Dag: 7 Sugarchallenge en gebroken nachten

Dag: 7 Sugarchallenge en gebroken nachten


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling


Meer moeite vandaag

Vandaag had ik meer moeite met de suikers laten staan. Ik heb mijn groenten, vezels en vitamines zeker binnen gekregen door mijn ontbijt (fruit en groente shake) en lunch (couscous salade)  maar heb veel meer gezondigd dan de afgelopen zes dagen. Mijn man had kaas fondue gemaakt en had daarbij broodjes uit de oven, rode paprika, groene olijven, ui en cherry tomaten. De kaasfondue was 950 kcal bij elkaar. Daarvoor had ik een biertje a la Desperados gedronken een twee kleine blokjes chocolade gegeten. De Cornetto double chocolate ontkwam ook niet aan mijn vreetbui.

Hoe kwam het dan dat ik over mijn grens heen ging? Lees onderstaande.

Wat doen gebroken nachten met je?

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat weinig slapen het risico op overgewicht vergroot en het moeilijker maakt om wat af te vallen. Dat komt niet omdat je tijdens het slapen veel calorieën verbrandt.

Als je slecht slaapt, maak je meer van het hormoon ghreline aan. Ghreline wekt de eetlust op. Heb je een slaaptekort, dan produceer je juist minder van het hormoon leptine. Kortom: je krijgt meer trek. Bovendien zorgt een slaaptekort uiteraard voor vermoeidheid, waardoor je waarschijnlijk minder beweegt en meer trek krijgt in energierijk voedsel.

Wat kan ik nu doen?

Terug naar de basis. En strenger de regels van Fase 1 van de sugarchallenge volgend. Dat betekent dat ik alle producten met Glychemische Index onder de 35 en een Glychemische Lading onder de 10 mag eten of drinken. Bruin brood heeft bijvoorbeeld een waarde van 50. Geen brood eten dus.

Uiteraard heb ik wel veel van het zonnetje genoten vandaag en twee uur gefietst. Heerlijk. Op naar een lichaam waarvan ik vind dat het gezien mag worden.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Suikers zijn echte boosdoeners. Helaas zitten ze overal in verscholen. 
| 17:17 |
Helaas... Ja. Wij maken bijna alles zelf en als ik ook geen brood eet dan vermijd ik die suikers ook. 
| 20:14 |
Ik zou ermee stoppen. En teruggaan naar de basis, gewoon gezond eten. Put jezelf niet uit en vooral, straf jezelf niet. 
| 09:58 |
Dank je wel 
| 13:44 |
950 kcal noem jij een 'vreetbui'?? Dat noem ik een streng dieet! Je hebt lekker gegeten, dat is veel gezonder dan jezelf straffen. Heb je de oorzaak van die gebroken nachten achterhaald? Dat lijkt mij belangrijker voor je gezondheid.
| 05:59 |
Hi, 950 kcal was het totaal van de kaasfondue en niet van de hele dag :). Mijn zoon is al de hele winter tot nu toe onrustig snachts ivm teveel slijm in zijn holtes. 
| 06:44 |
Ja, dan slaap je als moeder ook niet rustig. Beterschap voor je kleine jongen.
| 13:42 |
Dank je 
| 13:44 |
Het hoeft toch niet altijd helemaal perfect. Ik ben nu ongeveer 1-2 maanden bezig met mijn cholesterol omlaag aan het brengen, gaat uitstekend vind ik, maar gisteren een bakje chips genomen, veel meer van genoten dan eerst, nu is het weer even genoeg.
Grappig dat biertje, hier (Portugal) wordt Argus verkocht bij de Lidl en ik drink nu net een mini flesje, wel een gewoon biertje.
| 23:34 |
Nee dat klopt en het hoeft ook niet altijd perfect. Vandaag een nieuwe dag. Grappig ja. 
| 06:45 |
Dat herken ik heel goed, vreetbuien door slaaptekort. Dus dan spreek ik mezelf streng toe dat ik op tijd naar bed moet gaan. 
| 22:51 |
Wik gaan op tijd naar bed en worden op verschillende tijden snachts gewekt door ons kind en vroeg wakker gemaakt  
| 06:46 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen