×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Ouwe Koeien....

Ouwe Koeien....


Nee... niet uit de sloot... en deze blog gaat ook niet over ''oude conflicten'' althans niet echt. Maar ik zocht een foto uit mijn eigen ''camera archief'' en vond deze wel leuk passen...

Vandaag (dinsdag 19-12) bijgekletst met een van mijn ''oudste'' vriendinnen sinds ik in Groningen ben komen wonen. Heb laatst uitgerekend dat we elkaar al 18 jaar kennen, alleen hebben we elkaar de afgelopen 2 jaar niet gesproken of gezien... Het kwam er gewoon niet van!


En met, in mijn ogen, neppe vrienden/kennissen is dat misschien een probleem, zo van ''uit het oog is uit het hart'', maar met ECHTE vrienden is dat geen enkel probleem.

Ik kreeg vorige week de niet meer verwachtte kerstkaart met een lief berichtje dat ze wenste dat mijn transitie en 2018 goed zou worden. Dus uiteraard ging ik haar bedanken en schreef ik er ook 1 voor haar, we raakten weer aan de praat en spraken af voor een thee date..

Gisteren was het zover. Stipt om 2 uur bij haar voor de deur. Eerst stonden we wat onwennig in haar keuken te praten tot we thee gingen drinken op de bank... En uiteraard verder met bijkletsen. Het was eigenlijk gewoon meteen goed. Dit is vriendschap. 3 uur later en het was al donker, moest ook nog boodschappen doen, dus moest echt gaan. We willen echt de vriendschap weer oppakken, het was erg gezellig. En we gaan misschien vrijdag samen naar de film. Zoals we dat 'vroeger' ook al deden. So far So good.

Ik vertelde haar over mijn struggles voordat ik besloot met mijn transitie aan de gang te gaan, over mijn opluchting en optimisme die ik sindsdien met mij meedraag en over dat familieleden al zoveel verschil merken, dat ze me volledig steunen. Zij vertelde mij over haar burn out (toen onze vriendschap verwaterde, dat ze het even niet kon hebben) en haar nieuwe baan in het revalidatiecentrum en dat ze dit geweldig vind om te doen. Ik vertelde haar over mijn huisjeszoektocht, mijn (toch niet zo) verloren portemonnee, het vervangen van al mijn pasjes en anderhalve week later dat ik toch die ochtend mijn portemonnee weer terugvond... Hurray toch mijn briefgeld weer veilig bij mij. Maar ga toch maar niet vertellen aan mijn moeder dat ik dus voor niets mijn rijbewijs enzo heb vervangen;  beetje zonde geld, maar ik ben heel blij met mijn nieuwe foto erop! Lijk tenminste geen meisje meer!
En ook het vervangen van mijn kentekenpasje leverde op dat ik de uitdraai van het APK rapport gratis mee kon opvragen, die ik bij de koop niet van de verkoper had gekregen, wel achteraf een foto met de datum... maar dit is toch wel fijner. Dus ''elk nadeel heb zijn voordeel'' zekersteweten wel! Zij vertelde mij over wat vrienden, collega's haar musical uitjes en dat ze misschien wel dr huis gaat verkopen om in de stad te gaan wonen, dichter bij haar werk. En nog veel meer...

Hieraan merk ik dat ik geen prater ben, heb nog nooit zoveel ''gekletst'' ! Maar het was erg fijn om te re-connecten met iemand die je zo goed kent en vertrouwd!

 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lidexpand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties