×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Vrij schrijven- part 1: Intro/Uitleg & meer

Vrij schrijven- part 1: Intro/Uitleg & meer


Ik heb laatst ontdekt dat anderen ook doen aan ''vrij schrijven'', wat een goed idee!!! Zelf sta ik verder vrij vast in de onderwerpen/doelgroepen waarover en waarvoor ik schrijf, namelijk de aardbevingsproblematiek en mijn transitie en soms bijliggende issues betreffende LGBTQ+ vraagstukken.. Soms wijk ik eens uit naar andere zaken... Maar als ik over andere dingen ga Schrijven wil ik meer onderzoek doen voor ik iets plaats, zeker als ik niet uit eigen ervaring schrijf, maar een onderwerp heb gekozen die mij interesseert. Echt onderzoek kost tijd... Zo ben ik ergens vorig jaar begonnen met een stuk over de LGBTQ history... En nee, die is nog niet af, ook lag het een tijdje stil omdat ik even geen zin had in Yoors (had ook verder niets te melden), maar ik wil dat stuk graag nog steeds een keer afmaken en plaatsen. Al vind ik zat andere onderwerpen leuk, ik kan niet zomaar overal een hele blog over in elkaar flansen, nogmaals ik wil alles goed onderbouwen, controleren of het goed geschreven/geformuleerd is en eventueel dingen mis. Al die zaken kosten tijd. En om zomaar een Quickpost of foto of quote te plaatsen vind ik dan zeker niet goed genoeg. Dus... Ik heb bedacht, naar aanleiding van meerdere personen die een ''vrij schrijven'' stuk plaatsten, dat ik dat ook kon doen, waardoor ik in meer regelmaat iets zou kunnen plaatsen, wat hopelijk goed is voor mijn blogs! Hoe persoonlijk het word, geen idee! Maar het zou kunnen gaan van lijstjes in mijn hoofd die ik op een rijtje wil zetten ipv de standaard chaos of misschien wel categorie ''lief dagboek'' ofwel uber persoonlijk... I don't know, daarom heet het vrij schrijven...

Ik ga proberen, sowieso 1 x per week, een vrij schrijven blog te openen. Wat er dan uit komt ligt aan die dag, waar mijn brein mee bezig is e.d. Hierin kan ik dus gewoon kleine dingen vertellen, benoemen, vragen, waar ik niet direct een grote blog over kan schrijven, het zal dus vrijwel altijd over meerdere (kleine?) zaken gaan. Youtube vlogs zullen het voor mij nooit worden (haat aan te worden opgenomen xD), maar schrijven kan ik wel (soort van). Zo kan iedereen op de hoogte zijn van waar ik mee bezig ben, mocht het je uiteraard interesseren!

Voor degenen die mij nog niet echt kennen zal ik mij eerst even opnieuw voorstellen (en je mag ook altijd mijn 'oude blogs' teruglezen haha) in deze post, zodat je je kunt bedenken of je geboeid bent in mijn leven...

Mijn naam is Max, ben een transman geboren 06-09-1991 te Baarn (Utrecht) en November 1994 werd mijn vader doodgeschoten tijdens het stappen, wat mij een halfwees maakt sinds mijn 3e. Woon sinds 1999 in de provincie Groningen. 2 jaar geleden ben ik thuis uit de kast gekomen als transman, nadat ik eerst al een aantal jaar bekend stond als 'lesbisch' in de familie. Inmiddels leef ik bijna volledig als man, dat wil zeggen: Ik kleed mij voornamelijk als man (heb nog vrouwenkleren her en der want heb niet t geld om alles zomaar te vervangen), ik vraag iedereen mij aan te spreken met HIJ/HEM/ZIJN en mijn naam MAX, uiteraard ga ik nog niet de confrontatie aan met winkelpersoneel etc die mij adresseren met 'mevrouw' dat is zonde van mijn energie nu ik nog pre-everything ben. Wel zeggen mijn buren keurig ''buurMAN'' tegen mij want zo heb ik mij voorgesteld toen ik hier in Maart 2018 op mezelf kwam wonen. Heb ook superleuk contact met deze buren dus dat is echt superfijn!
Als kind reed ik al vroeg paard, ging met mijn opa en oma (en oom) na het overlijden van mijn vader elk jaar tm mijn 12e jaar op vakantie naar Collendoorn (nu PonyParkCity dacht ik), waarvandaan we ook met een treintje naar Attractiepark Slagharen konden, maar toch pony's bij het huisje hadden (en meer groen en minder lawaai). Toen mijn moeder met mij en mijn stiefvader verhuisde van Baarn naar Groningen in 1999 kreeg ik mijn eigen pony's aan huis. Die heb ik met veel plezier gehad, gereden en verzorgd tot ik ziek werd op mijn 15e en een nieuw huisje voor ze moest vinden. Ik kreeg kanker, te weten Sephere Aplastische Anemie ofwel beenmergdepressie. Na ruim 2 zware jaren van behandeling, lotgenootjes leren kennen en ze eigenlijk allemaal weer verliezen, werd ik weer ''gezond'' verklaard (wat ik nu dus 10 jaar weer ben zonder terugval). Inmiddels was ik heel veel aangekomen door medicatie, gestopt met sporten enzo (geen energie voor, paardrijden mocht niet ivm blauwe plekken vandaar dat ik ook mijn pony's moest weg doen en ze niet zelf kon verzorgen). Heb herbalife en allerlei andere middeltjes geprobeerd, maar niets hielp. Op mijn 18e terugverhuisd naar Baarn naar mijn Grootouders (ivm gezondheid van zowel opa als oma) om voor hun te zorgen. Vond hier een baan achter de kassa (van toen nog C1000, nu Jumbo), kreeg een krantenwijk (3 middagen per week, meestal ook een extra invalwijk en kreeg extra bezorg opdrachten van de drukkerij), zwom 2x per week baantjes, ging 3-4x per week naar de sportschool & had meerdere oppasadresjes. Nu is dit tot nu toe echt de beste periode uit mijn leven, maar ook met al deze bezigheden viel ik niet af (en ja ik lette op mijn eten). Dit vond ik toch wel erg frustrerend, want was er super druk mee en heel fanatiek ook (& daarnaast fietste ik eindelijk weer veel). Mijn opa overleed aan longontsteking, oma en ik redde het een tijdje heel erg goed samen en hoewel ze mijn eerdere relatie (als vrouw met een vrouw) prima accepteerde, werd ze heel chagrijnig van mijn 2e vriendin (ze was superlief en leuk! dat kan de reden niet zijn). Oma vond dat ik teveel weg was naar DH en als we bij haar waren vond ze het niet gezellig... Kortom het was nooit goed. Uiteindelijk zette ze me uit huis en ben bij mijn vriendin in Den Haag met haar gaan samenwonen. Ik weet nu, ruim 7 jaar later, nog steeds niet waarom & wat ze anderen heeft wijsgemaakt (waar ik ook niets meer van heb gehoord), ondanks dat ik de eerste 3 jaar heel veel pogingen tot lijmen/praten e.d. heb gedaan.. Inmiddels heb ik het losgelaten, kan zulke negativiteit niet gebruiken. Jammer blijft het uiteraard wel. Mijn relatie liep helaas na 10 maanden ook stuk en ik verhuisde terug naar Groningen in 2011. Er volgde nog een andere heftige relatie die me compleet sloopte, mentaal door manipulatie, terwijl ondertussen flashbacks de aantocht deden van wat er eigenlijk gebeurd was tijdens mijn ziekteperiode, wat ik was ondergaan, maar niet had verwerkt, dus daar ben ik eerst allemaal weer opnieuw doorheen gegaan. 2013 overleed mijn bonusvader aan zijn hart. Vlak daarna kreeg mijn broer een nieuwe vriendin, de schoonzus from hell. Zij heeft me veel gekost ook. Zo charmant als de pest, maar uhm... ja nvm (hierover heb ik meer dan eens geblogt).. Inmiddels woon ik mede vanwege haar nu op mezelf en heb ik het heeeerlijk rustig en bouw ik mijn eigen stabiele omgeving op!!! Gedurende alle bovengenoemde gebeurtenissen heb ik JAREN met mijzelf in de knoop gezeten, er was ook vrijwel geen tijd voor om er echt mee bezig te zijn, dus ik denk dat dat verklaard waarom ik er toch zolang (ook al wist ik het achteraf al heel jong) over heb gedaan om de knoop door te hakken dat ik eigenlijk een man was in een vrouwenlichaam... Daarover schrijf ik nu al bijna 2 jaar op deze site... Tot zover een beknopt levensverhaal van een transman. Nee, dit is nog lang niet alles... ;)

Waar ik de volgende keer over schrijf is nog een verrassing haha maar voor nu hou ik het even hierop ;)

Alvast een fijne zondag gewenst!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties