×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Wie ben ik?  Wat wil ik?

Wie ben ik? Wat wil ik?


Ik ben Martine.  Zit al bijna 2 jaar thuis door een burn-out.  In augustus heb ik mijn ontslag om medische redenen gekregen en sindsdien zit ik in een gigantische dualiteit.  Ik vind het super dat ik thuis ben om mijn kinderen meer op te vangen, er gewoon meer te zijn voor hen.  Vooral onze oudste dochter heeft hier nood aan.  Vorig jaar hoorden we dat ze HSP is, dit jaar krijgen we te horen dat ze op sommige vlakken van rekenen 2 jaar achter staat op haar leeftijd.  Maar ik ben er voor haar en we slaan ons hier wel door.

Maar anderzijds is er de professional.  Hey, ik wil nog wel iets anders doen dan mama zijn en het huis aan kant te houden.  Goed, ik geniet er van maar ik wil ook meer.  En om eerlijk te zijn, nu gaat het financieel nog maar er komt een moment dat de uitkering daalt, RVA aan mijn oren trekt en dat is ook maar normaal.  Maar ik krijg mijn hoofd niet georganiseerd.  Ik draai in cirkels.  En daar moet verandering in komen.

Kan ik terug naar mijn vroegere job als opvoedster?  Ik vrees er voor.  Ik ben damaged goods.  Heb aangeboren lymfoedeem aan beide benen en sinds augustus 2017 is ook mijn rechterhand lichtjes aangetast.  Maar als het dik staat, doet het pijn.  Meestal is dit als ik bv heb gepoetst, of een klein schilderwerkje heb uitgevoerd in huis.  Veel kan ik niet meer...dus mijn zoektoch.  Start nu.


Om mijn zelfvertrouwen op te krikken en mijn oedeem te verminderen in de mate dat het mogelijk is, ben ik gaan fitnessen.  5 weken geleden, 2 weken al niks meer wegens vakantie en "batterijen leeg" na de vakantie.  Morgen starten we opnieuw.  Ik hou jullie op de hoogte.  Ook van mijn probeersels qua gezond eten.  Ik kom er wel....


help

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Marjolein
je bent gemotiveerd, je komt er wel! Mijn jongste dochter is ook een HSP-er en ik ben daar ook nog mee in een zoektocht. Ik ga je volgen.
27-02-2018 11:32
27-02-2018 11:32
Mieke Van Liefde
Sta jij niet op de mutualiteit? Daar tellen de regels van de RVA toch niet? Jouw gezondheid gaat nu voor. Geniet maar wat van jouw kinderen en de werkstress die nu alleszins wat achterwege blijft.
26-02-2018 21:24
26-02-2018 21:24
caro.sael Davinchy
Hopelijk betert het met sporten
25-02-2018 23:29
25-02-2018 23:29
Schorelaar
Wat fijn dat je geniet van het thuis zijn voor je kinderen. Sterkte met het lymfeoedeem. Ik hoop dat het beter gaat door het sporten.
25-02-2018 22:58
25-02-2018 22:58