Innerlijke draken


Het verhaal achter mijn driekoppige draak

Op mijn achttiende jaar wilde ik heel graag een tattoo van een draak op mijn rechterschouderblad. Ik moest van mijn vader het idee een week laten rusten en als ik de draak dan nog steeds wilde, dan mocht het. Als rebelse tiener ging ik niet eerst op onderzoek uit, ik deed het gewoon omdat ik het stoer vond. Destijds wist ik nog niet dat de tatoeage symbool was voor mijn driekoppige draak. 

In datzelfde jaar, werd mijn tattoo gespot terwijl ik door de gangen van het klooster liep, in mijn zwarte gewaad met hoge split. Het was het kantoor van de evangelische omroep. Ik mocht meedoen met het programma man/vrouw. Mijn vader verdedigde mijn drakentattoo door de oosterse mythologie te schetsen; geluk & bescherming tegen het kwade. Terwijl het geloof de draak als belichaming van het kwaad ziet. 

De drakentattoo bij een vrouw, betekent het volgende 'schepper van nieuw leven.' En dat de vrouw deze ook zal beschermen met haar leven. Men beweert dat vrouwen en draken dezelfde capaciteiten hebben doordat deze ook bescherming zal bieden aan iets of iemand dat hun zeer dierbaar is.' 

Op mijn eenendertigste jaar werd ik moeder van een kindje met speciale behoeften. In eens  werd een kracht diep van binnen aangeboord en werd mijn wilde vrouw, de oervrouw ontwaakt. Dit vuur heeft mijn driekoppige draak, Perfectionisme - Controlfreak en People pleaser, wat allemaal voortkomt uit onzekerheid, verslagen.

Nu staat PCP voor. Power, Charisma & Positief