×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Gedicht "de kracht van woorden"


In het aller allereerste begin, toen jij net jouw ogen geopend had in jouw wereld, was je een paar uur later al weer weg. Waar was je nou? Hoe moest ik naar jou toe? Het voelde zo onnatuurlijk. Mijn buik en heel mijn wezen was leeg. Angst regeerde.

Het voelde als overwinnen. Alle woorden kwamen ontzettend bij ons binnen. Ik kon naar jou toe. Jij was niet mijlenver weg. Jij was niet van mij afgenomen. Er werd goed voor jou gezorgd. Er was aandacht voor jou. Mensen wisten wat ze deden.

Mijn aller allereerste zin tegen jou was "wat ben je een mooi prinsje. Mama houdt heel veel van jou." De artsen zeiden "dat doen jullie goed. Vertel maar veel over jullie liefde. Geef hem maar extra complimenten. Ik kan zien dat hij in een warm nest geboren is."

Ik zou nóóit tegen jou zeggen dat jij te min bent. Ik tolereer niet als anderen jou minderwaardig vinden. Het was voor ons heel natuurlijk om positief tegen jou te spreken. Woorden zijn namelijk krachtig genoeg om kinderen te breken.

Het was toen het allereerste begin en mijn allereerste zin tegen jou. Alle woorden daarna kies ik zorgvuldig uit. Boze woorden leg ik even op de weegschaal. Woorden die telkens herhaald worden, kunnen namelijk littekens worden op de ziel van een kind.

Mijn kind. Jouw identiteit wordt al vroeg gevormd.

♡ Geloof dat jij het waard ben. 

♡ Geloof dat jij superman ben.

♡ Geloof dat jij de wereld aan kan.

♡ Hou van jezelf zoals je bent. 

"I am are two of the most powerful words. For what you put after them, shapes your reality."

Copyrights Down & Beautiful Mayke Muller 

Foto: Daenan
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts