Ben jij echt? Of verschuil jij je?

Ben jij echt? Of verschuil jij je?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Waarom ben ik toch altijd de clown geweest in mijn leven? Waarom toch zoveel lagen schmink? Waarom heb ik het nooit gedurfd om mijn maskers van mijn gezicht te halen? Waarom moest ik altijd extra hard huilen, extra luid lachen, extra boos reageren, extra de clown uithangen?

Terwijl al deze zwartgallige gedachten door mijn hoofd gaan, grijp ik nog een keer naar de fles whiskey. De dop gaat makkelijk van de fles af. Te makkelijk. Ik voel de oranje gele drank in mijn keel glijden en branden. Ja, dat smaakt naar meer... Ik kijk naar mijn vrienden: Jack Daniel's, Johnnie Walker, Talisker Skye, Dal Whinnie en Glen Fiddisch. Mijn kameraden. Mijn metgezellen. De enige die mij echt begrepen. 

Mijn leven gaat langzaam aan mij voorbij. Zelfs nu ik ongeneeslijk ziek ben, neemt niemand mij serieus en denken ze dat ik een grapje maak.  Hoe kan iemand zo leuk zijn terwijl de hart, geest en ziel zo zwart zijn van de depressie, hoor ik je denken. 'Do you have to be depressed to be funny?' Het maken van grappen haalde mij uit mijn depressie. 

In de periodes dat ik echt alleen was, viel ik in een groot gat. En ik bleef maar vallen, steeds dieper en dieper, totdat ik niet meer opgevangen kon worden. Ik wilde jullie het niet aan doen. Geloof me. Het voelde alsof ik geen andere keuze meer had. Geen andere optie, dan dat touw op te hangen en die strop om mijn nek te leggen. Het is zeer triest dat jullie als herinnering de verdrietige clown aan de muur hebben hangen. SaluteBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Is fictie lees ik. Gelukkig! In één adem gelezen. Het greep me echt. Wow!
| 22:40 |
Dank je xx
| 10:32 |
Heel goed geschreven, de quote is ook erg goed en erg herkenbaar.
| 21:36 |
Dank je xx
| 10:32 |
Bizar mooi geschreven!
| 19:25 |
Dank je
| 20:13 |
Yep, heel herkenbaar. Heb mezelf inmiddels niet meer verscholen... Ik ben volledig out over alles en heb me nog nooit zo vrij gevoeld, maar ik snap het als geen ander.
| 14:38 |
Fijn om alles van je af te schrijven. Dat is vrijheid.
| 15:34 |
Ja absoluut!
| 15:55 |
Het is wel zo, de mooiste glimlachen kennen soms de diepste geheimen..
| 14:33 |
Yes. Niemand weet echt wat van binnen speelt.
| 15:35 |
Nee. Wel jammer dat we veel dingen niet ( kunnen ) delen met anderen. Zou soms wel opluchten denk ik.
| 16:27 |
Met ingehouden adem gelezen, hier op yoors kun je je masker afzetten. Als ik je persoonlijk kende kwam ik direct naar je toe, niet om het voor je op te lossen maar gewoon om er te zijn.
| 14:13 |
Is fictie gelukkig. Fotoschrijven na een opdracht in de schrijfschool. Do not worry
| 14:28 |
Dan is de opdracht inderdaad goed gelukt...
| 15:21 |
Thx
| 15:22 |
Ik hoop dat jij jezelf niets gaat aandoen??!!
| 14:07 |
Is fictie. Maak je geen zorgen.
| 14:30 |
Aaach OK. Klonk wel echt.
| 14:41 |
Ik heb mij goed ingeleefd in de foto. Thx
| 14:43 |
Dat is je heel goed gelukt moet ik zeggen!!
| 14:45 |
Thx
| 15:04 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen