×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Je droomleven creëren, is het zo simpel?

Je droomleven creëren, is het zo simpel?


De laatste tijd kan ik facebook niet openen of ik wordt overspoelt met berichten van experts in moeiteloos manifesteren die hun droomleven hebben bereikt en dat mij ook willen leren. Het is zo simpel. De wet van de aantrekkingskracht, bewuste creatie, je gedachten bepalen je realiteit. De conclusie is makkelijk getrokken: als je nog niet het leven van je dromen hebt ligt dit gewoon aan jezelf.

Is het echt zo simpel?


En als het zo is, waarom is niet iedereen inmiddels gezond en gelukkig met die rode sportauto voor de deur? Door je te gedragen als een miljonair wordt je rijk, door je scheel te affirmeren krijg je dat droomhuis. Ik merkt wel dat de manier waarom het gebracht wordt mij vreselijk begint te irriteren, het ligt namelijk altijd aan jezelf als je het nog niet hebt.

Experimenteren

En toch vind ik het leuk om ermee te experimenteren. Een parkeerplek heb ik altijd, dat lukt meestal goed. Die grote cheque of die leuke auto helaas nog niet, die hangen al jaren op mijn droombord inmiddels te verstoffen. Moet je alles willen manifesteren? Moet je alles onder controle willen hebben? Waar is de magie van dingen spontaan laten ontstaan?

Als ik kijk naar mijn leven, waar ik overigens erg gelukkig mee ben, is dit totaal niet het resultaat van mijn bewuste manifestaties. Juist niet. Ik heb tijden gehad dat ik heel onzeker was, overal beren op de weg zag en voor alles bang was. Het tegendeel van mijn angsten gebeurde altijd, alleen maar goede dingen. Dit zou volgens de wet van de aantrekkingskracht al niet kunnen.

Uit je kracht

Wellicht werkt het voor anderen wel. Wat mij in elk geval tegenstaat in deze stromingen die waarbij je je eigen werkelijkheid moet kunnen creëren is dat ze mensen niet krachtiger maken maar juist het tegenovergestelde gebeurt. Mensen zijn zoekende, raken teleurgesteld en vragen zich gefrustreerd af wat ze fout doen. De effecten zijn dan juist averechts, mensen raken hun kracht kwijt. Ik merk het aan mijzelf ook. Zodra ik mij afvraag ‘wat doe ik fout’ voel ik frustratie en ongeduld en raak ik van mijn eigen kompas af.

En toch ga ik er voor een deel in mee. Je manier waarom je kijkt en denkt kleurt je wereld. Dat deel klopt zeker wel. Wanneer je iemand lastig vind, zal deze ook lastig zijn voor jou. Een ander kijkt er anders naar en zal diegene interessant vinden of bewonderenswaardig en creërt daarmee ander gedrag en een andere ervaring met die persoon. De bril waar je door heen kijkt bepaalt een groot deel van hoe jij reageert op de wereld op je heen. Maar om nou zo ver door te trekken dat je hiermee materiële zaken en jouw eigen toekomst kunt creëren? Niet alleen maar. Er is ook een deel wat je gewoon overkomt.

Laat je verrassen

‘Life is what happens to you when you’re busy making other plans’. Je kunt misschien wel iets heel graag willen maar misschien heeft het leven wel iets heel anders, veel beters, in petto voor je. Dat is een deel van de magie. Ik geloof dat door alles uit en treure te affirmeren en vast te leggen er geen ruimte overblijft voor deze magie. Je beperkt juist ook de mogelijkheden. Stel je wilt een fijne relatie en visualiseert elke dag uit die ene lange donkerharige man. Niet gek dat je de potentiele liefde van je leven niet ziet staan omdat deze misschien blond en klein is. Ons voorstellingsvermogen voor onszelf is wellicht veel te beperkt ten opzichte wat het leven ons allemaal te bieden heeft. Alles is mogelijk.

Dromen, wensen en verlangens zijn hele sterke motivatoren. Neem vooral de tijd omdat zo vaak mogelijk te doen. Maar laat de vorm, het ‘hoe’ en het kant en klare resultaat los. Zorg vooral dat je niet in de frustratie schiet omdat dingen niet snel genoeg lukken maar vraag je af: ‘wat kan ik vandaag doen om dit verlangen vandaag vorm te geven, welke stap kan ik vandaag zetten om dichter bij die droom te komen?’. En vertrouw op het leven zelf, misschien is de reis naar die droom veel waardevoller voor je dan het resultaat.
GMVDMinimalism
Sinds ik leef als minimalist leef ik mijn dromen, en heb ik een geweldig leven.
11-09-2017 19:53
11-09-2017 19:53 • Reageer
Jessica Ariana
Werkt pas als je zonde onzekerheid gelooft in wat je doet en mee bezig bent. Maar ja honderd procent geloven dat het gaat lukken valt niet mee dus de beste is gewoon oefenen in te geloven en tot dan hard je best doen (actief) om je dromen waar te maken !
10-01-2017 15:20
10-01-2017 15:20 • Reageer
jouwlifestylemagazine
Mooi geschreven, ik manifesteer ook altijd, maar alleen over dat ik zo blij ben dat het goed met mij en mijn familie gaat, qua gezondheid en dat we onze dagelijkse behoeften kunnen kopen. Ik denk dat de meesten mensen teveel met ''het hebben van'' bezig zijn
24-12-2016 10:29
24-12-2016 10:29 • Reageer
Soberana
Mooi blog! Helemaal met je eens. Het kan zomaar gebeuren dat, als je een keer niet krijgt wat je wilde, je er iets veel waardevollers voor in de plaats krijgt: Ik heb 55 jaar geleden heftig geprotesteerd toen mijn ouders mij inschreven op een middelbare school waar ik per se niet heen wilde. Goddank kreeg ik niet mijn zin: op die school ontmoette ik de liefde van mijn leven.
19-12-2016 15:08
19-12-2016 15:08 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Wat een geweldige blog.
19-12-2016 13:46
19-12-2016 13:46 • Reageer