×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
2 mogelijke routes: keuze maken

2 mogelijke routes: keuze maken


Met het aanvragen van een bijstandsuitkering, waar je door verschillende hoepels moet springen,  heb ik ook meerdere begeleiding gekregen voor het vinden van een nieuwe baan, al dan niet met enige opleiding.

Zo ben ik voor mijn intake gesprek, tijdens mijn eerste 4 weken wachttijd/meldingsplicht voor vacatures op het werkplein te halen waar je dan op moet reageren, al begeleid naar een loopbaancoach. En na het gesprek met haar raadde ze me aan om contact op te nemen met een ''tussenpersoon'' organisatie, die je begeleid naar een BBL plek en passende opleiding. Dit heb ik gedaan en na meerdere keren herhalen (diverse emailadressen), heb ik eindelijk bericht gehad waarin staat dat ik via een ander emailadres een afspraak moet maken voor een intake...

Ondertussen heb ik tijdens de intake voor mijn uitkering ook een gesprek gehad met de projectleider van het werkplein, wat mij ook wel een goede basis lijkt, voor een trainingstraject Callcenter Inbound, waar ze je 3 dagen per week, gedurende 3 weken, gaan inwerken voor diverse klantenservice functies en alles wat daarbij hoort. Op de laatste dag komen er uitzendbureaus met hun vacatures langs, omdat door deze training je al zoveel meer basis hebt, dat ze erachter zijn dat dat waardevolle werknemers zijn en dus naar je toe komen om je binnen te slepen. Lukt dat en je komt voorbij de proefperiode, heb je voor minimaal een jaar een baan. Dit moet je aangeven te willen, en ja dat wil ik, een jaar is vast genoeg om even financieel ''rust'' te hebben en tijdelijk genoeg dat ik voor erna iets anders zou kunnen vinden met dit op mijn CV erbij. Mocht mijn contract niet worden verlengd. 
Vandaag een email gekregen voor de intake/sollicitatie die morgen dan al is, want de training start de 11e. Als dit lukt zou dit heel mooi zijn!

Maar dan die BBL plaats, is voor managementassistent MBO 4 in 3 jaar, 4 dagen werken (24 tot 33 uur per week) en 1 dag naar school. Toch een opleiding doen, terwijl je wel een baan hebt. En dit is ook iets wat ik heel graag zou willen doen. Heb al vaker aan deze richting gedacht, maar wilde niet meer terug de schoolbanken in tussen de 16 jarige pubers... Dit is dan wel een goede manier om dat te doen.

Morgen in ieder geval dat callcenter gesprek, maar zien hoe dat gaat lopen. Toch zou ik die andere route ook graag bewandelen.

Ik blijf nog even in dubio... en ga me voorbereiden op dat gesprek morgen.

Fijne dag nog allemaal!
Rudi Arends
Nou ik wens je veel succes,
27-06-2017 23:08
27-06-2017 23:08 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankje, heb inmiddels gekozen voor de BBL route... maar het gaat misschien toch nog weer anders lopen, ik lig niet op 1 lijn met de bemiddelaarster.
28-06-2017 07:32
28-06-2017 07:32 • Reageer
Vinception
Heel veel succes op de intake/sollicitatie morgen Max! Er zit vast iets moois in :) Hugs!
04-04-2017 17:16
04-04-2017 17:16 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Ja dankjewel! Ik heb inmiddels m'n werkcoach gesproken en ik hoef nog niet te kiezen, mag eerst beide gesprekken voeren en dan zien waar ik me het beste bij voel.
04-04-2017 18:45
04-04-2017 18:45 • Reageer
_PetitCorbeau_
Veel succes voor morgen!
04-04-2017 17:14
04-04-2017 17:14 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Bedankt!!
04-04-2017 18:43
04-04-2017 18:43 • Reageer