Emoties & Eten

Emoties & Eten


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Dag 3 van de 30 dagen emotie eten challenge.

Achtergrond:

Problemen verdwijnen helaas niet door het leegeten van een pot nutella. Maar de kick van lekker eten kan emoties als verdriet of boosheid wel even te dempen. Om daarna weer net zo hard toe te slaan. Al deze dingen weet je als emotie-eter allang. Maar iets weten, wil niet zeggen dat je er mee kunt stoppen. Je lichaam is inmiddels gewend snacks te krijgen zodra bijvoorbeeld stress de kop opsteekt. 

Patroon ontdekken
De eerste stap naar stoppen met emotie-eten is ontdekken op welke momenten en bij welke emoties jij onnodig gaat snaaien. Noteer de tijden waarop je onnodig eet en hoe je je voor, tijdens en na het eten voelt. Probeer een patroon te ontdekken bij welke emoties en op welke tijdstippen jij onnodig eet. Zodra je weet welke je emoties je weg probeert te eten, kun je een geschikt alternatief kiezen

Lees onderstaand mijn antwoorden  op de vragen bij dag 3 van de challenge.

Wat zijn mijn grootste barrières?

* Gebroken nachten waardoor mijn bloedsuikerspiegel laag word.

* Stress en bekvechtende pestende kinderen.

* verleidingen op kantoor of met eten gaan die nog moeilijker te weerstaan zijn na het drinken van 1-2 wijntjes.


Waarom word ik door mijn barrières geblokkeerd?

Door moeheid is mijn weerbaarheid makkelijker te doorbreken.

Hoe kan ik daarmee werken? 

Iets anders lekker gaan vinden om te snacken waardoor mijn hersenen opnieuw getraind worden.

Tips?Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik zou kijken voor iets 'gezonds' om te snacken, tomaatjes, komkommer, fruit? Dan ben je ook nog eens 'goed' bezig en krijg je vitamines enzo binnen. En verder gewoon minder 'emotieeetvoedsel' in huis halen zodat je daar niet naar kan grijpen.
En als je de neiging krijgt om te snacken: neem eerst water! Dat 'vult' ook wel een beetje, en meestal is het signaal voor honger ook een signaal voor dorst maar kan je lichaam dat minder goed aangeven
| 08:44 |
Thx
| 17:01 |
Ik kan juist niet meer goed eten door emoties 
| 20:16 |
Dat is ook erg moeilijk. Ik ken dat ook maar dit komt minder voor bij mij. Sterkte xx
| 20:26 |
Een pot nutella leegeten?? Ik word al misselijk bij het idee! Goed dat jij dat allemaal uitzoekt, want zulke neigingen lijken mij alarmerend!😱
| 16:19 |
Precies. Niet mijn eigen neiging overigens maar hele repen chocolade wel. Thx 
| 17:32 |
Ik heb juist het omgekeerde: bij stress of verdriet krijg ik geen hap door mijn keel. Nu komt dat Goddank niet vaak voor want ik heb een zeer gelukkig leven; maar toen vorig jaar mijn moeder overleed heb ik meer dan een week niets kunnen eten.
| 18:24 |
Die stress ken ik ook en gelukkig heb ik dat ook niet vaak meegemaakt. Xx
| 19:42 |
❤️
| 20:23 |
| 20:24 |
Je bent alles goed aan het uitzoeken, dit is ook erg herkenbaar. 
| 13:50 |
Dank je. Ik ben bijna heel mijn leven al bezig. Het begon er mee dat ik vroeger altijd mijn bord moest leeg eten en het liefste ook alles in de pannen verorberen.
| 15:00 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen