×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
een ervaring rijker, een haar grijzer.

een ervaring rijker, een haar grijzer.


signup

een ervaring rijker en een haar grijzer, zo voelt het voor mij

ik heb een tijdje terug een blog geschreven over liefde, zie mijn blogs. hierin  heb ik uitgelegd hoe moeilijk de liefde voor mij was en hoe mijn verleden met relaties, mijn huidige relatie met k  in de weg stond.

nu kan ik vertellen dat ik van een koude kermis thuis ben gekomen met deze relatie, en mij aardig bedonderd voel. ik heb met deze vrouw het 2 keer geprobeerd, de eerste maal kreeg ik een naar gevoel er bij en zat ik niet in een goede situatie, ik leefde op een boven verdieping van een koopwoning die van mijn eerste ex en mij was. toen ik haar ontmoete deden we dat via een dating site op socialmedia. we hebben wel aardig wat met elkaar gebeld in het begin stadium, maar al snel werd dat minder en kreeg ik haast geen contact meer met haar.  dit kon ik er dus niet bij gebruiken en deed me nog meer pijn, bovenop de problemen wat ik had met mijn eerste ex, ook diende zich aan dat toen ik met haar had dat zij ook nog bij haar ex was en dat alles stiekem moest. dit voelde voor mij niet goed, mede doordat ik niet met dit principe kan leven. ik vroeg haar ook keer op keer wanneer ze nou de scheiding wilde doorzetten, maar iedere keer was het antwoord: heb geduld, dit kan nog een jaar duren voor alles rond is en in kannen en kruiken. ondertussen vroeg ze wel een paar keer om een prepaid kaart om te kunnen telefoneren. dit heb ik haar gestuurd. ik ben niet moeilijk, en geld heb ik niets mee om het zo maar te zeggen. uiteindelijk heb ik haar geblokkeerd en al omdat het allemaal niet goed voelde. een paar jaar verder belde ze me op en vroeg , heel logisch naar de reden waarom ik het afgekapt heb, en waarom zo plots. ik heb haar uitgelegd dat het niet goed voelde, en ook dat dat kon komen door de situatie waar ik in zat, spijtig genoeg heb ik niet gezegd wat ik van de hele situatie vond. en dat ik een nieuwe vriendin heb. daarna hadden we een paar jaar geen contact meer, mijn 2 de relatie was niet goed, ik heb te snel een nieuwe relatie genomen omdat ik iets miste, erg spijtig wand dat had ik niet moeten doen. dus ik heb de relatie op een fatsoenlijke en vriendschappelijke manier beëindigd. een paar jaar later zag ik in mijn outlook chat een bericht van k staan. met de vraag hoe het met mij ging. ik antwoorde er op en voor ik het door had had ik een paar dagen later weer een relatie met haar. toen we de eerste keer weer na lange tijd belden kreeg ik te horen dat ik bij de eerste keer niet zomaar af had moeten kappen, omdat ze toen van plan was om mij te ontmoeten, maar goed ik liet niet weten dat ik er een beetje anders over dacht maar liet maar een deel horen, dat was het deel wat ze wilde horen, dat het stom van mij was om zomaar af te kappen en haar te blokken. eenmaal dat kort te hebben besproken heb ik haar gevraagd in wat voor situatie ze nu zat, en of ze bij haar man weg was. haar antwoord was dat ze er weg was en een eigen plekje had. ik weet die woorden nog goed en was de hemel te rijk. daarna hebben we net als bij de eerste keer een aantal dagen veel gebeld met elkaar. altijd s,avonds als ze de honden uit liet. het gekke is dat als ze dan bij de voordeur belande zij ze dat ook en kapte het gesprek snel af zodat we niet meer in gesprek waren als ze binnen kwam. ik vond dit meteen al raar maar dacht ook van
: ach mark, je ziet spoken. ik liet het erbij. we praten veel en ik vertelde ook veel van waar ik mee zat, ze was echt een luisterend oor.  tot ik op een dag op de apop van haar te horen kreeg dat het even financieel niet goed ging, ze had een rekening te betalen die ze niet kon betalen op dat moment, ze klonk echt heel erg down, ik weet niet meer precies of ze om mijn hulp vroeg maar ik heb haar toen een bedrag over gemaakt op de door haar aangegeven rekening. daarna kreeg ik een paar dagen erna de vraag of ik haar ook een paar maanden kon steunen door een boodschappen kaart van de supermarkt elke maand te sturen. dit deed ik wand ik wist ze had ook een dochtertje thuis en ik kon het niet over mijn hart krijgen om nee te zeggen. uiteindelijk merkte ik dat ons telefonische contact minder werd, ze had me in het begin beloofd om zo'n beetje elke avond te bellen met elkaar, maar er zaten soms 2 later 3 en weer wat later zelfs 6 dagen tussen eer we weer belden. ik appte er op en vroeg of ik moest bellen, wand tja dat bellen kan ook wat kosten, haar antwoord was dat het wel mocht maar ze had even prive problemen.

ik weet niet meer hoe het precies in volgorde zat maar ik weet nog dat ze een keer overdag met me belde en we zaten geloof ik wel een uur aan de foon, tot ik haar voordeur hoorde open  gaan, en ze zei:"hij komt er aan, ik moet hangen. ik vond dit erg vreemd en mijn hoofd ging flink malen, daarna heeft ze geloof ik ook een paar dagen niet gebeld. ik werd steeds meer achterdochtig en uite het op den duur naar haar toe in een pdf bericht, daarin vroeg ik dus ook of ze nog bij haar ex in woonde. we hebben de volgende dag gebeld toen ze haar dochtertje naar school bracht, ik geloof dat we meer dan een uur zaten te bellen, ze zei me toen dat ze weer bij haar ex in woonde omdat het financieel slecht ging, ik dacht oke dit kan, het gesprek ging al snel over naar waarom ik me zo voelde en waar dan die argwaan zo vandaan kwam, de oorzaak moest liggen aan mijn eerste ex die mij bedrogen heb door vreemd te gaan. het onderwerp waar ik nog niet op afgerond was kwam niet meer naar voren, op een of andere manier werd ik verdoofd, wand het voelde even goed om daar over te praten en ik dacht werkelijk dat ik spoken had gezien en alles uit mijn gedachten moest zetten, ik merkte dat het contact tussen haar en mij slechter en slechter liep, steeds minder contact, ik heb nog een paar keer een pdf gestuurd met mijn gevoelens, en dit handelden we merendeels af in de app, het lag aan mijn verleden met mijn eerste ex en daar moest ik hulp voor zoeken. ik heb dit dan ook ingeschakeld en krijg binnenkort de eerste gesprekken. we hadden elkaar ondertussen nog steeds niet in het echt ontmoet, ik had het er over in de app en drong haar er op aan dat ik toch echt nu wel een afspraak wilde maken omdat ik haar echt wil ontmoeten. he he! de afspraak stond er dan eindelijk. ik had er geen vertrouwen in wand ineens was er 6 dagen totale stilte, geen app geen belletje, en als ik belde dan kreeg ik geen gehoor. tot ze uiteindelijk appte en mij zij dat ze in de avond zal bellen, ik wachte de hele avond, en zag haar een x aantal keren online komen op de app, maar geen telefoontje, ik was erg in twijfel en vroeg uiteindelijk op de app of we nog gingen bellen, ik kreeg geen gehoor, ik wilde niet uit het niets bellen, dat is niet mijn doen. tot ik haar nog eens vroeg, en dat was snachts  zij maakte het vaak laat en ik zag haar ook nog steeds vaak online komen, dus ik dacht die is nog wakker, tot ik plots een app. terug kreeg met een berichtje: k slaapt, ik schrok me het apezuur en dacht wat heb ik nu aan mijn knikker ik vroeg, wie ben jij? zijn antwoord was: wie denk je dat ik ben, ik zei: j? (haar ex man zijn naam schrijf ik niet) ik had zoveel willen vragen maar ik sloeg dicht en zei alleen oke, weltrusten. ik kreeg het zelfde antwoord terug en het was klaar. ik probeerde de volgende dag het onderwerp aan te snijden bij k, maar op een of andere manier werd het half gebakken uitgelegd en snel werd het onderwerp veranderd, zo voelde het voor mij.  ik merkte daarna dat het contact tussen k en mij nog minder werd. wel hadden we de afspraak staan dus ik had hoop, maar in mijn hoofd wist ik al dat ze ging afzeggen, en ja hoor 8 dagen voor de datum melde ze het af in de app, met de woorden het kan nu niet omdat het niet goed gaat met mij prive, ik zo dom ik tuimel er in en zeg goed, maar dan moeten we maar een nieuwe afspraak maken, dat zal dan ook nog eens gebeuren. inmiddels was ik heel erg wantrouwend geworden. ik weet nog dat ze mij op den duur ook in een gesprek die we hadden omdat ik haar liet merken dat ik dingen raar vond, dat ze weinig energie had, per dag maar 45 lepels, zo noemde ze het. die moet ze dan verdelen, demeeste ging op aan haar dochter, wat ik heel logisch en ook perfect vind. de andere lepels gingen op aan haar close vrienden die dichtbij waren, en naar haar ex.daarna kwam ik. dit voelde niet goed maar ik kon het mij wel voorstellen wand wij woonden immers niet heel dicht bijelkaar, 3 uurtjes reizen met openbaar vervoer. ik liet het erbij, maar sloeg het wel op bij de rest warboel. tot de bom barste, en daar ben ik niet blij om, ze zal op een woensdag avond mee luisteren naar de internet radio naar een liedje die ik speciaal voor haar wilde draaien, die avond dat ik draaide zal ik haar 5 minuten voor ik het liedje ging draaien, een app geven zodat ze kon luisteren, ergens in mijn achterhoofd dacht ik: die gaat niet luisteren, en ja hoor ze zei op de app dat ze niet kon luisteren en vroeg of ik het op wilde nemen voor haar, dit deed ik, later vroeg ik waarom kon je niet luisteren, ze wachte op een app van een vriend die uit buitenland moest komen en dat was belangrijk, ik vond dit moeilijk te verkroppen maar zij niets en propte het bij de rest warboel, de volgende dag appte ik haar daar over met de vraag waarom ze daar op wachte en wat er was, wand ze bracht het op een manier dat overkwam alsof ie gevaar liep. dus ik maakte me ook wel een beetje ongerust, ik zei dat ook en toen hoorde ik van haar dat ik het erger maakte dan het was, zo erg was het niet. ik voelde plots nattigheid en vertrouwde het niet, ik vroeg door en in mijn hoofd dacht ik: ja hoor die komt naar nederland terug en gaat naar haar toe, ( overigens is hij niet de enige vriend die bij haar kwam terwijl het wat minder ging prive) dus ik vroeg door en uiteindelijk kwamen de woorden er uit dat ie dan eerst naar huis ging en dan de volgende dag naar haar ging, en dat ze haar dochtertje er mee wilde verassen en ze erg blij was hem dan weer te zien. 

misschien betekende dit niet veel hoor, maar de bom barste bij mij, de emmer was vol en overgelopen. ik schreef in een pdf alle gebeurtenissen van mij af en legde haar daarin ook uit dat ik er geen vertrouwen in had.

dat ze nog bij haar ex was, dat ze misschien wel meerdere relaties heefd, dat we nog steeds geen afspraak hadden en dat close vrienden voor gingen en haar ex. terwijl ze nu ook nog eens alle aandacht besteed aan iemand die uit het buitenland terug kwam.

ik was eigenlijk heel erg boos, maar ook teleurgesteld. toen ze dit gelezen had appte ze mij met de woorden dat ze erg geschrokken was en even de tijd wilde hebben om na te denken over onze relatie, wand schreef ze: ik weet niet of jij al toe bent aan een relatie, wand je ziet overal spoken en ik wil je dit niet aan doen. ik wilde haar niet kwijt en begon bijna te smeken om niet te stoppen met de relatie, dit wilde ik ook echt niet, maar ik wilde duidelijkheid, maar vooral eerlijkheid, en ik voelde dat ze niet eerlijk was. toen heb ik ineens volledig mijn gevoel gevolgt en deed een chat bericht via social naar haar ex toe, met de vraag of hij en k nog een relatie hadden en dat ik daar niet in wilde zitten te froeten. een paar uur later sprak ik haar weer op de app en daar escalleerde het, ze vroeg waar ik het lef vandaan hield om haar ex lastig te vallen hiermee. dit was iets tussen haar en mij. ze wilde ermee kappen en mij nooit meer zien, wel logisch wand het was een rot streek van mij, maar ik was ten einde raad en het moiest dus ergens eens fout gaan. ik vroeg om te bellen en het als volwassenen uit te praten, we hebben gebeld maar het ging behoorlijk hard tegen hard, we hebben elkaar een goed verdere leven gewenst en klaar was het, ik blokkeerde haar van alles, maar kreeg berouw en probeerde de volgende dag  te appen met nog de woorden dat ik haar het beste gun, op een of andere manier appten we weer en werd ik emotioneel, maar ik bleef achterdochtig en heb toen eens zitten denken, ik dacht jij hebt van mij een behoorlijk bedrag gekregen, ik wil eens kijken of het je al die tijd om het geld ging, dit heb ik uitgetest door haar te laten merken hoe ik emotioneel was en nog wel van haar hioeld, ik betuigde ook spijt van mijn actie , en al snel praate ze anders, uiteindelijk zei ze even wat tijd te willen omdat ze in de financiele shit zat, ze zei ik moet nog betalen en ik heb het heel krap, toen zag ik mijn kans en deed iets wat ik nog nooit heb gedaan , ik vroeg haar hoeveel moet je hebben om dat te betalen, ze wilde niet dat ik die rekening rechtstreeks betaalde aan de schuldeiser, ik vroeg haar toen : moet ik je geld overmaken? je zegt het maar hoor, kan je het redden met ..... euro , toen zei ik nog  welke optie kies je, ze koos voor die ... euro. 

ik ben later thuis gaan denken en dacht: het kwartje is gevallen. mijn puzzel is compleet ik heb haar geblokt en alles, en de volgende ochtend vroeg werd ik met geheim nummer gebeld, het was zij. ik hing de hoorn weer op. maar kreeg de neiging om nog een laatste ding te weten dus liet ik weer de app toe. ik appte haar meteen met de woorden dat de puzzel compleet was voor mij, en als het wel anders was en zij dus al die tijd de waarheid wel had gesproken, dan moest ze maar eens met bewijzen komen, door mij naar haar toe te laten komen, ik zal dan die ... euro mee nemen en het haar overhandigen als ze mij bewijs liet zien dat alles was zoals zij het mij voorhield. toen werd ze pas echt pislink en wilde niets, maar dan ook niets meer met mij te maken hebben, ze wilde dat ik alles maar dan ook alles van mijn telefoon wiste wat met haar te maken had, een aantal foto's en haar nummer en de app. en houd je t.... geld maar waren de woorden.


ik weet niet hoor, ik ben opgelucht om uit dit turbulente relatie weg te zijn, maar ik heb grenzen verlegd die ik niet had willen verleggen. en misschien ben ik wel fout in alles en zag ik spoken.

maar ik kan niet leven met bepaalde manieren van leven, dat close vrienden en ex voor gaan, dat vind ik raar. ik heb in de maanden dat we wat hadden nooit haar gezien, daar kan ik niet mee leven.

de manier hoe ze met haar ex omgaat, samen een weekend weg en al, dat kan ik niet volgen.

maar misschien ben ik ouderwets ofzo. ik weet het niet en ben toch wel flink geraakt.

kijk geld boeit me niet, ik hoop dat haar dochtertje er nog een beetje van heb mogen genieten. 

\maar ik weet het even niet meer met relaties en ben blij dat ik psygische hulp krijg en ga dit zeker meenemen in het gesprek. ik wil net als ieder ander mens kunnen genieten van het leven, samen met een lieve vrouw om me heen waar ik om geef, en ik zal eerlijk zijn, ik zag dat ook wel in k. 

ik wilde mijn verhaal kwijt. en heb personages en geld bedragen geheim gehouden, dus ga please niet vragen om namen en bedragen. die vertel ik niet.
Marjolein
tjonge, wat een verhaal! Een relatie kun je het bijna niet noemen, als jullie elkaar niet eens gezien hebben. Ik denk dat het wel goed is dat je hulp krijgt, anders val je nog eens ten prooi aan zo'n soort vrouw. Neem van mij aan: bij het eerste het beste 'niet pluis' gevoel: wegwezen! Deze vrouw heeft je veel te lang aan haar lijntje gehouden en je emotioneel beschadigd! Sterkte
10-02-2018 23:19
10-02-2018 23:19 • 2 reacties • Reageer
mark1974
en ik heb hier mijn leer wel uit getrokken dat ik dit niet meer toelaat
11-02-2018 00:22
11-02-2018 00:22 • Reageer
mark1974
thanks voor je commentaar.
11-02-2018 00:19
11-02-2018 00:19 • Reageer
Machteld
Ik ben begonnen met het lezen van je verhaal maar kon er al snel geen touw meer aan vast knopen. Sorry. Ik hoop dat je het weer op de rit krijgt.
10-02-2018 08:43
10-02-2018 08:43 • 1 reactie • Reageer
mark1974
jammer dat je er geen touw aanvast kunt knopen. ik wacht eerst verdere reacties af. maar thanks voor je reactie.
10-02-2018 09:52
10-02-2018 09:52 • Reageer
Soberana
Begrijpelijk dat jij je hart wilt luchten, maar moest dat nou echt door middel van zo'n verward, langdradig verhaal? Wbt jouw laatste zin: denk je echt dat namen van je exen en de hoogte van de geldbedragen voor anderen interessant zijn? In ieder geval een positief punt dat je in therapie bent, dat heb je hard nodig. Sterkte!
10-02-2018 05:39
10-02-2018 05:39 • 1 reactie • Reageer
mark1974
ik schrijf mijn verhalen van mij af, dat doet me goed. en als mensen het langdraderig vinden dan scrollen ze toch gewoon door. en die laatste zin heb ik er mee bij geschreven omdat er altijd personen zullen zijn die namen willen weten, of willen weten hoeveel ik er nou in gegooid heb. dus vandaar.
10-02-2018 09:51
10-02-2018 09:51 • 1 reactie • Reageer