

Nu hou ik zelf best van knutselen en schat ik mezelf aardig hoog in om de creatieve schaal,daarom waren zouden die leuke DIY armbandjes ook een makkie zijn. Beter nog, waarom ga ik niet gewoon all the way en ga ik ze verkopen op de rommelmarkt met Koningendag. Dat was de beste plek om mijn zelfgemaakte waar te tentoonstellen en misschien ook wel om een carrière in sieraden maken of home made items te beginnen. Uiteraard ging ik meteen aan de slag met het materiaal inslaan en haalde ik mijn moeder over om mee te gaan naar de plaatselijke bouwmarkt. Ja want daar is het materiaal goedkoop en bovendien in grote getallen aanwezig... Wat ik moest hebben waren schakelkettingen in verschillende kleuren en boutjes en gelukkig waren die snel gevonden. Alleen, de eerste teleurstelling was een feit, de kettingen en boutjes waren iets duurder dan ik had gehoopt. Ik liet mij niet uit het veld slaan, ik zou toch zekerde armbandjes voor een mooi prijsje kunnen verkopen?Na een kleine berekening moest ik helaas het moeren armbandje (zie onderstaand plaatje) laten voor wat het was. De moertjes waren 10 cent per stuk wat de totaal prijs op 2 euro voor de moertjes alleen bracht! Hoewel ik zeer verzekerd was van mijn talenten vond ik 3 euro voor een moeren armbandje vragen toch wat gortig. Het is wel een rommelmarkt waar het wordt verkocht en mensen verwachten ook wel een beetje een rommelmarkt prijs. Na mijn succesvolle (ahum) inkopen bij de bouwmarkt was het de tijd om op zoek te gaan naar garen, om precies te zijn garen die ik door de gaten van de schakelketting kon rijgen om zo een mooie bekleed armbandje te krijgen. Ook dit was niet zo makkelijk als verwacht, ik wist namelijk niet dat er nog een gehele geheime wereld van verschillende soorten garen bestond. Natuurlijk waren mij een paar soorten bekend maar dat je behalve katoen ook nog zijde garen kan kiezen met verschillende diktes en met gemengde bestanddelen. Hoe moet ik nou weten welke garen het beste bij de armbandjes passen? Gelukkig bood Oma hulp en heb ik zonder te veel miskopen toch de juiste garen kunnen vinden. Ook voor het leren haken was Oma de paraplu op een regenachtige dag en had ik niet de meeste bestanddelen maar ook de skills! De sluitinkjes waren snel gevonden online en een paar dagen voor Koningdag kon ik toch echt serieus aan de slag! Na ongeveer een uur had ik 1 armbandje zo goed als klaar, poeh het duurt toch best wel lang. Misschien moet ik er gewoon beter in worden en baart oefening kunst? Nou inderdaad na wel geteld een avond, ongeveer 4 uur, had ik, hou je vast, 6 armbandjes klaar! Het waren niet de aantallen die ik gedacht had maar de teleurstelling begon ondertussen te wennen en eenmaal begonnen is alles wat je niet doorzet alleen maar verlies dus doorzetten maar.

Ultiem, het was zover! 6 uur ochtends op pad om een mooi plekje te bemachtigen op het startpunt van mijn carrière, de rommelmarkt. Zelfs op dit vroege tijdstip waren er al mensen hun plekjes aan het klaar maken en ook duurde het bij mij niet lang voordat ik alles gereed had voor de eerste klanten. En ja hoor geloof het of niet, ik heb er zelfs een paar verkocht! Elke keer dat ik iets verkocht werd ik net weer ietsje trotser op mijn product en vergat ik al die voorbereidingen en kosten die het met zich het mee had gebracht. En dat ik verrekte vroeg op moest om uberhaubt een mooi plekje te krijgen, slapen is voor mietjes. Dit hele euforie moment duurde tot aan de eind van de dag toen we in de auto zaten terug naar huis. 1 van de armbandjes die ik de hele dag had gedragen viel op mijn schoot en na nadere inspectie kwam ik erachter dat het slotje wat ik had vastgelijmd toch niet zo vast zat. Dit samen met het feit dat de schakelketting naar een tijdje scheen te verkleuren wat het geheel helaas nog meer richting de rommel van rommelmarkt stuurde had als resultaat dat ik dit niet snel weer ga doen.


Het hele bovenstaande verhaal heeft als conclusie dat DIY project ontzettend leuk zijn maar ook tijdrovend en nooit zo makkelijk als wordt beschreven. Een vriendin van mij heeft een keer die touwballetjes geprobeerd waarbij je alleen een ballon hoeft op te blazen, een touw erom heen moet wikkelen en in moet spuiten met lijm of haarlak of zoiets met als resultaat dat je van die grappige decoratie balletjes hoorde te krijgen. Dat werd het dus niet..... Check dus eerst even de precieze kosten en hoeveel tijd het gaat kosten. en leer van mij! Doe het eerst voor jezelf voordat je jezelf al in New York je decoratie winkel ziet openen ;)


PS.
Heb jij wel eens een DIY project geprobeerd? zo ja welke en was het een succes?

 kippepootje
en je hebt er volgens mij ook best veel werk aan gehad toch was het een leukevervaring voor je het eene project pakt beter uit dan de andere ach ja voor mij ook zoo bekend hih
30-03-2016 15:43
30-03-2016 15:43 • Reageer
Soberana
Knap gemaakt en erg creatief.
30-12-2015 17:15
30-12-2015 17:15 • Reageer